Zwem4daagse Zwolle van start gegaan

Zwolle – Natuurlijk is er dit jaar weer een zwem4daagse. Dinsdagmiddag ging die in het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan van start. In verband met de verbouwing van het openluchtbad had de organisatie dit sportevenement gepland in de eerste week na de zomervakantie van de basisscholen. Bijna 300 badgasten sprongen deze middag het water in. De organisatie verwacht een totaal van 400 deelnemers.

04-09-2012_opening_zwemvierdaagse_openluchtbad_05.jpg

De deelnemers kunnen zwemmen tot en met zaterdag 8 september. Iedereen zwemt 4 dagen 500 meter. Voor de kinderen die alleen hun A diploma hebben is er de mogelijkheid om in het kleine bad 250 meter te zwemmen. Gezelligheid en de sportieve prestatie staan bovenaan bij dit evenement . Terwijl er een gezellig muziekje op de achtergrond draait kunnen de deelnemers hun baantjes zwemmen. Aan het einde van de dagelijkse prestatie staat voor de deelnemers een glaasje drinken en een kleine traktatie klaar. Na 4 dagen zwemmen kan iedereen zijn felbegeerde medaille ophalen.

04-09-2012_opening_zwemvierdaagse_openluchtbad_01.jpg

04-09-2012_opening_zwemvierdaagse_openluchtbad_02.jpg

04-09-2012_opening_zwemvierdaagse_openluchtbad_04.jpg

De deelnemers kunnen meedoen met de georganiseerde demonstraties. Zo komt de reddingsbrigade en zal de waterpoloafdeling van Swoll 1894 een waterpolo training geven.

Tijdens het succesvolle evenement is er ook sponsorzwemmen. Dit jaar is de sponsoring voor REVAS de peperbus. Deze sportvereniging organiseert sporten voor gehandicapte Zwollenaren. Alle zwem4daagse deelnemers kunnen geld ophalen voor hun zwemprestatie. De deelnemers die het meeste geld ophalen ontvangen een klein prijsje.

04-09-2012_opening_zwemvierdaagse_openluchtbad_03.jpg

Kijk voor de starttijden en de voorinschrijving op www.openluchtbad-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer