Programma Blauwvinger Rally Zwolle bekend

Zwolle – Komende zaterdag is het zover. Dan wordt de zevende editie van de Blauwvinger Rally verreden. Na een periode van intensieve voorbereidingen door het bestuur, zullen die dag zo’n vijftig rijders met exclusieve sportwagens evenveel chronisch zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.

Zaterdag 1 september om 9.30 uur vindt de aftrap plaats bij Hotel Restaurant Librije’s Zusje, tegenover theater de Spiegel met een welkomstwoord en een briefing voor de rijders en bijrijders. Daarna zullen om 10.00 uur de sportwagens vertrekken voor het eerste deel van de interactieve rit, waarbij de kinderen zelf actief mee doen met het spelelement dat door de dag heen verweven zit. Onder het motto ‘een dag niet ziek’ wordt het een dag vol plezier en uitzonderlijke momenten. Het enthousiasme bij de uitgenodigde kinderen belooft alvast veel goeds. Het eerste gedeelte van de rit eindigt rond het middaguur op een nog geheime lunchlocatie. ’s Middags gaat de rit verder en ook dan zal van de bijrijders opperste concentratie gevraagd worden om de opdrachten goed bij te houden. Tegen 15.30 uur zullen de auto’s in colonne de binnenstad aandoen, waar ook de Diezerstraat deel uitmaakt van de route. Winkelende omstanders zullen hun ogen de kost geven met de Ferrari’s, Aston Martins, Jaguars, Porsches en vele andere exclusieve sportwagens. De finish ligt weer bij Librije’s Zusje, alwaar ook een feestelijke prijsuitreiking zal zijn. DJ Cuzco zal de muziek verzorgen en Jonnie en Thérèse Boer de hapjes.

Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s geven acte de présence om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen worden uitgenodigd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). De dag komt tot stand door de inzet van het zeskoppige bestuur, vele vrijwilligers op de dag zelf en veel betrokken sponsoren uit de regio Zwolle die middels financiële bijdrages of hand- en spandiensten het evenement ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op:

Website: www.blauwvingerrally.nl

Twitter: @eendagnietziek

Facebook: www.facebook.com/blauwvingerrally

Artikel delen:

Reageer