Onderscheiding voor vrijwilligers buurt Bollebieste

Zwolle- Wethouder Nelleke Vedelaar reikte zaterdagmiddag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer H.T.T. van der Ploeg en de heer J. Kartouw, vrijwilligers van Buurtvereniging ‘De Bollebieste’. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de buurtvereniging in Café Restaurent Stilo.

01-09-2012_buurtvereniging_bollebieste_75_jaar_03.jpg

De heer H. Van der Ploeg verzorgt al meer dan 25 jaar op vrijwillige basis de financiële administratie van de vereniging. Buurtvereniging De Bollebieste is een gezonde vereniging en dat is in belangrijke mate op zijn conto te schrijven. In zijn rol van secretaris coördineert hij de correspondentie van de vereniging en zorgt hij met inzet van anderen, voor de huis-aan-huis verspreiding. In de loop der jaren heeft de heer Van der Ploeg meerdere activiteiten binnen de vereniging opgepakt. Jaarlijks organiseert hij verschillende dagreizen voor verenigingsleden, coördineert de inzameling van het oud papier, en organiseert de wekelijkse klaverjas- en maandelijkse bingoavonden. Met Pasen organiseert hij het eierenzoeken en kruipt in de huid van de Goedheiligman als die rond 5 december de kinderen van de buurtvereniging bezoekt. De heer Van der Ploeg is betrokken bij alles wat in de wijk leeft en zet zich hier belangeloos voor in.

01-09-2012_buurtvereniging_bollebieste_75_jaar_02.jpg

01-09-2012_buurtvereniging_bollebieste_75_jaar_04.jpg

01-09-2012_buurtvereniging_bollebieste_75_jaar_05.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's…

De heer J. Kartouw is een vrijwilliger in hart en nieren en al ruim veertig jaar voor de samenleving actief. Bij Speeltuinvereniging Assendorp was hij in de jaren ’80 al een graag gezien persoon in de wijk. Hij wist mensen te binden en te verbinden, en nam als coördinator van de speeltuinvereniging diverse taken op zich. Inmiddels is de heer Kartouw alweer 60 jaar lid, donateur en vrijwilliger van buurtvereniging ‘De Bollebieste’. En al meer dan 40 jaar verzorgt hij, inmiddels 80 jaar oud, wekelijks de inzameling van oud papier in de wijk. Eind 1980 heeft de inzet van de heer Kartouw bijgedragen aan een nauwere samenwerking met de wijken. De heer Kartouw is, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds een zeer betrokken en actief verenigingslid en van onschatbare waarde voor de plaatselijke gemeenschap.

 

 

01-09-2012_buurtvereniging_bollebieste_75_jaar_01.jpg

Artikel delen:

Reageer