Thorbeckegrachtconcerten van start met klassieke muziek

Zwolle – Woensdagavond vond het eerste concert, van een aantal avonden, op de Thorbeckegracht plaats tijdens het Stadsfestival Zwolle. De mooie Zwolse gracht stond deze avond in het teken van klassieke muziek.

thorbeckegracht_6.jpg 

Verschillende ensembles maakten deze avond hun opwachting, met als afsluiting het Holland Baroque Society en Eric Vloeimans. Sarah Kapustin opende de avond met het ArtEZ Kamerorkest. Aansluitend speelde het ArtEZ Percussion Ensemble onder leiding van Martin Geesinck. Deze avond was in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium tot stand gekomen. De publieke belangstelling was deze eerste avond nog matig. Dat zal a.s. zaterdag, als de finale van het Stadsfestival Zwolle plaatsvindt op de Thorbeckegracht met een optreden van Frank Boeijen, wel anders zijn.

thorbeckegracht_2.jpg

thorbeckegracht_3.jpg

thorbeckegracht_1.jpg

Via Lees verder meer foto's…

Holland Baroque Society verkende samen met Eric Vloeimans alle uithoeken van 400 jaar muziek. Met werken van o.a. Merula, Tunder en Tallis, maar ook Erics eigen nummers zoals Wet Feet en Cleopatra.

Eric Vloeimans' veelzijdigheid blijkt wel uit zijn optredens met een veelheid aan verschillende formaties. Zijn muzikale talent, zijn sympathieke houding en zijn grote gevoel voor humor maken dat vele nationale en internationale artiesten, zoals Mercer Ellington, Peter Erskine, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Jasper van 't Hof, Philippe Catherine, Joey Baron, het Koninklijk Concertgebouworkest en vele, vele anderen met hem willen spelen.

Holland Baroque Society, met onder anderen ArtEZ-docent Tineke Steenbrink, slaat vanuit de barokmuziek bruggen tussen de 17e en 18e eeuw en het hier en nu. Dit resulteert in afwisselende concerten, waarin we keer op keer nieuwe facetten van (barok‑)muziek ontdekken. Zo wordt het publiek steeds weer getrakteerd op verrassende ontmoetingen en interessante thema’s. Daarnaast werkt HBS al vanaf de oprichting met hart en ziel aan educatie­projecten. Met hun Kids Only-concerten hebben ze inmiddels duizenden kinderen kennis laten maken met klassieke muziek.

thorbeckegracht_8.jpg

thorbeckegracht_9.jpg

thorbeckegracht_10.jpg

thorbeckegracht_7.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer