Nieuw bestuur RTV ZOo wil professionalisering

Zwolle – RTV ZOo gaat een nieuwe koers varen onder leiding van een nieuw bestuur. Dé lokale omroep van Zwolle heeft een groot speerpunt, professionalisering van de hele organisatie.

 

bestuur_zoo.jpg
 V.l.n.r. : Wilco Leurink, Frits Smit, Astrid ter Heide (General Manager), Bernhard Nanninga, Martin Koekenberg. Foto: Pedro Sluiter.

De omroep in zijn huidige vorm bestaat nu twee jaar. Er heeft zich een bestuur gevormd welke bestaat uit voorzitter Frits Smit, voormalig directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland, Wilco Leurink, vestigingsmanager van Furness Car Zwolle, Bernhard Nanninga, DGA van BC Group en Martin Koekenberg, eigenaar van DeOnlineStrateeg.nl. Naast het bestuur is Astrid ter Heide als General Manager aangesteld. Zij draagt zorg voor de uitvoering van het dagelijkse beleid en zal de voortgang van het professionaliseringsproces bewaken. Zij is tevens het aanspreekpunt voor sponsoren, pers en dergelijke. Op alle vlakken worden er veranderingen doorgevoerd en ideeën gerealiseerd. Zo worden er commerciële stappen gezet op het gebied van reclame- en advertentiemogelijkheden. Ook gaat RTV ZOo de samenwerking aan met diverse omroepen in de regio, om elkaar te versterken.

Sociaal & Maatschappelijk RTV Zoo gaat een nog grotere maatschappelijke en sociale rol spelen in de Zwolse samenleving. De mogelijkheden voor stage en praktijkervaring voor studenten worden uitgebreid. Hierbij kan gedacht worden aan kabelkrant/internet-redactie, presentatie, verslaggeving en andere manieren van radio en tv maken. Hiervoor zijn gesprekken gaande met Zwolse opleidingsinstituten.

Radio en TVZwolle kan terugkijken op een leuke zomer waarin wij live verslag deden van o.a RTL Viert De Zomer Concert, Fusion of Dance, de Zwolse Zomerkermis en het Bevrijdingsfestival. Binnenkort zendt RTV ZOo op de radio het optreden uit van Frank Boeijen tijdens het Thorbeckegrachtconcert. Het Ballonspektakel wordt zelfs drie dagen lang uitgezonden op televisie! Voor sportliefhebbers verslaan wij naast de thuiswedstrijden nu ook live de uitwedstrijden van onze eredivisionist PEC Zwolle.De kabelkrant wordt op korte termijn ook aangeboden via digitale televisie van Ziggo. In het nieuwe radioseizoen start RTV ZOo met een nieuwe brede programmering. Het actuele nieuws is uiteraard ook te volgen via Facebook, Twitter (@ZOO105FM) en www.rtvzoo.nl.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik ken werkelijk niemand die naar de lokale omroep luistert. Begrijp ook niet dat zo’n oud medium nog functioneerd???? Nou ja, de kampjes zijn er van oudsher blij mee 8) Het blijven amateurtjes!


  ⚠️ Meld

 2. Waar zijn de dames Chapel en Riesebeek in vredesnaam gebleven? Zonder hun acties bestond er helemaal geen Zwolse diererentuin! Dan was het nu het crossmediale RTV038 geweest 😉


  ⚠️ Meld

 3. niet zo negatief ,geef deze proffesionele mensen een kans en als je nooit luisterd kun je niet oordelen,ik zou wel wat meer Zwols willen horen net als op Radio Twente(oost)


  ⚠️ Meld

 4. Toe maar toe maar, een general manager bij ZOO. Dat mag wat kosten 😮 Of is het een popie benaming voor de functie van voorzitter of eindredacteur 😛 Brouwer had al een bekakte uitstraling, maar het kan blijkbaar nog erger. Wie van deze personen heeft radio in de genen 8)

  Professionaliseren en vrijwilligers gaat niet samen. Elk half jaar een nieuwe poging om het anders of beter te doen. Nogal ongeloofwaardig, vind je niet? Ik word er ZOO moe van!!!! Mediamannen aan het roer, anders wordt dit einde verhaal! Wat ben ik blij dat ik daar weg ben 😀


  ⚠️ Meld

 5. Er zijn vast wel vrijwilligers die zaken professioneel willen aanpakken, maar er zal altijd strijd zijn tussen uitvoering en het naar buiten treden.
  De bestuurders zijn mij onbekend, maar laat ze in ieder geval zorgen dat er ook naar de Zwolse zender geluisterd kan worden en probeer geen copie van een landelijke zender te worden.
  Zwolle heeft ook een eigen (taal-) cultuur en dat is zeker niet te min om er aandacht aan te geven.


  ⚠️ Meld

 6. Het was niks, het is niks en het wordt niks. Absoluut geen toegevoegde waarde in Zwolle. ZOO loopt 10 jaar achter. En lokale radio is zoo jaren ’90. En we hebben immers ons eigen WLZ 😀 Actueler en mooier kan niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.