Stichting doopt boot voor mensen met beperkingen

Zwolle – Het is zover! De Stichting ´Schipper mag ik ook eens varen?’ heeft de beschikking over een boot. De feestelijke eigendomsoverdracht en de doop van het schip vond vrijdagmiddag aan de Schuttevaerkade plaats. Dit gebeurde in samenwerking met notaris Duret De Kroon. Een belangrijke stap nadat in juli 2011 de statuten van de stichting zijn vastgelegd.

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_04.jpg

De stichting Schipper mag ik ook eens varen, zet zich in om mensen met beperkingen en hun familie of verzorgers een zorgeloze vaarvakantie te bieden. De aankoop van het schip, de ArieV, is mogelijk gemaakt dankzij vele donaties, de verkoop van certificaten en de hulp van beschermvrouwe Thecla Bodewes uit Hasselt. De ArieV wordt de komende jaren volledig aangepast om mensen met beperkingen te kunnen ontvangen. De stichting hoopt in 2014 de eerste gasten te verwelkomen. Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.schippermagikookeensvaren.nl.

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_05.jpg
Johan Smit had een mooi gedicht gemaakt…

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_02.jpg

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_01.jpg

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Afgelopen week met een groep mensen uit het Onthaastcafe een bijzondere week wezen varen. Als je ziet dat deze mensen zo intens genieten van HUN VAARVAKANTIE, dan bergrijp je pas goed wat een geweldig project dit is. Ik hoop dat dit schip inderdaad met heel veel hulp van sponsoren snel een nieuwe bestemming krijgt.
    En wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.
    Vr.groet,
    Roeland


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.