Steeds meer sporten voor kinderen met een beperking

Zwolle – Sporten voor kinderen is belangrijk. En dit geldt uiteraard ook voor kinderen met een beperking. In Zwolle worden steeds meer sportieve activiteiten georganiseerd waar kinderen met een beperking aan deel kunnen nemen. Het loket ‘Aangepast Sporten’ van SportService Zwolle helpt kinderen graag op weg bij hun zoektocht naar een geschikte sportactiviteit. Kinderen met een beperking uit financieel minder daadkrachtige gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdsportfonds Zwolle.

Het nieuwe sportseizoen biedt weer vele kansen voor kinderen met een beperking en/of aandoening (verstandelijk, lichamelijk visueel, auditief, chronisch, ADHD en stoornis in het autistisch spectrum) om te gaan sporten. In Zwolle zijn diverse verenigingen die een specifiek sportaanbod hebben voor deze doelgroep. Stichting Kids heeft de Kidsclub, op zaterdagochtend kunnen kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening diverse beweeg en sportactiviteiten doen in de sportzaal bij De Vogellanden, centrum voor revalidatie. Ook wordt er op een ontspannende manier en spelenderwijs zwemmen aangeboden. Bij Judo Zwolle kunnen kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum elke maandagmiddag judoën. Plezier en uitdaging staan hierbij voorop. Ook SportMix heeft een sportief programma voor kinderen die niet mee kunnen komen bij de reguliere sportverenigingen. SportMix biedt veiligheid, structuur en individuele begeleiding.

Het Jeugdsportfonds Zwolle stelt zich ten doel om kinderen, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar, van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden te gaan sporten in verenigingsverband. Kinderen uit deze doelgroep laten een duidelijke achterstand in sportdeelname zien. In meerdere gevallen als gevolg van een tekort in het besteedbaar inkomen van de ouders. Vergoedingen worden alleen verstrekt door NOC*NSF erkende groepssporten, in team- cq verenigingsverband, en niet voor individuele sporten. Een uitzondering geldt voor kinderen die vanwege medische redenen uitsluitend individueel kunnen sporten. Zij komen ook voor het Jeugdsportfonds in aanmerking. Om in aanmerking te komen dient een aanvraag door een intermediair te worden ingediend. Een intermediair is een professional die op het gebied van opvoeding, begeleiding of scholing betrokken is bij het gezin.Op zaterdag 13 oktober organiseren De Vogellanden en SportService Zwolle de VrijUitActief-markt. Een actieve informatiemarkt op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking. De VrijUitActief-markt is van 12.00 tot 16.00 uur bij De Vogellanden aan de Hyacinthstraat 66a in Zwolle. De toegang is gratis.Neem voor meer informatie over het Jeugdsportfonds Zwolle contact op met Thijs Keuper: 06-52129413 of thijs.keuper@jeugdsportfonds.nl. Wil je meer weten over aangepast sporten in Zwolle, stuur dan een mail naar aangepastsporten@sportservicezwolle.nl of bel met SportService Zwolle: 038-4236686. Neem ook eens een kijkje op www.zwollesportonbeperkt.nl.

Artikel delen:

Reageer