Binnen twee jaar minder files op Zwolse ring

Zwolle – Op de vier meest hinderlijke knelpunten op de Zwolse ring worden maatregelen genomen die voor eind 2014 zorgen voor 20 procent minder files tijdens de spits. Met een betere benutting van de bestaande infrastructuur zetten Rijk, regio en het bedrijfsleven in op een betere doorstroming op de wegen rond de Zwolse binnenstad.

05-09-2012_bezoek_minister_bij_opening_eerste_vulstation_lng24-station_zwolle-fundatie-wehkamp_04.jpg

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag tijdens een werkbezoek aan de Hanzestad met gedeputeerde Gerrit Jan Kok van Overijssel, wethouder René de Heer van Zwolle, wethouder Pieter Treep van Kampen en directeur Operations Andries van Daalen van wehkamp.nl de aftrap gegeven voor de uitvoering van het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad. De maatregelen richten zich met name op een betere doorstroming bij de afrit Zwolle Centrum, het knooppunt Willemskade, Stationsentree Binnenring/Hanzepoort en knooppunt Vechtstraat. De komende vijf jaar vinden ingrijpende werkzaamheden plaats rond de afslag Zwolle Centrum van de A28 (Katerdijk, Burgemeester Roelenweg), de binnenring (Pannekoekendijk, Harm Smeengekade) en station Zwolle. Inzet van de betrokken partijen is de overlast van deze werkzaamheden te beperken. Zo wordt er samengewerkt om de reizigers beter te informeren over reistijden en routes. Met  applicaties voor smartphones worden alternatieve routes voor de weggebruiker aangegeven en met verkeerssystemen worden bezoekers van bijvoorbeeld evenementen eenvoudig naar parkeergarages verwezen.

05-09-2012_bezoek_minister_bij_opening_eerste_vulstation_lng24-station_zwolle-fundatie-wehkamp_05.jpg

05-09-2012_bezoek_minister_bij_opening_eerste_vulstation_lng24-station_zwolle-fundatie-wehkamp_06.jpg

05-09-2012_bezoek_minister_bij_opening_eerste_vulstation_lng24-station_zwolle-fundatie-wehkamp_07.jpg 
Via Lees verder meer nieuws en foto's…

Het programma Beter Benutten voorziet ook in maatregelen om de groei van het openbaar vervoer te faciliteren. In samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen wordt het reizen buiten de spits en andere vormen van vervoer gestimuleerd.

Minister Schultz: “We geven met deze maatregelen gezamenlijk een impuls aan een betere bereikbaarheid van de regio Zwolle-Kampen. Van de ervaringen die we hier opdoen met nieuwe vormen van reisadvies en verkeerssystemen kunnen straks ook andere regio’s profiteren.”
Voorafgaand aan de ondertekening heeft de minister een aantal aansprekende Zwolse projecten bezocht. Na een bezoek aan het nieuwe LNG (Liquified Natural Gas)-Vulstation op Hessenpoort kreeg zij bij NS Station Zwolle een indruk van de werkzaamheden aan de uitbreiding en een toelichting op de Spoorzone. Vervolgens is zij na een wandeling naar de binnenstad ontvangen bij Museum de Fundatie waar directeur Ralph Keuning een korte uitleg over de uitbreiding van het museum gaf en zijn aandeel in de bereikbaarheidsarrangementen. Vanaf de Potgietersingel vertrok de minister met een fietstaxi naar het kantoor van wehkamp.nl voor de ondertekening van het convenan Beter Benuttent. De afsluiting van het werkbezoek van de minister was een bezichtiging van reconstructie van de Ceintuurbaan.

05-09-2012_bezoek_minister_bij_opening_eerste_vulstation_lng24-station_zwolle-fundatie-wehkamp_08.jpg

geen_files_op_zwolse_ring.jpg
Foto: Pedro Sluiter

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dus eerst op je smartphone kijken, als je die hebt, om beter door te kunnen stromen ???
  En wat gaan we doen bij de Vechtstraat ?
  De boel platgooien ?!????:o:o

 2. Vrogger had de VVD nog wel eens aantrekkelijker vrouwen in reclameberichten als deze. Met een minder parelkettinggehalte ook. Ken een, door mij, bijzonder hoog geachte VVD-er die haar ook al lekker vond.
  Tja, smaken verschillen.
  Over de blunders tijdens haar beleid zullen we het maar helemaal niet hebben. Sprak toevallig zaterdag nog een ProRail-medewerker, die de spoorproblemen naadloos blootlegde. En uhhhh, die 130-geilheid is toch te jammerlijk voor woorden? Er wordt geloof ik niet eens bekeurd op 130-wegen….wat je ook doet ­čś« Als de egocentrische VVD-ers maar snel ergens kunnen komen…..mag het best wat kosten.
  Hoeveel CENTJES moeten er eigenlijk geïnvesteerd worden in een probleem (file) dat hier toch niet/nauwelijks is?

 3. Je kunt wel zien wat Dick niet gaat stemmen…
  Hij zoekt gewoon een partij met een mooie vrouw.
  Trouwens erg puberaal om commentaar te geven op het uiterlijk van deze mevrouw.

Reageer