Graffitispuiters opgepakt in Zwolle

Zwolle – Op de Schellerdijk zijn zaterdagmiddag vier Zwollenaren aangehouden voor het spuiten van graffiti op o.a. de spoorbrug.

Na verhoor werden zijn in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ja, ik zag vorige week tijdens een klein fietsritje al de de mooie blauwe Hoge spoorbrug verschrikkelijk met verf toegetakeld was.
  Ik zou zeggen: lik op stuk, schoonmaken of betalen.

 2. @FCZ, ik had het over de Hogespoorbrug, die is inderdaad blauw, of liever gezegd wás blauw, of bedoelde men misschien de Rode loper?
  dat is de spoorbrug over de IJssel

 3. @Japser, dat heb ik inderdaad over het hoofd gezien.
  Ik was zo geschrokken en geërgerd door de aanblik van de oude hogespoorbrug dat ik meteen aannam dat het om dié brug ging

 4. Telkens weer deze discussie, hoe sommigen hier zoals Jasper over graffitie denken is nu wel een keer duidelijk. Tegen over bloemisterij Hazelaar zit nu een hele mooie, hij heeft ze gewoon gevraagt het een keer over te doen maar dan wel op een mooie manier. Maak gewoon een plek voor ze waar het wel mag. En dan wel op een plaats die ook zichtbaar is. Tags vind ik persoonlijk een heel ander verhaal. dat is gewoon geklieder.

 5. Heck? zelfs zonder toestemming, of betaald ken ik mooie voorbeelden van graffitie. Wel op plekken in de openbare ruimte die van zichzelf al heel lelijk waren om te zien. Persoonlijk vind ik het ook niet kunnen als men mooie oude panden, spoorbruggen, winkels en industrueel erfgoed er onder spuit. Maar zoiets als vroeger de berlijnse muur dat dan weer wel. De geluidswal langs de A28 in Dieze is ook een mooi voorbeeld.

 6. @ewoud, en als je daar staat met de juiste bedoelingen om niet te gaan kliederen in de stad oid krijg je als nog een boete die tussen de 500-1500 euro ligt terwijl je als je de binnenstad ondertagt je bij wijze van een taakstrafje van 15 uur krijgt.

  krom gedoe

Reageer