Keuning en Schnabel openen hogeschooljaar Windesheim

Zwolle – Tijdens de opening van het hogeschooljaar op woensdag 5 september spreekt Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, over de rol van een hogeschool of kennisinstelling in de oplossing van de problematiek rondom actuele ontwikkelingen als vergrijzing en de economische crisis. Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, vertelt  hoe je een ‘kunstbedrijf’ in deze tijd managet en economisch gezond houdt.

Windesheim heeft met de reeds ingezette ambitie in de prestatieafspraken met staatssecretaris Zijlstra, onder de noemer ‘Reiken naar de top’, een voorsprong genomen op de huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Windesheim heeft dertig lectoren binnengehaald en zich verbonden aan 23 topfunctionarissen uit het bedrijfsleven. Met hen deelt de hogeschool kennis en zet deze om in nieuwe inzichten en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en ondernemen. Deze gezamenlijke inspanningen zullen in de toekomst uiteindelijk hun vruchten afwerpen voor organisaties en instellingen in de regio Zwolle.

ProgrammaNaast bijdragen van Paul Schnabel en Ralph Keuning geeft Albert Cornelissen, voorzitter College van Bestuur Windesheim, een uitleg aan de ambitie in de prestatieafspraken. Ook zal Rinske Tolsma, onderwijsmanager van de opleidingen Pedagogiek en Pedagogisch Management Kinderopvang bij Windesheim een reflectie geven op Windesheim: voor kwaliteit van samenleven. Daarnaast zal ook de nieuwe Windesheimdocent van het jaar worden bekendgemaakt.

Aanmelden

De opening van het hogeschooljaar 2012-2013 van Windesheim vindt plaats in het auditorium van hoofdgebouw op de Campus van 15.00 tot 18.00 uur. Zowel het uitgebreide programma, als aanvullende informatie is te vinden op www.windesheim.nl/openinghogeschooljaar Tevens is daar aanmelding mogelijk.

Artikel delen:

Reageer