Gratis scootmobielcursus

Zwolle – Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle start in september haar activiteiten met een scootmobielcursus. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 
Al jaren bieden de gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle scootmobielbezitters een cursus aan. De ervaring van deelnemers aan deze cursus is dat men zich na de cursus veiliger voelt in het verkeer en beter met de scootmobiel overweg kan. De meeste cursisten maken gebruik van de BIOSgroep voor vervoer van de scootmobiel. De twee eerste lessen hoeft u de scootmobiel niet mee te nemen. Geeft het vervoer een probleem: er staan voor de praktijklessen leenscootmobielen van Welzorg klaar. Deelname aan de cursus heeft geen invloed op uw bezit van de scootmobiel. De gemeente juicht deelname van harte toe om zo uw verkeerservaring te bevorderen.

Dit najaar wordt nog één gratis cursus gegeven en deze omvat vijf dagdelen.

• Vrijdag 14 september en 21 september van 9.30 – 11.30 uur Om voorlichting over verkeersregels en borden te geven en uw vragen te beantwoorden.

• Woensdag 26 september en 3 oktober twee praktijklessen binnen In kleine groepjes oefent u onder begeleiding van ervaren instructeurs. De tijden worden in overleg vastgesteld en zullen anderhalf uur duren.

• Maandag 8 oktober de praktijkles op de weg In kleine groepjes van 3 deelnemers met instructeurs gaat u in uw eigen scootmobiel de weg op en worden praktijksituaties geoefend. Dit gedeelte duurt anderhalf uur. Voor en na deze les is er van Welzorg een monteur aanwezig die uw scootmobiel zal nakijken en kleine problemen verhelpen.

Als u de hele cursus gevolgd heeft ontvangt u een certificaat. De cursus wordt gegeven in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle Zuid. Hebt u belangstelling voor deze cursus neem dan zo snel mogelijk contact op met de secretaris van VVN Zwolle:Sini Wit, Tel: 0384536 221, mail:jkwit@xs4all.nl

Artikel delen:

Reageer