Volop optredens van Blue Dew in regio Zwolle

Zwolle – De Zwolse folkband Blue Dew is klaar voor het nieuwe theaterseizoen! Het belooft voor Blue Dew een druk en spannend jaar te worden. Druk omdat de concertagenda bijzonder goed is gevuld en spannend omdat Blue Dew haar nieuwe theatervoorstelling The Fair-Haired Boy zal spelen èn optreedt met het vorig jaar toegetreden vierde bandlid Peter Rechsteiner.

blue_dew_bandfoto.jpg

In de maand september is Blue Dew gelijk al elk weekend ‘on the road’. Dit is mede het gevolg van de UITfeesten waar Blue Dew voor is gevraagd op te treden. Afgelopen zaterdag in Utrecht en komende zaterdagavond tijdens het UITfestival Overijssel in de Deventer Schouwburg. Tijdens het UITfestival Overijssel speelt Blue Dew een deel uit haar nieuwe voorstelling The Fair-Haired Boy: een door bandlid John Beumer geschreven en verteld Iers verhaal, begeleid door muziek van Blue Dew. Naast Blue Dew zijn er zaterdagavond veertien optredens van o.a. theatergroep Flint, Harry Sacksioni, Kristel Zweers en het Scapino Ballet.

Het UITfestival Overijssel is een gezamenlijke feestelijke opening van het theaterseizoen van negen Sallandse theaters. Blue Dew brengt komend seizoen vijf voorstellingen in vier van deze theaters. Deze optredens zijn voor Zwollenaren de dichtstbijzijnde gelegenheden om de voorstellingen van Blue Dew te bezoeken. Gelijk dit weekend al, zondagmiddag 9 september, speelt Blue Dew haar voorstelling Roasted Barley in het Amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg. Daarna volgen optredens in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen: 14 oktober de kindervoorstelling Tales for The Ever-Young en 15 december 2012 Little Whisky Child. De nieuwe voorstelling The Fair-Haired Boy wordt gespeeld in Podium Heino (13 januari 2013) en Theater Capellenborg in Wijhe (16 maart 2013). De overige optredens van Blue Dew vinden plaats in tal van theaters elders in den lande.Het UITfestival Overijssel begint zaterdagavond om 19.00 uur en de entree is gratis.Meer informatie http://www.bluedew.nl/

Artikel delen:

Reageer