Blije gezichten bij Blauwvinger Rally

Zwolle – Zaterdag vond de zevende editie van de Blauwvinger Rally plaats. Op een dag waar de zon volop straalde, was het met kinderen niet veel anders. Waar hun jonge levens vaak in het teken staan van ziekenhuisbezoeken en zorgen, waren ze nu ‘een dag niet ziek’. ’s Ochtends verzamelden de rijders en kinderen zich bij Hotel Restaurant Librije’s Zusje, waar de rijders een startnummer kregen en de kinderen het routeboek en een deelnemerskaart.

3512_blauwvingerrally_1320.jpg
Foto's: Peter Terpstra

Met het nummer op de deelnemerskaart konden de kinderen hun bolide voor de ochtend opzoeken en was er de eerste kennismaking tussen ‘coureur en navigator’. Na een kort openingswoord door Johan Pierik gaven de butlers Harrie en Harrie het officiële startschot voor de rally. Het routeboek van de kinderen bevatte foto’s van alle kruisingen, begeleid door een tekst en een pijl die de te volgen richting aangaf. Via Kampen, Emmeloord en Lemmer voerde de route over allerlei binnenwegen naar Balk, waar een mooie lunchlocatie aan het water geregeld was. Tijdens de ruime lunchtijden mochten de kinderen nog een vaartochtje over het Slotermeer maken. Dat kon rustig in een ruime sloep, maar uiteraard was de razendsnelle speedboot vooral erg populair. Na de tussenstop was iedereen weer fris om de route te vervolgen. Deze voerde dit keer langs Blokzijl, Zwartsluis en Hasselt naar de Schrevenweg in Zwolle, waar een uitdagend slalomparcours nog even het uiterste vroeg van de rijders. De kinderen genoten de hele dag al met volle teugen, maar de vipbehandeling die aan het eind volgde maakte het helemaal af.

3512_blauwvingerrally_1283.jpg

3512_blauwvingerrally_745_-_kopie.jpg

3512_blauwvingerrally_243_-_kopie.jpg 

Onder politie-escorte werden tot in het centrum van Zwolle alle kruispunten afgezet en mocht de stoet van Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches, Jaguars en zelfs een heuse Bugatti overal doorrijden, wat de kleur van het verkeerslicht ook was. In de binnenstad stonden enkele duizenden mensen langs de kant te kijken naar de exotische auto’s met daarin de glunderende gezichten. Na het defilé door de Diezerstraat was er bij Hotel Restaurant Librije’s Zusje nog een afsluiter. Onder het genot van een hapje en drankje werd de winnende groep kinderen bekend gemaakt die allemaal met een echte beker naar huis gingen. Ook de andere kinderen kregen allemaal een medaille en gevulde goodiebag mee naar huis. Moe maar voldaan gingen de kinderen weer met hun ouders naar huis, waarbij er door sommigen nog wel even voor het weggaan werd gevraagd: “Mag ik volgend jaar weer mee?”.

Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s geven acte de présence om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen worden uitgenodigd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). De dag komt tot stand door de inzet van het zeskoppige bestuur, vele vrijwilligers op de dag zelf en veel betrokken sponsoren uit de regio Zwolle die middels financiële bijdrages of hand- en spandiensten het evenement ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op:

Website: www.blauwvingerrally.nl

Twitter: @eendagnietziek

Facebook: www.facebook.com/blauwvingerrally

Artikel delen:

Reageer