Meer argumenten voor verwijdering Irakese asielzoekers

Zwolle – Mevrouw Berends (GroenLinks) en mevrouw Meijerink (PvdA) hadden maandagavond een interpellatiedebat aangevraagd, omdat zij van mening waren dat loco-burgemeester De Heer de demonstratie van een groep Irakese asielzoekers bij het IND-gebouw in Zwolle ten onrechte beeindigd had. Het recht op demonstratie is een groot recht, vinden zij. 

Het feit dat de demonstratie niet was aangemeld is geen reden de demonstratie te beeindigen. Wethouder De Heer stelt dat achteraf geconstateerd moet worden dat in de communicatie er teveel aandacht is geschonken aan dat feit. Er waren veel belangrijkere argumenten om de demonstratie te beeindigen. Deze hadden te maken met veiligheid (o.a. voor de betrokken kinderen), gezondheid en openbare orde. Ook deze argumenten hadden, aldus mevrouw Meijerink en mevrouw Berends, niet mogen leiden tot het beeindigen van de demonstratie. Er hadden andere maatregelen genomen kunnen om deze problemen op te lossen en daarmee het recht op demonstratie te respecteren. Vervolgens wordt namens de fracties van GroenLinks, PvdA, SP en D66 een motie ingediend, waarbij de raad zich uitspreekt niet voldoende overtuigd te zijn dat de argumenten van de loco-burgemeester voldoende waren om tot beeindiging van de demonstratie over te gaan. De raad wenst in de toekomst niet meer met vergelijkbare situaties geconfronteerd te worden. Voor de motie stemmen de fracties van GroenLinks, PvdA, SP en D66 (15). Tegen stemmen de fracties van VVD, ChristenUnie, CDA en Swollwacht (21). Eén raadlid was afwezig. De motie werd verworpen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dan wil ik de beide dames eens vragen hoe zij gehandeld zouden hebben als een een groep uitgeprocedeerde asielzoekers in hun voortuin zaten!

 2. Staat het recht op demonstratie boven het verbod op samenscholing (APV) of het veroorzaken van overlast.
  Een demonstratie is een betoging om draagvlak voor je standpunt aan te tonen, niet om als emotioneel chantagemiddel in te zetten om je zin door te drijven.

  Helaas wordt dat door links-Nederland niet altijd begrepen.

 3. a ha rechts stemmen heb je al toch niks aan tenzij je dikkebankrekening hebt, Waar waren die mensen van de vvd en cda toen het afgelopen twee jaar zo slecht ging met Nederland wouden ze naar de mensen luisteren nee helemaal niks, laks hadden ze aan de gewone burgers
  Of het nou om eigen mensen gaat of mensen die in de propcedures zitten kan hun niks schelen
  Bij geen enkele regering eerder ging het zo slecht met Nederland economie naar de klote elke dag honderden mensen die hun bannen verliezen, scholiren die niet weten hoe en wat verder en steeds meer in de schuldkomen door die boetes bv, Kijk maar in erg veel sectoren gingen mensen staken en waren die gewoon op straat gezet, welke politici kwam toen die mensen tegenmoet van de huidige kabinet geen een!!!
  Dus ik zou zeggen mensen goed nadeken voor dat we gaan stemme ik weet in idere gevaal op wie ik ga stemen zeker geen een van de driehuidige partijen met als in de achetrhoede blaffende pvv, die de nederlanders in de hele wereld risico liet lopendoor zijn uitspraken over de Eu en buitenlanders en waardoor Nederlandse ondernemers miliarden omzetten mis liepen in de wereld nee die hoeven van mij komende jaren niet aan de macht te komen

 4. Zeur lekker verder! Het mag wat kosten als je rechts stemt! Maar dan is Nederland, Nederland weer! En daar ga ik voor! Nederland is al genoeg verpest door al die mengelingen van Nederlanders en ALLOCHTONEN !

 5. Chubby,

  Mag wat kosten als PVV aan de macht komt en ze de gulden invoeren en Nederland uit de EU stapt is het land failliet 😮

  Mag wat kosten:'(

 6. M engelingen van Nederlanders en allochtonen? Haha, chubby, in de oorlog hadden we een goede benaming voor mensen als jij. ook hele goede oplossingen trouwens…

Reageer