Sprintzege voor stepper Machiel Steenbergen

Zwolle – Op de wielerbaan van Uithoorn werden zaterdag drie stepwedstrijden verreden. Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle pakte de winst op de 400 meter sprint.

machiel_steenbergen_leidt_de_kopgroep_bij_doorkomst_in_het_criterium.jpg
Foto: Bernd Steenbergen

Als favoriet op dit onderdeel hield hij het met een valse start nog even spannend maar in de herkansing was Machiel met een tijd net onder de 45 seconden alsnog ruimschoots de snelste. Ook in het criterium over 20 kilometer haalde de rappe Zwollenaar het podium door als derde te finishen. Zijn broer Jonathan eindigde kort achter de kopgroep op de zevende plek. De beide broers hadden eerder op de dag al een opmerkelijke ploegentijdrit gereden. Er werd gestart met teams van drie tot vijf personen. Om aan het benodigde minimum aantal te komen moest Stepteam Zwolle een rijder “lenen” bij het naburige team uit Kamperzeedijk, en wel een dame. Met wereldkampioene junioren Alice Klooster erbij werden toch de meeste herenteams op achterstand gereden en dat leverde een knappe derde plaats op.

Zwannet van Dijk en Judith Steenbergen gingen van start van bij de cadetten (13-15 jaar). Zij wonnen de ploegentijdrit in de categorie dames jeugd, in een team met de meiden van Stepteam Selles Kamperzeedijk. In de individuele wedstrijden werd Judith twee maal vierde terwijl Zwannet beide keren de zesde plaats haalde.

Voor Stepteam Zwolle begint nu de voorbereiding op één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: het NK marathon dat op 15 september plaatsvindt in Kamperzeedijk. Meer informatie hierover is te vinden op www.stepteamzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer