Sport- en recreatie week voor kinderen met autisme

Zwolle – Stichting Autisme Sportief organiseert in de herfstvakantie een sport- en recreatie week voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. In de week van maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober kunnen kinderen met een autisme spectrum stoornis kennis maken met verschillende sporten.  

autismesportief.jpg
Eigen foto

De kinderen hebben de mogelijkheid  om vanaf maandag tot en met zondag avond aan allerlei sport activiteiten mee te doen zoals oa mountainbiken, kano varen, klimmen, paardrijden, zwemmen en vissen terwijl ze logeren op een prikkelvrije locatie.  Bovenstaande is een direct gevolg van de succesvolle sport en recreatie weekenden en de vele vraag hiernaar. Stichting Autisme Sportief verzorgt oa sport en recreatie (weekenden) voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis.  Omdat, net als een ieder  de persoon met autisme of een stoornis in het autistisch spectrum ook graag zijn vrije tijd goed wil besteden. Echter is het door zijn/haar stoornis niet altijd mogelijk deze zelfstandig te organiseren of te plannen. Ook is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden die de persoon begeleidt in deze activiteiten, autisme sportief voorziet hier in.

Sport en recreatie weekDe doelstelling van de sport en recreatie week van stichting Autisme Sportief is dat de kinderen en jongeren op een prikkelvrije locatie kunnen ervaren welke sport en of recreatie activiteit het best bij ze past en anderzijds zijn ze er letterlijk en figuurlijk “even uit” onder leiding van professionals.Tijdens deze week worden verschillende sport en recreatie aspecten aangeboden waar kinderen en jongeren uit kunnen kiezen zoals bijvoorbeeld kanoën, klimmen, mountainbiken, boogschieten, paardrijden, hardlopen, voetballen en fitness. De deelnemers aan deze week overwinnen angsten of barrières die ze bij bepaalde sporten kunnen ervaren. Hierdoor krijgen ze een positiever zelfbeeld en hebben een belangrijke succes ervaring.Stichting Autisme Sportief heeft in Dalfsen op buitenplaats Gerner permanent een prikkelvrije locatie ter beschikking. Vanaf deze aan de bosrand gelegen plek verblijft men van maandag tot met zondag avond en dit is tevens het vertrek punt van alle activiteiten. Zo zullen de kinderen een boswandeling en een mountainbike tocht maken in de bossen van Dalfsen. Daarnaast kan men mee doen aan een zorgvuldig samengesteld klimprogramma met alle veiligheidsaspecten bij Klimpark Adventure world Nijverdal. Het kano varen zal plaats vinden in en rond Zwolle.

Mee doen kan

Stichting Autisme Sportief wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in de gelegenheid stellen om aan deze week mee te kunnen doen. Daarom hebben we extra vrijwilligers gevonden om dit mogelijk te maken. Er is nog extra plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon info@autismesportief.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hallo,

    Ik maak pictogrammen op maat voor sport aktiviteiten te ondersteunen. Zo heb ik strips ontworpen voor het paard rijden,verzorgen en ermee lopen. Dit zijn 5 a 6 pictogrammen achter elkaar stap voor stap uitleg wat er gaat gebeuren. Ook maak ik dagpictogrammen om de dagindeling duidelijk te maken,zodat er weer structuur en rust terug keert. Wie weet kan ik iets voor jullie betekenen.

    Met vriendelijke groet,

    Sonja Streng ,Pictoauti

Reageer