Zwolle in ban van Stadsfestival

Zwolle – De grachtengordel van Zwolle vormt van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 september het decor voor het eerste Stadsfestival. Het wordt een bijzondere combinatie van muziek, theater en beeldende kunst. Alle voorstellingen en optredens vinden plaats op het water of direct langs de kades van de stadsgrachten.

Het Stadsfestival vormt met inbreng van het Conservatorium, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Rabo Jong Talent Programma, Theater Odeon de Spiegel en vele gezelschappen de aftrap voor het nieuwe culturele seizoen in Zwolle. Het Rode Torenplein is van 1 t/m 8 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kan iedereen dagelijks genieten van diverse voorstellingen en concerten. Elke avond zijn de Jonge Honden te zien met de voorstelling DNA, waar een kijkje wordt gegeven in het dagelijks leven van verschillende personages. In de gezellige ambiance van Theatro Cuatro spelen verschillende gezelschappen, zoals de Zotte Zusjes en André Manuel. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die bezoekers meenemen op ontdekkingstocht langs over de grachten en langs de kades. Het onderdeel 'Op het water' omvat een theaterspektakel van Theatergroep Volt, verhalen van Grimm verhalen, een Retourtje onderwereld van het Kameroperahuis, of lunchvoorstelling met Musica Michaelis.

Ook op en langs de kade valt van alles te beleven. In het Ter Pelkwijkpark staat bijvoorbeeld een levensgroot bordspel. Verder zijn er onder andere voorstellingen van The Young Ones, Theater Gajes, Technopera Nikola en Rabobank Jong Talent. In samenwerking met het Fraterhuis is er een gratis Drijf-in Bioscoop.

Vanaf 5 september is er iedere avond een gratis concert op de Thorbeckegracht van onder meer het Holland Baroque Society met Eric Vloeimans en JazzArt Orchestra met o.a. Wouter Hamel. Bezoekers kunnen een plekje reserveren of hun boot voor het podium afmeren. Het festival wordt op 8 september afgesloten met het Thorbeckegracht Concert, met o.a. Frank Boeijen!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Fantastisch dat het superconcept ZwArt op deze manier een doorstart kan maken in een breed en helder neergezet StadsFestival. Goed om te zien dat Niek van der Sprong en Sander Dol op deze manier hun Zwolse en cultuurminnende harten bundelen!………En om Jesse van Ruler en Wouter Hamel naar Zwolle te halen…….Top Idee!

Reageer