Be Quick blaast valse noot bij seizoensouverture

Zwolle – Voor de rust lijkt er weinig aan de hand, na de rust laat Be Quick zich de kaas van het brood eten. Een broodje zonder beleg dus na afloop, want Be Quick gaat uiteindelijk met 1-2 onderuit tegen promovendus Bergentheim. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk meer in zat. Trainer Arnie Pot: “Ik vond dat we wel een punt hadden verdiend.”

De meeste bezoekers staan al langs het veld, maar anderen lopen nog met hun koffie of snack richting het veld. Het is prachtig weer en de middag lacht de aanwezigen op het sportpark aan het Stadionplein toe. Maar het eerste onheil komt  sneller dan verwacht. Arnie Pot: “Na een slordige anderhalve minuut ligt de bal er al in. Wij staan gewoon niet op te letten bij een diepe bal en meteen sta je al op achterstand.” Het is de snelle Rob Wevers die Bergentheim op 0-1 zet. De wedstrijd gaat daarna nog even gelijk op, maar met het verstrijken van de eerste helft neemt Be Quick de touwtjes goed in handen. Arie Smit speelt zich in de 24e minuut knap vrij, maar het linkerbeen heeft te weinig kracht om keeper Pullen van Bergentheim te passeren.

Enkele minuten later is het weer Smit die zich door de spelers van Bergentheim heen wurmt. Hij wordt daarbij even vastgehouden, maar spelers en publiek zien dat de bal naar de strafschopstip gaat. Arie Smit zelf schiet de bal vervolgens achter de keeper: 1-1 (27e minuut). Het is een gelijkmaker waar weinig op af te dingen valt.

Arnie Pot: “Bergentheim speelt dan gegroepeerd en laat ons het spel maken. In deze fase hadden we op voorsprong moeten komen, maar het baltempo was te laag en de passing was te slordig.”

Na de thee is er sprake van een andere wedstrijd. Het is iets dat maar al te vaak gebeurt. En bij Be Quick – Bergentheim was het niet anders. De bezoekers zijn feller en komen wat meer uit hun schulp. Be Quick heeft moeite met de opbouw en kan niet een overwicht opbouwen. Dat neemt niet weg dat Nima Shimeri in de 60e minuut een goede schietkans krijgt. Pot: “Ik miste deze wedstrijd de energie die ik wel bij de spelers in de voorbereiding zag.”

De penalty van Be Quick voor de rust kondigt eigenlijk ook al de penalty voor Bergentheim aan. Na een lichte overtreding op Machiel Mannessen verschijnt de 39-jarige aanvoerder Eggengoor bij de penaltystip. Keeper Bram Neplenbroek is kansloos: 1-2.

In het restant van de wedstrijd wisselt Be Quick drie keer: Sander Aarten komt voor Thijs Coenders, Adil Saadan lost Joshua Rahajaan af en Erik Nawijn kan gaan douchen ten faveure van Bjorn Velda.

Helaas komt de gewenste gelijkmaker er niet meer. Frank Oosterhof kopt de bal nog eens naast het doel (69e) maar vooral Arie Smit (82e) krijgt dé kans om de gelijkmaker binnen te schieten. In de slotfase zijn er nog diverse rommelige situaties voor het doel van Bergentheim, maar de bezoekers komen er mee weg. Helemaal monddood is Bergentheim niet in het slot van de wedstrijd. Vooral de snelle linksbuiten Wevers zorgt voor gevaar.

Arnie Pot: “Zeker in de tweede helft hebben we te weinig gebracht. Ik heb me verbaasd dat we soms zoveel ruimte weggaven. Natuurlijk misten we ook de nodige mensen.” Inderdaad. Bas Buimer, Cas Duiker, Mehran Ali pour Asli en Erik van Beek zijn om verschillende redenen bezig.

Volgende week speelt Be Quick in Doetinchem tegen DZC, dat vandaag eveneens met 2-1 onderuit ging. De tegenstander was de v.v. Dieren.

Artikel delen:

Reageer