Afghaanse avond in Eureka

Bij Afghanistan denken we aan oorlog en geweld. En terecht, want het land verkeert nog steeds in diepe crisis. Dat het land ook nog een rijk cultureel erfgoed bezit wordt daardoor wel eens vergeten. Om dit andere gezicht te laten zien organiseert sociaal-culturele vereniging Eureka donderdagavond  7 juni aanstaande een Afghaanse avond. 3 Meiden van de Afghaanse stichting Ameel uit Arnhem gaan de keuken van Eureka helemaal op z’n kop zetten!  

Ameel is de eerste Afghaanse stichting in Nederland die puur door jongeren is opgezet. Het is een onafhankelijke organisatie die niet religieus en niet politiek gericht is. De stichting bestaat sinds september 2006 en is opgericht door Mina Omarzai (21). Ameel betekent ketting en staat voor samenwerking en hoop. Stichting Ameel wil iets betekenen voor het Afghaanse volk en de Nederlandse samenleving. Eureka opent op 7 juni de deuren van het eetcafé om 18:00 uur. Er zal Afghaanse muziek te horen zijn en rond 20:00 uur zal een vrijwilliger van Ameel het één en ander gaan vertellen over Afghanistan.

Ook zal er echte Afghaanse klederdracht getoond gaan worden! De kosten voor deze avond zijn 7,- voor leden en 9,50 voor niet leden, dit is inclusief het Afghaanse diner! We raden u aan om op tijd te reserveren vanwege het beperkte aantal plaatsen. Reserveren kan telefonisch via 038-4222903.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Kijkaan, interessante avond lijkt me. Het enige dat we zien zijn ‘onze jongens’ in gevecht met de taliban. En beelden van armoede en geweld. Lijkt me zeer interessant om eens kennis te maken met de bijzondere cultuur van Afghanistan. Ook een tip trouwens: De vliegeraar, van Khaled Housini. Maakt ook eens te meer duidelijk hoe rijk de cultuur in feit is.


    Maak melding

Reageer