Zwolse kunstenares naar Grand Rapid Artprize

Zwolle – De Zwolse kunstenares Tali Farchi die samen met Royce Deans uit Traverse City (Michigan), het internationale kunstenaarscollectief “The Colorboratiotn Project” vormt, is met hun nieuwste project "The Lookingbox" toegelaten tot de Grand Rapid Artprize competitie. In deze competitie, die jaarlijks plaatsvindt in de Amerikaanse stad Grand Rapid, strijden 1700 kunstenaars om de hoofdprijs van $ 250.000,-

03-01-2010_tali_farchi_palet_1.jpg

De winnaars worden gekozen door de bezoekers van het festival. Inwoners en bedrijven van Grand Rapid stellen ruimte en faciliteiten beschikbaar aan kunstenaars die deel willen nemen aan het festival. Om deel te kunnen nemen aan het festival moeten de kunstenaars een inwoner, een bedrijf, of gemeenschapsruimte vinden die hen twee weken lang onderdak willen geven. Dit jaar nemen Royce en Tali voor de tweede keer deel aan ArtPrize met hun ‘Live Painting’ stijl in combinatie met muziek van heel veel verschillende musici. Tijdens hun performance in ArtPrize zullen zij 50 schilderijen creeren waarin zij de melodie, het ritme, en het gevoel van de live muziek proberen vorm te geven. Ook dansers en dichters zullen met hun live voorstelling Tali en Royce inspireren. Een groot aantal musici met wie zij gaan samenwerken komen uit Grand Rapids, Traverse City of Chicago, en/of zijn ook deelnemers aan het festival.

Het Looking Box project gaat over standpunten en keuzes. The installatie nodigt het publiek uit om de performance te zien vanuit een aantal gemarkeerde punten, maar ook om zelf een standpunt te kiezen van waaruit zij de performance kunnen of beluisteren. In hun schilderijen willen de kunstenaars laten zien hoe zij dezelfde performance hebben gezien, gehoord, en/of beleefd.

Het resultaat zal te zien zijn in een tentoonstelling van het werk die elke dag wordt aangevuld met nieuw werk.

Het Looking Box project geeft dagelijks voorstellingen in Purple East at 250 Ionia SW Grand Rapids. Alle informatie over onze voorstellingen en onze gast performers kunt U vinden op www.paintinaction.com/lookingbox.

Een voorlopige lijst van de gastperformers:

Bennett – Grand Rapids

Mike Felton – Chicago

Angela Josephine – Traverse City

Jeremy Verwys – Grand Rapids

Saldaje – Traverse City

Cut-Time String Quartet – Detroit

The Fauxgrass – Grand Rapids

Susan Picking – Grand Rapids

Tyler Vander Maas Quartet – Ann Arbor

LINKS

Kickstarter Video

ArtPrize Page

Artikel delen:

Reageer