Schrijfworkshop van Sandra di Bortolo

Zwolle – Van 1 t/m 9 september 2012 vindt voor de zesde keer de Week van het Schrijven plaats in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar is gekozen voor een het thema ‘Inspiratie’. Sandra Di Bortolo, zelf schrijfster, geeft donderdag 6 september in de Bibliotheek Zwolle Centrum de inspirerende workshop ‘Het plezier van schrijven’.

Heel veel mensen dromen ervan om ooit eens een boek te schrijven. Maar hoe doe je dat? Waar begin je en kun je het leren? Waar haal je je inspiratie
vandaan?Je bent als schrijver de regisseur van je eigen verhaal. Jij bepaalt wat er gebeurt en hoe dat gebeurt. Ongeacht wat je rol in het dagelijks leven is, wanneer je schrijft heb jij het voor het zeggen! Fantasieën, verlangens, frustraties, humor, verontwaardiging … alles mag. Uit naam van jezelf of uit naam van een fictief personage. Tijdens de workshop is er aandacht voor de technische kant van het schrijven; verhaaltechnieken en vertelperspectief, fictie en non-fictie (romans, blogs, columns), maar ook onderwerpen als fantasie en geloofwaardigheid komen aan de orde.

Sandra Di Bortolo

In september 2010 plaatst Sandra Di Bortolo delen van haar manuscript op de site van TenPages.com, een online platform waarop talentvolle schrijvers vanaf de eerste, vers geschreven pagina’s ontdekt en gesteund worden door aandeelhouders. Binnen drie maanden slaagt zij er in om via crowdfunding 2000 aandelen te verkopen, waardoor de uitgave van haar debuutroman Spaghetti met hutspot in april 2012 een feit is.

Spaghetti met hutspot is autobiografisch proza; de schrijfster verwerkt haar eigen levenservaringen in een fictief verhaal.In het verleden heeft Sandra Di Bortolo zich met diverse werkzaamheden beziggehouden, die alle gerelateerd zijn aan ‘schrijven’ in het algemeen. Naast schrijfster is Sandra Di Bortolo ook eigenaar van Tekstbureau Het Zusje.

De workshop ‘Het plezier van schrijven’ vindt plaats op donderdag 6 september van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Deelname kost 7,50 euro of 6,50 (UIT-met-je-biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer