Smaak van Zwolle met recordaantal standhouders

Zwolle – Op zondagmiddag vond de derde Streekmarkt van dit seizoen plaats in Doepark Nooterhof. De Smaak van Zwolle werd georganiseerd in samenwerking met o.a. Slow Food Zwolle. Een markt waarbij producenten uit Zwolle en omgeving u hun produkten lieten zien, proeven en verkopen. Op streekmarkt De Smaak van Zwolle trof de bezoeker alleen standhouders aan die komen uit Zwolle en de regio (binnen een straal van 30 km).

02-09-2012_opendag_nooterhof_06.jpg

Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt, konden proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasboerderijen, een forellenkwekerij, groente- en fruitkwekers en groenteboeren, ambachtelijke bakkers, een bierbrouwerij, biologische winkels en een kruidenkraam. Daarnaast stonden er kramen van de Milieuraad Zwolle, de Geologische Vereniging Zwolle, Stichting Zwolle Groenstad, Ikebana (Japanse bloemsierkunst) en Thales Sterrenwacht. Ook de Infowinkel van Doepark Nooterhof was natuurlijk geopend. Deze editie werden er een recordaantal van 38 standhouders op de Nooterhof begroet.

02-09-2012_opendag_nooterhof_07.jpg

02-09-2012_opendag_nooterhof_02.jpg

02-09-2012_opendag_nooterhof_03.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's…

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. Zij vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen ze dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Zaken die we vanuit Doepark Nooterhof van harte onderschrijven.

Deelnemers o.a. Slow Food Zwolle, De Smaakspecialist, IJsCowd met ijskar, biologische winkel Biolokaal, Fruittuin Verbeek, Hettinga Bier, Wijnkoperij Henri Bloem, De Zonnehorst, Wijnkoperij Het Wijnkristal, Flores del Campo, Boerderij de Huppe, Lindes Hofje – eetbare bloemen, Varkensproeftuin De Panhof, Brood & Banket Assendorp, biologische winkel Haiko Natuurlijk, de echte groenteman William van der Vegt, Buitenplaats Natuurlijk Goed, Kaasboerderij De Heileuver, Foodservice Salland, Prince Pie, Ansie's Brownie Story, Stichting Milieuraad Zwolle, Stichting Zwolle Groenstad en KNNV.

02-09-2012_opendag_nooterhof_04.jpg

02-09-2012_opendag_nooterhof_01.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. "T was gezellig druk en leuke stands.
    De jongens van Librije's winkel leken in een verkeerde film te zijn beland. Volgende keer iets vrolijker kijken helpt misschien ! 😉

  2. Het was inderdaad een heel geslaagde markt!
    Vandaag heerlijke erwtensoep gegeten dankzij de biologische groentenmensen! Voor het eerst dat wij weten een wortel met peterselie-smaak gebruikt in deze erwtensoep! En natuurlijk de eerste knolselderij!
    Ook de appeltaartjes van de meneer van de Goudplevierstraat smaakten voortreffelijk!
    Dank jullie wel voor deze leuk georganiseerde markt!

Reageer