Duurzaam-nl presents De Energy Battle

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Binnenkort start dan ook de Energybattle Zwolle 2012. Medewerkers van Zwolse bedrijven gaan met elkaar de strijd aan, wie heeft na 8 weken de meeste energie bespaard? De aftrap van deze wedstrijd is op 20 september in het Deltion College.

Ondertussen bij de deelnemende bedrijven is de werving van deelnemers druk gaande, vragen als "wie wordt de teamcaptain? " en "wat kan ik bedenken om meer te besparen?" en opmerkingen "Ik ga gewoon in het donker zitten een tijdje" komen nu al voorbij. Het Deltion College, BMA ergonomics, ROVA en ook 2 teams van de Gemeente Zwolle en een team van GDF SUEZ Energie Nederland gaan inmiddels de strijd aan. Met een paar organisaties worden nog gesprekken gevoerd en er zijn nog enthousiaste deelnemers welkom! Stuur dan zo snel mogelijk een bericht naar info@duurzaam-nl.nl

Cofely is o.a een belangrijke initiatiefnemer van deze Energybattle, want doordacht handelen met het oog op spaarzaam energiegebruik heeft bij Cofely de bijzondere aandacht. Als onderdeel van het grootste energieconcern ter wereld (GDF SUEZ) zit duurzaamheid in de genen. De vestiging in Zwolle was in eerste instantie op zoek naar partners in het onderwijs, het bedrijfsleven en het Zwolse gemeentebestuur om de energieambities van Cofely meer kracht bij te zetten. Door deze verkenningstocht is Stichting Duurzaam-NL ontstaan. De vestiging in Zwolle zorgt voor de meetapparatuur bij alle deelnemers thuis, leerlingen van het Deltion College zullen de apparatuur namens Cofely installeren en beheren.

Stichting Duurzaam-NL initieert, verbindt en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden. En dat je dan ook bijdraagt aan een duurzame samenleving is mooi mee genomen. Die duurzame samenleving van onderop opbouwen is een stuk effectiever, dan wanneer je mensen iets oplegt. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf.

Tijdens de Energybattle krijgen organisaties de kans om medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing is. Op een afgescheiden deel van de website www.duurzaam-nl.nl zal er iedere week voor de deelnemers een filmpje te zien zijn met bruikbare tips. Daarnaast onstaat er op onze facebookpagina een platform voor betrokkenen, deelnemers kunnen daar uiteraard vertellen over hun ervaringen, maar ook elkaar inspireren. Op twitter zal de #Energybattle2012 gebruikt worden en kan je de organisatie volgen via @nl_duurzaam. Middels deze nieuwsbrief zullen we gedurende de battle ook informatie verspreiden

Artikel delen: