Leren zeilen met Opti Club op de Milligerplas

Zwolle – Op zaterdag 1 en zondag 2 september nodigt zeilschool Opti Club alle Zwolse kinderen tussen 7 en 12 jaar uit voor een gratis zeilles in een Optimist. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren zeilinstructeur, op de Milligerplas in Stadshagen. De trainingen worden gehouden tussen 11.00 en 16.00 uur en duren ongeveer 45 minuten. Voor de boten en de zwemvesten wordt gezorgd, vergeet niet om een zwem- of regenbroek mee te nemen.

optimist.gif

Opti Club is de nieuwe zeilschool in Zwolle waar kinderen tussen de 7 en 12 jaar op een leuke, veilige én gezellige manier leren zeilen in de Optimist. In het voorjaar van 2013 wordt gestart met de wekelijkse zeiltrainingen. Waar kinderen met vriendjes en vriendinnetjes samen leren zeilen. De trainingen zijn voor zowel de beginnende als meer ervaren jonge zeilers. Op www.opticlub.nl staat meer uitleg over de Optimist, de zeiltrainingen en de gratis introductielessen. Om zeker te weten dat er een boot voor jou beschikbaar is kan je je op onze site ook inschrijven voor de gratis introductielessen.

Bij Opti Club heb je elke week een zeiltraining. Zo leer je tijdens het seizoen steeds weer nieuwe vaardigheden en verbeter je je skills.

Elke training is anders, want elke week leer je weer wat bij. De basis van iedere training ziet er als volgt uit:

  • Optimist zeilklaar maken
  • Voorbesprekingen met je instructeur
  • Het water op
  • Oefeningen, spellen en tochtje varen
  • Terug van het water
  • Nabespreking met je instructeur
  • Optimist nachtklaar maken

Theorie:
Zeilen is niet alleen maar varen in de Optimist, ook krijg je theorieles. Zoals knopen, benamingen van de onderdelen aan de Optimist, de verkeersregels op het water en ook leer je waarom de Optimist eigenlijk vooruit komt.

Examen varen:
Aan het eind van het seizoen wordt er examen gevaren. Je laat dan zien wat je allemaal geleerd hebt tijdens de trainingen. Als je alles goed beheerst, dan ontvang je het diploma.

Als je een diploma hebt gehaald, dan kun je het volgende seizoen naar een hogere groep toe. Uiteraard komen je ouders natuurlijk ook kijken op de examendag om je aan te moedigen.

Het motto: het belangrijkste van zeilen bij Opti Club is dat jij het leuk vindt!

Artikel delen:

Reageer