Uitparade tijdens Stadsfestival op Ter Pelkwijkpark

Zwolle – Zaterdag 8 september start het nieuwe culturele seizoen. Om dit feestelijk in te gaan, wordt dit gevierd in samenwerking met het Stadsfestival tijdens de Uitparade. Verschillende culturele instellingen, zoals de Bibliotheek en Odeon De Spiegel theaters geven deze middag een voorproefje van hun nieuwe jaarprogramma in het Ter Pelkwijkpark.

nico_foto_koen_geerling.jpg
Nico met zijn kliko. Foto: Koen Geerling

Zo heeft kunstencentrum Muzerie een eigen presentatieplein. Hier laten zij zien welke cursussen zij bieden. Op het plein zijn demonstraties van bijvoorbeeld beeldhouwen, schilderen en flamencodansen. Voor de kleintjes is een verrassing bij inschrijving. De Bibliotheek maakt er een echt kinderfeest van. Bij hun stand zijn clowns met ballonnen aanwezig en kunnen kinderen een neptattoo laten zetten. Ook is hier informatie over alle activiteiten van de Bibliotheek te verkrijgen. Ter ere van Zwolle Grimmstad is ook een bijzondere sprookjesgast te bewonderen.

Museum de Fundatie presenteert onder de noemer ‘FUNDATIEfusions’ werk van de Zwolse fotografe Kinza Ferjani. Odeon De Spiegel theaters richt zich op de jonge bezoekers. Zo geven zij een voorproefje op twee voorstellingen. In Nico met zijn Kliko moet Nico zich vanwege een blunder verstoppen op een afvalberg. Alles is vies en smerig, behalve als je je fantasie gebruikt. In Woef Side Story worden een rashond en een straathond verliefd op elkaar. Een onmogelijke liefde in deze Romeo en Julia voor honden.

Andere activiteiten

In het Ter Pelkwijkpark is deze middag nog veel meer te beleven. Zo zijn er optredens en voorstellingen van het Mpingo Clarinet Choir, Ruth Bakker, Theater Hajes, The Young Ones en nog veel meer. Kijk voor het volledige programma op www.stadsfestival.nl. De middag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van de Weijland Fanfare.

Artikel delen:

Reageer