Ondernemers delen kennis met studenten Windesheim

Zwolle – Alle 1300 eerstejaarsstudenten van de businessopleidingen van Windesheim krijgen vanaf maandag 3 september wekelijks college van topondernemers uit de regio Zwolle-Almere. Deze CEO’s, bestuurders en managers zijn sinds kort als ‘Entrepreneur in Residence’ in dienst bij Windesheim. De komende weken delen zij hun ervaring en visie met de nieuwe lichting studenten. Ze bieden een kijkje in de keuken van het mkb en grootbedrijf. En minstens zo belangrijk: ze dragen hun eigen enthousiasme voor het ondernemerschap over aan de toekomstige generatie.

De reeks die de verschillende aspecten van ondernemerschap belicht, begint maandag 3 september met een hoorcollege van Mr. Klaas Feenstra, commercieel directeur bij Friesland Bank. Hij gaat in zijn college in op het onderwerp sociale en communicatieve vaardigheden. In dezelfde week verzorgt Guus Weiss, directeur HR, Legal en Communicatie van GDF SUEZ Energie Nederland NV (voorheen Electrabel) ook colleges over dit thema. De colleges bieden de studenten houvast in het project waarmee ze het eerste halfjaar van hun opleiding aan de slag gaan. Tijdens dit project maakt elke student aan de hand van bedrijfsbezoeken, gesprekken met werknemers en gericht onderzoek een analyse van een onderneming uit de regio.

Tijdens zijn hoorcollege probeert de heer Feenstra de toekomstige ondernemers mee te geven welk gedrag er tijdens zo’n opdracht van ze wordt verwacht. ‘Ik geef enkele do’s and don’ts en tips and tricks. Daarbij ga ik in op voorbeelden vanuit de praktijk en natuurlijk mijn eigen ervaringen. Ik vind het belangrijk deze eigen ervaringen over te brengen en daarmee te zorgen voor aansluiting tussen student en onderneming. Studenten komen vaak pas in aanraking met ondernemers tijdens de sollicitatie en vice versa. Dat vind ik te laat. Als Entrepreneur in Residence probeer ik ervoor te zorgen dat onderwijs en ondernemingen een betere aansluiting krijgen. Daarnaast is het heerlijk om als geroutineerde ondernemer op Windesheim rond te lopen tussen allemaal jonge mensen met frisse ideeën en opvattingen en daardoor jezelf een spiegel voor te houden.’

 

Kennis delen

De Entrepreneurs in Residence zijn afkomstig uit verschillende branches en leveren op verschillende manieren een bijdrage aan de activiteiten van Windesheim. Binnen het onderwijs verzorgen ze colleges, regelen ze bedrijfsbezoeken en begeleiden ze studenten vanuit hun eigen beroepspraktijk. Daarnaast dragen ze kennis over aan docenten van Windesheim. Op het gebied van onderzoek adviseren de Entrepreneurs over de ontwikkeling van onderzoeksprogramma’s rond thema’s die er nu en de komende jaren toe doen in het regionale mkb en grootbedrijf.

Artikel delen: