Landstede Basketbal start trainingen voor nieuw seizoen

Zwolle – De eerste training van het nieuwe seizoen zit er voor een gedeelte van Landstede Basketbal alweer op. Emil van Veen, Bas Veenstra, de internationals Nikki Hulzebos, Leon Williams en de Amerikanen Darryl Webb en Josh Magette waren namelijk nog niet aanwezig.

Het was dus maar een klein clubje spelers die zich maandag rond 17.00 uur verzamelde in het Landstede Sportcentrum. Arno Bunnig, Lenno Witteveen, Mark Ridderhof, Kenrick Zondervan en de nieuwe Amerikanen Tanner Smith en Zack Novak gooiden de eerste ballen van het seizoen door het net. Tijdens de eerste training werd er veel aandacht besteed aan de warming-up. Na wat sprintjes en verschillende rekenstrekoefeningen was het tijd voor een aantal oefeningen met de bal. De mannen oogden fit tijdens de training. De andere spelers sluiten de komende weken aan bij de selectie.

Oefenprogramma Landstede Basketbal

Ook dit jaar is er weer een oefenprogramma samengesteld. De eerste beproeving voor onze mannen zal zijn tijdens het toernooi in Ettelbrück (Luxemburg). Dit toernooi vindt plaats van vrijdag 7 september tot en met zondag 9 september. Na het toernooi worden er nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Onder andere tegen BG Göttingen, GasTerra Flames en Leuven Bears.

Start seizoen 2012/ 2013
Het seizoen wordt tijdens de Open dag van zondag 30 september feestelijk geopend in het Landstede Sportcentrum. De selectie wordt aan u voorgesteld, er worden clinics gegeven en Landstede Basketbal speelt om 16.00 uur de laatste oefenwedstrijd tegen Leuven Bears. In de weken daarop start de competitie.

Artikel delen:

Reageer