Veel bekijks bij erehaag Satudarah Maluku MC

Zwolle – Winkelend publiek werd vrijdagmiddag verrast met een bijzondere gebeurtenis op de Diezerstraat. Een motorclub kwam de winkelstraat oprijden. Ze stopten bij de Statenzaal van de Centrale Bibliotheek om daar voor een trouwend lid van hun motorclub een erehaag te maken.

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_02.jpg

Het betrof niet een 'gewone' motorclub, maar het soms spraakmakende Satudarah Maluku MC. Waarschijnlijk was het daarom, dat de club een escorte kreeg door motoragenten van de politie IJsselland. Het ronkende geheel trok veel bekijks in de binnenstad van Zwolle. Het bruidspaar vond het zo te zien gewldig. In de avonduren werd het huwelijksfeest in de Zwolse IJsselhallen gevierd.

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_03.jpg

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_06.jpg

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_07.jpg

Via Lees verder meer foto's…

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_01.jpg

 

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_04.jpg

31-08-2012_motorclub_sutudarah_maluku_formt_erehaag_voor_bruidspaar_in_diezerstraat_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Dat snap ik ook wel, maar ze zullen nooooit een bekeuring uitschrijven, en het door de vingers zien bij deze groep ! en daar heb ik wel moeite mee.

 2. Heet is wel erg oud nieuws. 't Was op vrijdagmiddag al. Gezien het feit dat de gemeente een aankondiging dmv een bord heeft gemaakt, is er duidelijk om toestemming gevraag en verleend. Dus niet zeuren over bekeuringen!

 3. En die patsers met auto's van een paar ton per stuk, zoals gister , daar hoor ik hier niemand over zeuren………..
  Oja, het zijn Harley rijders, dus is het zeker tuig… pfff wat n burgelijk gedrag

 4. Het is wel mooi gebeuren geweest, en als dat al van te voren is aangevraagd en daar toesteming is voor gegeven dan moeten somige mensen niet zeuren uit de jaloezie of domheid of wat dan ook..
  Gefeliciteerd mensen!!

 5. Vet hoor! is weer eens wat anders als een limo/ferrari.
  Je zal helaas altijd mensen hebben die ergens wat op aan te merken hebben.
  Bruidspaar nog van Harte.

 6. The don,t care about us

  Sla ze
  Haat ze
  Breek ze
  Klaag ze aan
  Schop ze
  Noem ze blank of zwart

  Het is een grote hetze op Satudarah..zou zeggen geniet ervan om deze groep Molukse mensen zo af te zeiken…mooi bruidspaar ik wens u al het goede toe

 7. Satudarah wordt in de media nou niet bepaald neergezet als een gezellig bridge clubje. Als die vereniging van rechtsnationalisten een ere haag hadden willen vormen voor een een of ndere bruiloft was waarschijnlijk de pleuris uitgebroken!

 8. Ik wens mijn broertje en zijn nieuwe vrouw heeel veel geluk toe, en om het zo maar even te zeggen, wat mooi allemaal, en wat ben ik trots op jullie dat dit zo gedaan is…..Hier zal nog lang over gepraat worden……Jongens van de Satuh Darah, bedankt dat jullie mijn broertje en zijn vrouw en allemaal zo een onvergetelijke dag hebben bezorgd!!!!!!!

 9. Beste mensen ik wou iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt inclusief mijn motor club Satudarah Mc.We zijn een jaar lang bezig geweest om dit voor te bereiden in samen werking met de burgemeester de gemeente Zwolle en de politie voor velen lijkt een vertoning van macht of intimidatie ,maar wat wij wouden laten zien was een teken van respect loyaliteit en eer.We hebben een geweldige feest gehad in de ijsselhallen met familie vrienden en geliefden.We hebben bijna 1500 man op bezoek gehad familie van heel Nederland alles is rustig verlopen we hebben het feest netjes afgesloten om 12 uur middennacht zonder enkele opstoot.Hiermee wil zeggen dat niemand maar dan ook niemand is gekomen met verkeerde intensies , maar alleen maar liefde heeft getoond en respect naar ons toe .ik hoop dat ik veel mensen heb laten inzien dat we een geweldige bruiloft hebben gehad nogmaals dank naar alle mensen ooms tantes neven nichten van de keuken tot aan het opruimen van de zaal trimaksih banyak dank jullie wel en voor mijn broeders van heel Satudarah Mc bedankt dat jullie er waren voor deze onvergetelijke dag STTS afz Nico Baloeboen & Latoyah Baloeboen

 10. Het is natuurlijk niet de bedoeling om nu persoonlijke zaken op te lossen via deze weblog. Als er problemen zijn los je dat met elkaar op. En er hoef niet gelijk gescholden te worden als er een mening word gegeven door iemand ik was er Zelf ook niet echt gecharmeerd over toen er mtp Zwolle werd geroepen want mijn vrouw haar familie is ook die hard rms maar dat hebben ze ook voor hun zelf gehouden laten we er over op houden wie van welk eiland vandaan komt en elkaar als 1 bloed beschouwen satu bangsa satu MALUKU satu darah er is een kind op komst met darah Kei en darah Ambon we zijn allen aan elkaar verbonden satu maluku !!!!!

 11. Ik snap alle ophef niet over MTP.. MTP is een feeling een trots heeft helemaal niks met politiek te maken een vergelijking met rms is dus helemaal niet op z'n plaats..

 12. Ik doe een poging: MTP staat voor oost molukken. Oost molukkers, waarvan voornamelijk kaieese mensen wonen in Zwolle. Zij hebben niks met RMS-idealen(RMS staat voor onafhankelijke republiek der Zuid Molukken). Satudarah heeft RMS-idealen(te zien aan de kleuren op hun kleding blauw,wit,groen,rood). MTP draagt liever het schild van de huidige indonesische regering. Het idee er achter is naar mijn idee dat ze indonesie als één geheel zien en de molukken niet als een apart deel van Indonesië.
  De satudarah houdt zijn respect voor het bruidspaar door zich hier niet door te laten provoceren. Zij weten ook dat de MTP maar een fractie is van de complete molukse bevolking (die waarschijnlijk meer met de RMS idealen heeft dan dat ze zich hier fel tegen af zet).

  Uiteindelijk zijn het er maar een paar die de anti-rms leuzen scanderen. Veel MTP leden willen maar al te graag bij de Satudarah dus ik snap het probleem ook niet.

 13. Zoals Marinho het verwoord is juist. En Nico die intensie's zijn er nooit geweest hoor om een anti rms gevoel te creeeren, beetje jammer dat je het zo brengt. Je moet toch beter je huiswerk doen dan weet je ook dat er binnen de RMS gemeenschap ook lui zijn die trots zijn op MTP omdat ze orang Tenggara zijn tot MTP tattoo's aan toe. Selamat

 14. RMS Rayat Memimpi Selalu Volk Dat Altijd zal dromen.
  Maluku Indonesia zit niet te wachten op een nederlandse molukse regering. Anno 2012 wanneer je daar je idealen durf te laten zien dan wordt je gelijk gearresteert door de molukse politie. sorry helaas maar waar.
  MTP IS EEN FEELING FOR LIFE

 15. @ pec het is niet mtp VS rms.. Rms is een politieke keuze.. mtp is geen politieke beweging het heeft NIKS met rms of ri te maken het is een gevoel die je in je hart draagt.. Ken persoonlijk ook een die hard rms aanhanger met een mtp tattoo. Dat zegt niets, laten we deze discussie hier maar eindigen mensen en respecteer mekaars persoonlijke mening/politieke voorkeur. Ik heb t gevoel dat we hier onszelf ( orang Maluku) alleen voor schut zetten met deze zinlose discussie…

 16. MTP is iets wat in nederland is gecreeerd, en al helemaal niet niet op maluku betstaat… vergeet niet dat zelfs de RMS vlag op KAI is gehezen..!
  en als die harcdcore mtp ers zo graag 1 indonesie zien dan hadden de 1e generatie keiezen in het indonesische leger moeten gaan dan hadden ze ook niet naar nederland hoeven komen…

  niet om haat te zaaien maar gewoon de waarheid..

Reageer