Moeder uitgeprocedeerde Irakees kreeg kogelbrief

Zwolle – De Zwolse Irakese familie Al-Lami heeft vorige week woensdag de negatieve beslissing ontvangen van de rechtbank. Voor 21 september kunnen zij nog hoger beroep aantekenen bij de Raad van State in Den Haag. Dat is hun laatste sprankje hoop, dus gaan ze dat doen. De familie staat met de handen in het haar. Buren zijn de Irakese familie te hulp geschoten. Burgemeester H.J. Meijer en wethouder Vedelaar werden door hen inmiddels geïnformeerd over de situatie van het gezin. Weblog Zwolle schreef hier maandag ook al over.

Niet alleen door medische reden kan de familie niet terug naar Irak, het gezin zal volgens de buren daar ook niet veilig zijn! Aangezien vorig jaar in Irak bekend is geworden in de stamfamilie waartoe de familie behoort, dat de familie zich niet meer houdt aan de aan hen opgelegde normen en waarden m.b.t. het dragen van hoofddoeken, uithuwelijking, en te verwesterd is geworden. Maar bovenal het allerbelangrijkste zich afgekeerd heeft van de Islam en slechte negatieve uitlatingen heeft gedaan over Mohammed heeft de moeder van vader Al-Lami in Irak in augustus 2011 een kogelbrief ontvangen. Dat laten de buren namens de familie aan Weblog Zwolle weten. De brief was afkomstig van het hoofd van de Stamfamilie, waarin geschreven staat dat hij opdracht heeft gegeven aan andere stamfamilie-leden maar ook aan andere Stam-partijen, het gehele gezin Al-Lami bij terugkeer naar Irak te mogen om ombrengen! Deze brief, in het Arabisch geschreven, is onderbouwd met een stempel van de stamfamilie evenals stempels van andere stam-partijen. De moeder deed daarvan aangifte bij de politie in Irak. Vader Al-Lami, die de brief van zijn moeder thuis bewaard, denkt dat deze belangrijke brief geheel niet of niet goed vertaald is bij de rechtbank en dat daarvan weinig notitie is vernomen. Vader Al-Lami wil dat deze brief alsnog goed vertaald wordt.

Bij de huisarts heeft vader Al-Lami maandag geregeld een brief te zulle verkrijgen met de medische gegevens van hemzelf, zoon Ahmed en dochters Dhelal en Ghufran. En hij heeft maandag van de dokter medicijnen voorgeschreven gekregen tegen alle opwinding van deze stress. Gezien al deze argumenten vinden de buren het niet te begrijpen dat de familie terug moet naar Irak. Ze hopen nu dat de Raad van State de beslissing zal terugdraaien. Een terugkeer naar Irak betekend voor het gezin dat ze direct moeten onderduiken of op de vlucht moeten. Ze zijn er vogelvrij.

Voor de jongste vijf kinderen was maandag de zomervakantie afgelopen. Zij zijn maandag weer begonnen op school. Dylano (1 jaar) gaat naar de kinderopvang en daar hebben zijn ouders de handtekeningenlijst achtergelaten. De andere vier jongere kinderen zitten op basisschool De Krullevaer in Stadshagen. Daar hebben de ouders maandag een gesprek gehad met de beide directrices. De school heeft toegezegd alle hulp te willen bieden, van het ondertekenen van de petitie tot een mogelijke demonstratie aan toe. De oudste 2 kinderen gingen dinsdag weer voor het eerst naar school. Zij namen de handtekeningenlijst mee naar het voortgezet onderwijs van Talentstad en de Thorbecke SG.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Laat ze lekker protesteren! Het lukt ze toch niet! Dat is nou eenmaal de wetgeving in Nederland! Tot ziens en stuur een kaartje terug naar Zwolle!

 2. Het bericht wel goed gelezen?? De oma van de kinderen in Irak heeft een KOGELBRIEF ontvangen omdat deze familie in Zwolle niet meer in de godsdienst Islam geloofd. Als ze in Irak aankomen worden ze mogelijk vermoord, dat is al aangekondigd zoals je kunt LEZEN. Ach laat ook maar… Die PVV-ers hebben zo'n ongelovelijke plaat voor de kop >:(

 3. @ cissie en aan iedereen die dit gelooft

  Het fenomeen kogelbrieven kennen ze in Irak helemaal niet, als ze je daar dood willen sturen ze echt geen briefje.

  Dit kan genoemd worden in alles proberen om maar te kunnen blijven….een briefje kan iedereen zelf fabriceren, je kan ook te goedgelovig zijn..

 4. Zoon en vader hebben goede medische zorg nodig, anders gaan ze dood. Reactie hier: tsja, pech, regels zijn regels.
  Hele familie wordt zeer ws. vermoord omdat ze niet meer in de Islam geloven zoals dat van hun wordt verwacht. Reactie hier: tsja, pech, regels zijn regels.

  Wat een intens trieste figuren lopen er hier ook rond in Nederland. Mochten we een keer met elkaar aan de praat raken (Jasper Bos is mijn naam), meldt dit aub gelijk, dan kan ik meteen elke poging tot vriendschap afkappen. Zulke vrienden hoef ik niet. Ik walg van jullie!

 5. Ik heb er ook heel veel moeite mee, maar volgens mij moeten we ons wel aan onze rechtspraak houden. Deze mensen gaan nu in Hoger Beroep, terecht. Als je deze mogelijkheid hebt moet je dit natuurlijk doen, maar op een bepaalt moment ben je klaar.
  De rechter kent de geschiedenis ook en we moeten ervan uitgaan dat die alles zorgvuldig afweegt.

 6. Zijn er ook irakeese organisaties en famillies die voor hun belangen opkomen?
  Leeghoofden als Chubby mogen van mij ook wel eens een tripje naar Irak maken. Kijken of hij dan nog zo'n grote bek heeft.

 7. alles word uit de kast gehaald om deze mensen hier te houden. Nederland staat bekend als zieligheidsmaatschappij en daar past dit verhaaltje mooi bij.
  Probleem van deze familie is dat is omdat wij in een land leven van binnenhalen zijn, lekker sociaal zijn, gedogen en de ogen sluiten. Problemen worden niet opgelost want dat is weer goed voor de werkgelegenheid.
  wat ik me wel afvraag: je vlucht uit een land maar ondanks alle onzekerheid fok je lekker verder. Nog meer kinderen en nog meer onzekerheid erbij. wat is hier de gedachtengang van? nog meer gratis geld en kans om te blijven? Wat ik ook knap vind is dat de buren precies weten hoe het er in irak aan toe gaat. waarschijnlijk is de buurman een hoogleraar of een sociale ambtenaar.
  Hopelijk leert nederland eens van haar fouten en houd men eens op met deze grote economische vluchtingen stroom. Dit zal helaas niet lukken want we moeten ons houden aan de regeltjes van europa.Met als gevolg elk jaar nog meer gelukszoekers. Dat weer zal lijden tot nog meer armoede, criminaliteit etc etc. Nederland slaap lekker verder. ( voor de schreeuwers … dit is geen reactie van een pvv'er).

 8. Nou, nou, nou, lekker kortzichtig weer hier. Is er een Irakese familie verwesterd en afgekeerd van de Islam, dan is dat niet goed genoeg. Wat willen jullie nou dan? Leg mij dat maar eens uit. Hoe diep moet deze familie in jullie ogen door het stof kruipen? Even aan meneer Jansen: zo knap is dat ook weer niet. Gewoon een goed gesprek met je medemens is voldoende. En een ruimere blik wil ook nog wel eens helpen. Daar hoef je geen hoogleraar of sociaal ambtenaar voor te zijn. Maar ja, als dit je beperkte verstand al te boven gaat..

 9. @Willem: de kinderen komen behoorlijk mee en krijgen goed onderwijs hier. Die gaan zich later echt wel redden. Sterker nog: als jij straks achter de geraniums zit, zijn zij degene die voor jouw pensioen aan het werk zijn!

 10. We nemen al zeker 40% minder vluchtelingen aan sinds het hele generaal pardon gebeuren. Je zou dan toch zeggen dat we nu geld behoren "over te houden" maar das niet het geval. De broekriem moet toch ieder jaar strakker.
  Dit gegeven zet mij aan het denken… Ik bedoel, nu moeten de vluchtelingen dr uit want "we hebben helemaal niet genoeg geld om voor ze te zorgen". Nou ik kan je verzekeren dat wanneer we ze allemaal ons land hebben uitgetrapt er wel want nieuws verzonnen word, eerst verstandelijk gehandicapten, dementerende ouderen, chronisch zieken, mensen met lichamelijke beperkingen en uiteindelijk komt ben jij ook een x aan de beurt. Ben jij overbodig. Een lastpost die geld kost. Wedden dat je dat heel erg vind??
  Het houd nooit op die bezuinigings trend omdat we allemaal bang zijn om te kort te komen. Zelfs wanneer andere mensen er door benadeelt worden, moeten leven in verschikkelijke omstandigheden geven we geen kick. Want stel je voor dat je zelf te kort gaat komen! Je moest is weten hoe ontzettend egoistisch dat klinkt! Vooral als je kijkt hoe wij ons kunnen verdrinken in onze welvaart en luxe.
  Iedereen die een rot toekomst te gemoed gaat in zijn eigen land is voor mij welkom, ik doe niet mee aan de mode die hebzucht heeft. Want wanneer we alles eerlijk delen is er genoeg voor iedereen!

 11. Nu ik het over lees zie ik aardig wat spelfouten. Ik heb het dan ook nogal verhit geschreven. Als je me hierdoor niet begrijpt zegt u et maar!

 12. Ik ben al dat gezeik zo zat
  Toen die mensen hier kwamen en asiel aangevraagd hadden heeft IND die mensen getoetst op bepalde punten die van belang waren bij het nemen van besluit of die mensen wel of niet in Nederland mochten blijven nu 5 jaar later moeten ze weg en dan nog het feit dat hier kinderen nog geboren zijn??
  De situatie in Irak is heel erg, dat is al sinds 2003 zo..
  Die ellende blijvt daar nog lang zitten dus al die beslissing genomen was waardoor het toen mogelijk was om die mensen weg te sturen waarom is het toen niet gebeurt dat gedoe met in beroepgaan en zo dat had toen ook onmogelijk gemaakt kunnen worden door ind door het besluit zo te vormen dat er niet in beroepgegaan kon worden, maar nee ze laten nog wat ruimte vrij van jullie kunnen in beroep gaan met als gevolg dat het nog langer duurt waardoor die mensen de hoop krijgen dat ze mogen blijven, had gelijk toen duidelijker moeten zijn ja of nee wat er nu gebeurt is gewoon gek om te worden
  Ik hoop dat het beleid binnekort veranderd en dat de mensen snel duidelijkheid krijgen..

 13. Nog iets wat de familie vergeten is in het fabeltjes verzinnen…misschien is een deel van jullie kinderen ook nog homo-sexueel en lopen ze daarom ook gevaar ?? …dan hebben we zo'n beetje alle verhaaltjes gehad.

 14. Wat ik toch altijd vreemd vind is dat Mensen vanuit de hele wereld naar West-Europa "vluchten" maar nooit naar een buurland of een land met ongeveer dezelfde gebruiken,religie,klimaat en geografische ligging.
  Waarom vlucht een Afghaan niet naar Pakistan,een Irakees niet naar Jordanië of een Angolees niet naar Ghana? simpel…..kansen!
  Als er dan een kink in de kabel komt met de verblijfsvergunning worden de kinderen ordinair als breekijzer gebruikt om de altijd gevoelige Nederlandse ziel te bewerken.
  Te vaak beroepen gelukszoekers en economische vluchtelingen zich op deze morele chantage om toch te krijgen wat ze willen.
  Ben ik dan de enige dit dit zeer walgelijk vind ?

 15. Op zich wel een punt Zwolleeder, maar voor deze familie en voor nu geen discussie. De familie Al-Lami kan niet terug naar Irak. Ze wonen in Zwolle, en hun kinderen zijn hier op school. Wat nu?

 16. Misschien dat Nederland een deal kan sluiten met Jordanië vwb opvang Irakezen.
  Met dat land onderhouden we al zeer lang goede banden en onze Vorstin mag er graag op vakantie gaan, misschien dat zij eens een keertje van toegevoegde waarde kan zijn.
  Kijk als Rutte 2 werkelijkheid wordt dan zal ik ook overwegen dit land te verlaten maar dan klop ik niet aan bij de VAE,Brunei,Kaaiman Eilanden, Lichtenstein of Monaco………………..nee dan wordt het Duitsland.

 17. Grappig en cynisch tegelijk. Hoe krijg je het voor elkaar 😉 Jammer, want je had een goed punt. Alvast een goede reis gewenst 😀 En dan niet terugvallen op je sociale verworvendheden van één van de beste landen in de wereld h? 8)

 18. Triest! Walgelijk gewoon! Ik schaam mij voor mijn medelanders met dat soort kortzichtigheid. Als ík het maar goed heb. Waar moet dat heen??

 19. Deze familie had de optie van terugkeer moeten openhouden. Het zijn volwassen mensen tenslotte. Door zo alle schepen achter je te verbranden blijkt terugkeer opeens moeilijk te zijn. Bij die verantwoordelijkheid van volwassen mensen richting de maatschappij die je kosteloos opvangt en je toegang geeft tot alle faciliteiten, hoort ook dat je wacht met nieuwe kinderen tot dat de asielprocedure is afgerond.

 20. Bericht door abc, op 5 september 2012 om 13:06
  Nog iets wat de familie vergeten is in het fabeltjes verzinnen

  oké dit kan er ook nog wel bij
  kogelbrief jaaah spannend

  zult het bijna nog gaan geloven

  nee >:(

 21. Mensen doe jullie ogen eens open! Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Nu nog ff de media als SBS 6 inschakelen en het is kompleet. Tuurlijk willen ze hier graag blijven, wat hier kan kan toch nergens? Nederland, het paradijs op aarde! En nee ik ben geen racist! Ik kijk iets verder als al die goedgelovigen hier!

 22. Ik werk al 14 jaar voor vluchtingen in diverse opvangcentra. Momenteel zet de regering geen kinderen meer op straat. Hiervoor zijn VBL's in het leven geroepen. Puur alleen opvang in de soberste vorm tot dat de kinderen 18 jaar zijn. Weinig leefgeld, elke dag melden en sobere huisvesting.Dan moeten ze als het jongste kind 18 jaar is geworden als nog uit NL weg. Eerder mag een gezin altijd vertrekken. Dus dit gezin heeft niets te vrezen de komende jaren.

Reageer