VV Berkum kijkt uit naar start van competitie

Zwolle – VV Berkum begint op zaterdag 1 september aan het nieuwe seizoen 2012-2013 met een uitwedstrijd bij ONS Sneek. Daarmee krijgen de Zwollenaren al direct met een sterke opponent te maken, maar Berkum gaat de strijd met veel vertrouwen aan na een serie goede resultaten in de aanloop naar de nieuwe competitie.

“ONS is altijd een moeilijke tegenstander maar we zien er zeker niet tegen op. We hebben een prima voorbereiding gedraaid met mooie resultaten, onder andere tegen twee topklassers, en dat willen we doortrekken. Afgezien van een paar langdurige blessuregevallen zijn we op volle oorlogssterkte en we hebben er zin in,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. ONS had vorig seizoen een sterk team maar greep uiteindelijk overal nét naast toen de prijzen werden verdeeld. De ploeg eindigde als vierde op de ranglijst van de Hoofdklasse C, waarbij vooral in de laatste periode kostbare punten werden gemorst. Dat gebeurde onder andere in april toen de Friezen thuis tegen Berkum met 1-0 voorkwamen, maar die voorsprong vijf minuten voor het einde verspeelden door een goal van Pascal Diender.

ONS haalde na afloop van het afgelopen seizoen diverse nieuwe spelers op, waarbij de komst van ex-profs Sandor van der Heide en Mark de Vries van Jupiler League-club Cambuur natuurlijk veel aandacht trok. “ONS heeft de belangrijkste spelers van het afgelopen seizoen weten te behouden en er een paar goede voetballers bij gekregen. Maar beide teams, ook Berkum, hebben zich versterkt,” vindt Ten Berge.

Net als Berkum heeft ONS Sneek een goede reeks neergezet in het net gestarte bekertoernooi. In de strijd om de Districtsbeker Noord werd eerst Oeverzwaluwen met 9-0 vermorzeld, waarna overwinningen met 1-4 en 1-3 volgden tegen achtereenvolgens SC Joure en FVC. Tussendoor zorgde ONS nog voor een goed resultaat in de eerste ronde van het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi door derdeklasser Internos in het verre Etten Leur met liefst 0-5 aan de kant te zetten. Als beloning daarvoor krijgt de formatie van trainer Jan Vlap op eigen terrein in de tweede ronde de profs van Excelsior uit Rotterdam op bezoek. Een tegenvaller voor ONS was wel dat spits Jurjen Bosch in het duel bij Internos geblesseerd uitviel en volgens de club ziet het er naar uit dat ONS zijn topscorer van het vorige seizoen lange tijd zal moeten missen.

De wedstrijd ONS Sneek-VV Berkum wordt zaterdag gespeeld op het Zuidersportpark aan de Alexanderstraat in Sneek. Het duel begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bart van der Scheer.

Artikel delen:

Reageer