WVF opent seizoen met thuiszege tegen Sparta Enschede

Zwolle – Nadat er 1 minuut stilte in acht was genomen voor het overlijden van Jan Poppe blies scheidsrechter William Smit voor de aftrap. De gasten uit Enschede zijn oude bekenden uit de periode uit de 2e klasse en bekend als een goed voetballende ploeg. Toch viel dat vanmiddag wat tegen. WVF was duidelijk de beter voetballende ploeg maar bleek nog moeite te hebben met de afronding.

René Dorgelo was op het laatste moment uit de opstelling weg gevallen en voor hem stond Martijn Pluim in de basis. WVF  domineerde  met goede combinaties en passes vanuit het middenveld. Eerstejaars Marc Peppelenbos bleek een creatieve en balvaste aanwinst te zijn en hield de verdediging van Sparta bezig. Hij was het ook die na ruim een half uur lef toonde en een goed schot op doel losliet. Ondanks alle goede bedoelingen wisten onze jongens echter niet te scoren in de eerste helft. Opvallend goed bij stem bleken vanmiddag de beide trainers. Jan Jaap Kooistra coachte bijzonder actief en Sparta-collega van Holland bleek ook goed bij voice.

De rust had WVF goed gedaan. De jongens bouwden geleidelijk een veldoverwicht op en het was Marc Peppelenbos die maar rakelings voorlangs schoot. Zo kwamen er in een tijdbstek van 10 minuten enkele goed e kansen maar nog geen doelpunten. Sparta probeerde het met een schot maar Wibo van Dijk bleek vanmiddag een betrouwbare sluitpost. Met Marthijn van der Steege als slot op de deur in de verdediging. Jesse Betas bemoeide zich ook nadrukkelijker met de aanvalsopbouw.

Het leek er op dat ons in de 60e minuut een penalty zou worden gegeven maar scheids Smit wuifde hem weg. Anne Nijland kwam voor Marc Peppelenbos en bracht direct ook snelheid en gevaar. Hij was het ook die net buiten de zestien werd gestuit. De vrije trap werd fraai door Rob Meijerink in de linkerbovenhoek gekruld 1-0. Ook hierna bleven de betere kansen voor WVF maar de bevrijdende treffer bleef uit. De gasten brachten maar weinig in de resterende speeltijd. Wel veel lengte via invaller van den Heuvel maar ook hij speelde niets klaar.

Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren voor de supporters. Direct een start met 3 punten! Dat was vorige jaar wel anders met de zeperd tegen Zutphen als ouverture.

Volgende week uit naar nieuwkomer Rouveen……. Wie weet een goed vervolg.

Artikel delen:

Reageer