Alleen RvS kan uitzetting Irakees gezin voorkomen

Zwolle – Al 5 jaren woont de familie Al-Lami in Nederland, gevlucht uit het onveilige Irak. Een gezin uit Zwolle met 7 jonge kinderen dat in angst en vrees leeft om zeer binnenkort uit ons land te worden gezet. De uitspraak van de rechter was vorige week negatief. Met een laatste sprankje hoop gaat de familie in hoger beroep bij de Raad van State in Den Haag. De Zwolse familie Van Huet trekt zich het lot van deze familie aan en wil graag aandacht voor deze kwestie. Zij vragen de Raad van State uitdrukkelijk deze familie niet uit te zetten!

irakese_familie.jpg

Vader Abdelkhodor heeft een handicap overgehouden in zijn arm door de oorlog in Irak. Hij kan niet terug naar het onveilige Irak. Bovendien heeft hij suikerziekte, ontstaan door medicijnen in Nederland, een te hoog cholesterolgehalte en een beschadigde lever. Dit alles kan in Irak niet goed behandeld worden. In Nederland is Abdelkhodor in korte tijd geslaagd voor zijn inburgerings-examen. Inmiddels heeft hij de taal weten te bemachtigen en heeft hij zelfs bericht ontvangen dat hij Nederlander kan worden. Zoon Ahmed (17 jaar) heeft een ernstige ziekte en heeft nog maar 1 nier welke nog slechts voor 85% functioneert. Hiervoor moet hij elke 3 maanden behandeld worden in het ziekenhuis in Lelystad. In Irak kan deze behandeling niet naar behoren worden uitgevoerd, waartoe de dood voor Ahmed in ca. 3 maanden zal volgen. Ahmed zit in Nederland in het examenjaar van het voortgezet onderwijs. Uiteraard wil hij zijn diploma behalen.

Dochters Dhelal (15 jaar) en Ghufran (10 jaar) hebben een trauma opgelopen door Irak. Zij hebben zich daar onveilig gevoeld. Dhelal en Ghufran bezoeken hiervoor regelmatig een psycholoog. Dhelal zit in Nederland op het voortgezet onderwijs, maar bij terugkeer naar Irak is Dhelal uitgehuwelijkt met een oudere man, waarmee zij, op haar 15-jarige leeftijd, moet trouwen. De rest van haar leven zal zij dan gesluierd binnenshuis moeten blijven.

Dochters Masar (12), Ghufran (10) en Zainab (8) en zoontje Ali (5) volgen het basisonderwijs in Nederland en spreken de Nederlandse taal uitstekend. Zij weten nog heel goed hoe gevaarlijk het in Bagdad was toen zij zich moesten verschuilen voor oorlog en geweld. Met dit in hun geheugen is terugkeren naar Irak een nachtmerrie! Bovendien zullen de dochters evenals moeder Metaq dan weer onderdrukt en gesluierd door het leven moeten gaan!

Zoon Dylano (1 jaar) is geboren in Zwolle. Hij staat dus geregistreerd als Nederlander! Bij uitzetting van zijn ouders naar Irak zal Dylano met hen mee vertrekken. Dit mag ons land een Nederlands jongentje en zijn familie toch niet aan doen!!

De gehele familie Al-Lami is volgens de familie Huet verwesterd en geheel ingeburgerd in Nederland. “Wij laten ze toch niet ons land uitzetten?”

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Het zal je maar gebeuren. Gevlucht voor oorlogsgeweld. Menigeen hier kan niet weten wat dat is of hoe dat voelt. Hoe erg moet het zijn om je huis en land te verlaten? En dan doelloos teruggestuurd worden. Schandalig voor ons nette NL.


  ⚠️ Meld

 2. Irak is zooooo groot, er zal heus wel een mogelijkheid zijn om daar je leven weer op te pakken. Nederland moet eens ophouden dat er zoveel mogelijkheden zijn tot aanvechten van een beslissing. Regels zijn regels, en dat moeten we eens naleven.


  ⚠️ Meld

 3. Als je mensen 5 jaar in het ongewissen kan laten wonen waarom dan niet voor altijd ? Er zijn kinderen hier geboren zijn nu afhankelijk van Nederland onhumaan om ze nu terug te sturen dan had je ze 5 jaar geleden moeten weigeren.


  ⚠️ Meld

 4. Lees t slijmerige verhaal eens goed, en ga eens rekenen wat dit allemaal kost. 7x kinderbijslag, 2x uitkering enz enz. En wij maar bezuinigen.
  Hoe vervelend het ook klinkt, maar werken zal er wel niet inzitten door de zere arm en de trauma’s. Ondertussen gewoon vermenigvuldigen op onze kosten met een onzekere toekomst, en nu zo’n klein jochie als excuus gebruiken? Onbegrijpelijk dat dit allemaal kan in Nederland. Bah!


  ⚠️ Meld

 5. Dergelijke procedures worden bewust – zo lang mogelijk- uitgerekt met medewerking van (gratis) juristen.
  Daarna gaan we piepen dat het niet is gelukt, dat is nu net de manier om tot een dergelijke discussie te komen.

  De wetgeving en de afwikkeling van dergelijke procedures schiet hierin te kort en dan krijg je dit soort gecreëerde probleemgevallen.

  Aan alle kanten triest!

  Welke partij gaat dit echt oplossen?  ⚠️ Meld

 6. Vraag mij af hoe deze ouders het gepresteerd hebben dit gezin vluchtende hier naar toe te krijgen .Dan moet je wel goed bij kas gezeten hebben want echte vluchtelingen hebben de middelen niet om hier te komen.Zet nu ook eens alle Nederlandse gezinnen op de foto op de weblog met grote gezinnen die het moeilijk hebben.Die gezinnen moeten zich er hier ook zelf doorheen slaan of ze het nu wel of niet eens zijn met de politiek.Dus dit gezin moet hun probleem oplossen in eigen land hier is de koek op .Wij werken ons hier uit de naad om alle stijgende kosten te betalen en kunnen dit er niet bij hebben


  ⚠️ Meld

 7. Triest dat het gros van de mensen hier het alleen maar over geld heeft. Geld is belangrijker dan mensen? Ik schaam me voor jullie al weet ik dat jullie gewoon niet beter weten. Jammer!


  ⚠️ Meld

 8. @ Zwollenaarisback,

  😮 ben ook geschokt.

  Tja, en die partijen van die mensen laten zich wel in een miljarden verslindende gevechtsvliegtuig waarvan de uiteindelijke kosten nog niet bekend zijn >:(


  ⚠️ Meld

 9. Ik schaam me als Nederlander voor bovenstaande reacties! Waar is onze gastvrijheid en tolerantie gebleven! Invloed van Wilders de afgelopen jaren toch erger dan ik dacht. Zeer spijtig allemaal.


  ⚠️ Meld

 10. Ik schaam me als Nederlander voor bovenstaande reacties! Waar is onze gastvrijheid en tolerantie gebleven! Invloed van Wilders de afgelopen jaren toch erger dan ik dacht. Zeer spijtig allemaal.

  Tsja regels zijn regels….Wij als Ned. kunnen ook niet maar zo overal naar toe !! nogmaals: regels zijn regels.


  ⚠️ Meld

 11. Pfff, regels zijn regels, jammer dat jullie alleen over de arme gezinnen vallen, maar iedereen in een pak wel blind vertrouwen die regel op regel breken. Kudde dieren met een wolf in schaapskleren voorop!


  ⚠️ Meld

 12. ohja regels zijn regels en als oom agent ergens met zijn lazer staat te controleren moet hij boeven gaan vangen, ja ja. De tolerantie is in NL door de wc gespoeld!! Respect is met voeten getreden en de mentaliteit in NL is tot een asociaal niveau gedaald.
  Ergste is dat hoop mensen zelfs dat niet door hebben….


  ⚠️ Meld

 13. Ik hoop dat, als jullie ooit moeten vluchten voor oorlog, honger en/of onderdrukking en je asiel aanvraagt in een ander land en je aanvraag geweigerd word, dat jij ook denkt: ”Tja, regels zijn regels, dan maar terug naar mijn kapot gescheurde land waarin ik niet veilig ben. Ja, ja, regels zijn regels, zo hebben we et ook ooit es geleerd in Nederland!”
  PPffff, regels me reet! Je laat geen medewereld burgers die in nood zitten alleen omwille van ”Regels zijn regels” en ook niet omdat ”ze zoveel geld kosten” Echt geloof me er word op andere fronten echt veeeel meer (zinloos?)geld besteed. Als we hun buiten houden, worden wij dr echt niet rijker op hoor!!!
  We houden na het generaal pardon verhaal van Verdonk al 40% minder asielzoekers binnen in Nederland, nou, mijn portemonnee is dr echt niet dikker op geworden hoor!


  ⚠️ Meld

 14. Pieters, nog steeds niet aan het lezen geslagen over vluchtelingen en hoe ze kunnen/moeten vluchten? Vorige keer had je ook zo’n commentaar nu nog dus dom dom dom.


  ⚠️ Meld

 15. ze hebben allemaal wat…

  kind van 1 jaar ja hele gezin terug ,
  dat kun je zo kind toch niet aan doen
  heeft hij straks ook weer een trauma

  OP DE BOOT ER MEE  ⚠️ Meld

 16. Tuurlijk klopt het wel dat sommige zeggen “regels zijn regels” .
  zijn vast van die blinde kudde schapen die geen gevoel in de donder hebben en alleen maar aan hun eigen hachje denken.
  nederland heeft zelf toegelaten dat ze hier al meer dan 5 jaar zijn en ze een huis aangeboden,kinderen opleiding laten volgen,ouders uitkering gegeven en hoop gegeven op een veilig leven hier bij ons in nederland.
  Dan moet we ze niet eerst hoop geven en ze vervolgens weg sturen omdat ze hier niet horen volgens regering (en de rest van die kudde schapen die ze volgen met hangende
  pootjes)toch wel sneu voor die mensen.

  ze zijn al zo lang hier en hebben zich volledig ingezet om zich aan ons aan te passen dus we hebben niet het recht ze weg te sturen.

  Wij zijn zelf buren van ze en zien hoe ze hun best doen om hier te blijven en zich aan te passen dus gewoon laten blijven want dat verdiene ze.

  en laat die kudde schapen maar lekker denken dat ze het weten hahahahahahaha.
  .


  ⚠️ Meld

 17. In de eerste plaats moet een gezin dat zich echt wil aanpassen aan ons land hier kunnen blijven. Dat lijkt mij in dit geval zo te zijn. Ben een grote voorstander van veel snellere asielprocedures, dan weet men veel sneller waar hij of zij aan toe is en dat is het beste voor iedereen! Welke partij gaat dit probleem nou eens aanpakken?


  ⚠️ Meld

 18. Bah wat zitten er weer veel mensen hier tussen die t allemaal zo goed weten. Stel je eens even voor dat jij in hun schoenen zou staan, dat je kinderen daar een verschrikkelijk leven tegemoet gaan, dat je altijd bang zult zijn, over je schouder moet kijken.
  Het is voor ons allemaal zo makkelijk oordelen, ik heb ook geen vetpot, maar om te praten over wat zo’n gezin kost, gewoonweg belachelijk! Is dat belangrijker dan dat zo’n gezin zich veilig en gelukkig voelt. Schaam jullie met jullie nare opmerkingen, we hebben t hier wel over mensen! En nog lieve mensen ook!!!!


  ⚠️ Meld

 19. Ik denk dat een wat beter (minder emotioneel en overtrokken) geschreven stuk de familie meer recht had gedaan, maar wat ik eronder allemaal lees vind ik dieptriest. Hoe kan je in vredesnaam zo schrijven en oordelen over mensen die je niet kent? Ik hoop vooral dat het de familie goed mag gaan, al heb ik niet de wijsheid om te bedenken waar dat zou moeten zijn. Al zou ieder persoon eigenlijk vrij van door mensen bedachte grenzen moeten kunnen leven.


  ⚠️ Meld

 20. Wat een slecht geschreven stuk, volgens mij hoort het nieuws op een website als deze objectief te zijn. Of ze nu wel of niet terug moeten, en of ze nu wel of niet volgens de regels handelen, dit stuk is puur geschreven om medelijden met de familie op te wekken.
  Ik ga er persoonlijk van uit dat als ze al zo veel geprocedeerd hebben en er al zo veel mensen naar deze zaak gekeken hebben dat de uitzetting terecht is. Laten we dus stoppen met dit soort meelijwekkende stukken te schrijven, en gewoon met objectief nieuws te komen.  ⚠️ Meld

 21. Wacht even, lees ik nou goed dat iig die zoon binnen no-time dood is in Irak, en dat die vader ook niet een goede kans maakt het te overleven. Nog los van dat er daar nog steeds oorlog is. En de meerderheid hier heeft daar als antwoord op: regels zijn regels????

  Hoe krijgen jullie het voor elkaar om zonder hart te kunnen leven? Dat is toch wel een medisch wonder lijkt mij…


  ⚠️ Meld

 22. Beste negatievelingen,
  Ik ben degene in het artikel die het lot van deze mensen heeft aangetrokken en ze zoveel mogelijk probeert bij te staan. Ik wil jullie allemaal vertellen dat de situatie voor deze mensen nog veel erger is als dat er gepubliceerd is en dan spreek ik niet alleen over medische zaken! Hoewel Nederland soms denkt dat deze mensen wel weer veilig in Irak zouden kunnen leven, geldt dit absoluut niet voor dit gezin! Ik ken hun situatie en weet dat bij terugkeer naar Irak het leven daar van de gehele familie op het spel staat!!!
  Ik wil nu iedereen verzoeken niet meer negatief te reageren als je niet weet hoe groot het probleem van deze familie echt is!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.