Isala Publieksacademie over jeugd & alcohol

Zwolle – Niet ieder kind zuipt zich in een coma. Toch zijn er veel minderjarige kinderen die drinken. Wat doet alcohol met je hersenen? Welke risico’s brengt het drinken van alcohol op jonge leeftijd met zich mee voor je gezondheid? Welke rol heeft het ziekenhuis in de problematiek rond alcohol? Wat kunnen ouders doen?

De sprekers op de eerste Isala Publieksacademie na de zomer zijn Dorien Broekhuijsen, kinderarts in de Isala klinieken, en Anja van de Riet, senior preventiemedewerker bij Tactus. Zij geven antwoord op deze vragen en gaan ook graag de discussie met het publiek aan om samen de problematiek helder te krijgen. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA12 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.
Alcoholgebruik onder jongeren is typisch een thema waarbij samenwerking met andere partijen noodzakelijk is. Een van die partijen is Tactus Verslavingszorg. Op het moment dat de behandeling van een kind na een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis is beëindigd, verwijst de kinderarts geregeld door naar Tactus. Ook de Isala klinieken werken nauw samen met Tactus. Tijdens de lezing vertellen de sprekers over deze samenwerking. Wat is de rol van Isala en wat kan Tactus betekenen voor jongeren en hun ouders/verzorgers? Hoe kun je herhaling voorkomen?

Isala Publieksacademie
De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Voor de redactie: Voor het leesgemak zou ik het prettiger vinden als u aan het éind van het stuk zou verwijzen naar de link van de site én de datum van de lezing (die is nu niet te vinden). De link werkt ook niet… M.v.g.

Reageer