Zwolle, Kampen en Overijssel zetten SSC op

Zwolle – De gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel gaan per 1 januari 2013 gezamenlijk de ict en inkoop regelen in een shared service centre (ssc). Dat schrijft de website computable.nl. Later zal hier nog de personeel- en salarisadministratie bijkomen. Vooralsnog houden Zwolle, Kampen en Overijssel hun eigen it-omgeving. Wanneer na afschrijving nieuwe apparatuur moet worden aangeschaft, worden dit nieuwe, gemeenschappelijke systemen.

De drie partijen werken al samen binnen het regioverband Zwolle-Kampen Netwerkstad. Het goede verloop van deze samenwerking gaf het vertrouwen om bepaalde taken in de bedrijfsvoering gezamenlijk op te pakken. Er is voor gekozen om alle medewerkers in eerste instantie te detacheren naar het ssc. De nieuwe manager krijgt de opdracht de processen te herontwerpen en de mogelijke winst te realiseren. In het eerste jaar zal worden gekeken wie daadwerkelijk bij het ssc kunnen blijven. De medewerkers die niet geplaatst worden, hebben de garantie om weer terug te kunnen naar hun oorspronkelijke organisatie.

Het shared service centre krijgt onderdak bij de provincie Overijssel, die door het flexibel werken ruimte over heeft. De gemeente Zwolle treedt formeel op als werkgever voor de medewerkers, vanaf het moment dat de detacheringsperiode is afgelopen. De verwachting is dat per jaar zeven tot acht miljoen euro aan kosten bespaard kan worden, door besparingen op inkoop en efficiëntere werkprocessen. De gezamenlijke 125 fte wordt met 10 tot 15 procent teruggebracht.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Op zich is samenwerking tussen dit soort organisaties niet verkeerd.

    Alleen zullen ze juist minder mensen nodig hebben in plaats van meer. Dus ik verwacht er niet veel vacatures te zien.

Reageer