Bladmuziek lenen bij de bibliotheek

Zwolle – Wie dit najaar weer intensief gaat zingen of een muziekinstrument bespelen, hoeft niet verlegen te zitten om goede bladmuziek. Bij ArtEZ en Bibliotheek Zwolle samen is voor een klein bedrag een enorme collectie te leen.

Bibliotheek Zwolle Centrum bezit ruim 3.000 stuks bladmuziek voor allerlei instrumenten. De collectie bestaat voor een groot deel uit popmuziek in brede zin: diverse soorten populaire muziek, songbooks, jazz, blues en wereldmuziek. Daarnaast heeft de bibliotheek een collectie klassieke bladmuziek, vooral voor de eerste vier leerjaren – voor jeugd en volwassenen.
Samenwerking met ArtEZ

Hogeschool ArtEZ heeft op de locatie Aan de Stadsmuur voor de opleidingen van het conservatorium ongeveer 14.000 stuks (klassieke) bladmuziek. Sinds dit jaar is het voor Zwolse openbare bibliotheekleden mogelijk om met een korting een abonnement bij ArtEZ te nemen, om zo nog meer klassieke bladmuziek te lenen.

Tijdelijke korting

In geheel 2012 kunnen bibliotheekleden goedkoop kennismaken met de collectie van ArtEZ. Normaal kost daar een buitenledenabonnement van ArtEZ € 20. Maar dit gehele jaar krijgen leden van Bibliotheek Zwolle € 10 retour, als ze zich met beide abonnementen aan de Diezerstraat melden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer