PEC Zwolle Vrouwen winnen bij sc Heerenveen

Zwolle –  De vrouwen van PEC Zwolle wonnen vrijdagavond overtuigend van sc Heerenveen. Enigste minpunt was de vele kansen die de Zwolse Vrouwen onbenut lieten. 

Er gaat iets moois ontstaan bij PEC Zwolle Vrouwen. De ploeg speelt goed verzorgd voetbal en dat zal in de Orange competitie nog moeten gaan leiden tot het behalen van veel punten. Tegen  sc Heerenveen werd de lijn die vorige week tegen Telstar was ingezet voortgezet. Ditmaal leidde het goede Zwolse spel tot het behalen van 3 punten. De score had veel hoger uit moeten vallen. Niettemin heerste er tevredenheid in het Zwolse kamp. Na twee wedstrijden gespeeld te hebben staan de PEC Zwolle Vrouwen waar ze voor aanvang van de competitie hoopten te staan, in het linker rijtje. 

De Zwolse Vrouwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. In de 8e minuut werd een doelpunt van Marianne van Brummelen wegens buitenspel afgekeurd. Een sterker PEC kreeg in de 12e minuut weer een goede kans. In de 23 e minuut een mooie aanval over rechts. De uiteindelijke voorzet werd onnauwkeurig door Marianne van Brummelen verwerkt. Direct daarna een goede kopkans van Judith Frijlink.

sc Heerenveen kon maar bitter weinig tegen PEC ZwolleVrouwen inbrengen. Balverlies in het centrum van sc Heerenveen stelde Jirre den Biesen in de 27e minuut de gelegenheid PEC Zwolle Vrouwen aan de welverdiende voorsprong te helpen.Een hele mooie aanval via Mariska Kogelman, Jolijn Heuvels, Jirre den Biesen en Sylvia Smit gaf Judtih Frijlink de kans om de stand op 2 – 0 te brengen. De keepster van sc Heerenveen redde echter bekwaam.In de 45e minuut knalde Jolijn Heuvels van grote afstand de bal vol op de paal. Ruststand was 1 – 0 voor PEC Zwolle Vrouwen.

Direct na rust kreeg sc Heerenveen een goede mogelijkheid door Vivianne Miedema. Ook Jirre den Biesen wist het net niet voor PEC te vinden. PEC kwam onnodig in de problemen doordat veel kansen niet worden benut, 53e minuut Lianne de Vries en 58e minuut Maria Laura Aga. Een doelpunt van Judith Frijlink werd uit een vrije trap Sylvia Smit vervolgens wegens vermeend buitenspel afgekeurd.Sc Heerenveen gooide fysiek geweld in de strijd om toch de gelijkmaker af te dwingen. Met name Marianne van Brummelen en Lianne de Vries werden veelvuldig geattaqueerd. Judith Frijlink kopte in de 77e minuut tegen de lat. De bal wilde maar niet in het doel van sc Heerenveen verdwijnen.

Uiteindelijk wist Marianne van Brummelen na een prima voorzet van Jirre den Biezen in de 90e minuut de 2 – 0 aan te tekenen.Een zeer verdiende overwinning van de Zwolse Vrouwen.

Wissels bij sc Heerenveen; Jessica Ploeg voor Sylvia Woudberg.

Wissels bij PEC ZwolleVrouwen; Lydia borg en Jennieke van der Pol voor Jirre den Biezen en Marianne van Brummelen.

A.s. vrijdag wordt er in het IJsseldelta stadion gespeeld tegen PSV / FC Eindhoven.

Artikel delen: