VV Berkum pakt eerste punt in Sneek

Zwolle – Berkum heeft in de eerste competitiewedstriijd op de valreep een puntje uit het vuur gesleept. Een remise bij een van de kandidaten voor het kampioenschap is op zich niet slecht, maar toch was de ouverture van het nieuwe seizoen niet best, want Berkum bleek niet in staat het reeds na 10 minuten gedecimeerde ONS Sneek te verslaan. 

ons_3_120901_medium.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

ONS kwam sterk uit de startblokken en zette Berkum reeds na 9 minuten op achterstand. Curty Gonzales bracht ex-Cambuur prof Sandor van der Heide in stelling en tegen diens prachtige uithaal was Mathijs Bouwhuis kansloos (1-0). Toen Berkum wilde aftrappen kreeg Mark de Vries, de andere oud-prof van Cambuur, bij de middenlijn na een woordenwisseling met scheidsrechter De Lima Schepens binnen enkele seconden twee keer geel en kon vroegtijdig gaan douchen.

Wie verwacht had dat Berkum deze in de schoot geworpen numerieke meerderheid gedurende de nog resterende 81 minuten uit zou kunnen buiten had zich vergist. Berkum had weliswaar een veldoverwicht, kon echter in de eerste helft zelden de defensie van ONS onder leiding van de goed keepende Ale Geert de Vries in verlegenheid brengen. De beste Berkum-kans had Frans Hoolseman in de 30e minuut, die vrij voor het doel de bal niet goed onder controle kreeg.

Toch viel even later uit het niets de gelijkmaker. Een dieptepass bereikte Chris van der Meulen, die volkomen vrij stond, en de ONS-goalie met een slimme lob het nakijken gaf. De meeste toeschouwers verwachtten dat Berkum nu door zou drukken en ONS naar een nederaag zou spelen ONS Sneek toonde echter met 10 spelers karakter en klwam zelfs vlak vor rust opnieuwe op voorsprong. Sandor van der Heide kreeg zoals vaker in dit duel veel te vele ruimte en zette Curty Goanzles met een uitstekende steekbal vrij voor het doel en opnieuw moest Mathijs Bouwhuis, die eigenlijke een vrij rustige middag had, de bal uit het net halen.

Na de thee drong Berkum meteen en kreeg reeds na 49 minuut een geweldige kans op de gelijkmaker. Bunyamin Özkök legde bal vanaf de achterlijn terug op de instormende Frank Hoolsema, wiens prachtige pegel buiten bereik van Ale Geert de Vries op de paal uiteenspatte. Twee minuen later was er aan de andere kant een even groe kans voor Arnold de Herder, wiens inzet net naast de rechterpaal streek. Wederom twee minuten later ging de actieve Chris van der Meulen uit een moeilijke hoek voor eigen succes, waar een pass naar de volkomen vrijstaande en beter geposteerde Jason Huisman beter was geweest. Inde 59e minuut had Patrick Goedhart de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na slordig balverlies op het middenveld kreeg hij vrije doortocht naar het Berkum-doel. Zij schot werd echter door Jeffrey Pohowainjaan met een uitertste krachtsinspanning van de doellijn gehaald. Aangezien de Friezen zich niet tot het consolideren van de voorsprong beperkten bleef de wedstrijd heen weer golven en voor het publiek spannend.

Vooral de laatste 10 minuten hadden een grote amusementswaarde. In de 83e minuut kreeg Arnold Herder zijn tweede grote kans in dit duel. Zijn vrije trap werd met moeite door Mathijs Bouwhuis tot corner verwerkt. Het slotkaakoord was voor Berkum dat in de laatste minuten sterk aandrong. Nadat Jason Huisman in de 89e minuut uit een kansrijke positie over had geschoten, had Berkum in de laatste minuut Vrouwe Fortuna aan haar zijn zijde, toen Ale de Boer een scherpe voorzet van Frank Hoolsema in eigen doel werkte, waarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord kwam. Vriend en vijand waren het erover eens dat ondanks de wat gelukkige totstandkoming van de gelijkmaker in de slotminuut de uiteindelijke uitslag terecht was.

Artikel delen:

Reageer