Chat Log 57

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 58 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 539
 1. Bericht door Dame, op 6 september 2012 om 19:04
  maar wel met de mooiste slotposting ooit, Bernard.

  Inderdaad Dame, toen ik die gelezen had wist ik dat ik de eerste post mocht zetten.:)

 2. Je hebt gelijk, Positievo, meestal feliciteren we de logopener ipv compliment aan de logsluiter. Dus, bij deze: van harte!
  Je moest nog wel 4 uur op je post blijven na Bernard's posting, maar dat heb je gered. Voor een volgende keer misschien een opening in dezelfde stijl?
  🙂

 3. Trusten. Morgen nog een paar uurtjes aan de skoffel en dan weer drie dagen uitrusten.:) Wat is het leven toch mooi. Eten, werken drinken en slapen.:D

 4. Uberverleidelijke teksten die een steenkouwe prootsmakker verhuld in stevig groen glas doen verschijnen in mijn dagdroom. Strak idee, het is per slot van rekening bijna weekend…

  Plop

  `Gia mas`, ook wel `Yia-mas? ….

  Zoals onze GRIEKSE vrienden genietend zeggen!

 5. Heb ik LIVE gezien in 't Goffertpark…Coldplay en Live:

  G-E-W-E-L-D-I-G!

  Chris Martin, de zanger van Coldplay, verraste vanavond het publiek van het concert op het Haagse Malieveld met zijn interpretatie van de aloude Haagse klassieker 'Oh Oh Den Haag'.

 6. ff hier mijn gal spugen.
  Gelezen in de krant dat de gemeente voornemens is om een tunnel!!! te bouwen onder de Leo Majorlaan om de toegankelijkheid van de kinderboerderij in park Weezenlanden en de Nooterhof te bevorderen. Wat een kapitaalverspilling in deze tijden van crisis! Deze tunnel wordt natuurlijk niet savond en snachts gebruikt waarvoor het gebouwd is. Daglicht is er niet, dus er zullen weer bepaalde zaken gebeuren die het daglicht niet kan verdragen.
  Is hier wel over nagedacht? Hoeveel mensen gaan dagelijks van het ene park naar het andere park? Zijn er tellingen geweest?
  Er is toch een voetgangersoversteekplaats met verkeerslichten?
  Ik woon in de buurt, sporadisch steken er mensen over..
  Nogmaals, verspilling van geld en creeren van een onveilige locatie.

  Welke politieke partij pakt dit op en stelt vragen? SP?

 7. Moet in dezelfde periode zijn geweest toen ik, terug van de avond-MEAO, 2 Engels lijkende mensen met de broek op de enkels tegen onze IJsselhal zag staan wippen. Status Quo trad op en…..je kon zo in en uitlopen. Het concert liep op zijn eind. Best tof om eens live te horen.

  Ging ik toen ook niet met mijn zwagert naar De Kuip om Guns & Roses te kijken….of waren we toen drukker met de voetbal. In elk geval té druk 🙁

 8. Sweet child o mine…ben een geboorte video met dit geweldige nummer begonnen.

  >:( Skemaatje overblijven….met goeie muziek is dat niet eens zo erg. 2 deftige dagen voor de boeg. 8)

 9. 😮 Komt collega binnen met Gunter und Sammy Heb ik niet eens van Nena kunnen genieten >:( Dat telefoniste teleurgesteld is in mij, omdat ze dacht dat het hoge volume van Gunter en Sam van mij kwam…..is dan weer meegenomen: mag ik ut goedmaken en niet die collega 😀

 10. U2-Surrender

  Nog maar eens een bak van dat hete geestverrijkende sap tanken….glaasje erbij (denken dat het bier is)….komt best goed

  Collega (vr) komt bezorgd vragen of ik nog niet naar huis moet. vind dat ik niet bij deze muziek mag weglopen….di's mijn muziek (ze is van The Bosssss)….zij vind U2 ook super. Skept een band he: muziek
  8)

 11. Ingrid, ik heb een tijd terug gewandeld vanaf het centrum, langs het Almeloos kanaal naar de Sekdoornse plassen. Toen kwam ik door een tunneltje onder de Leo Majorlaan. Aan de overkant tussen kanaal en uitloper parallelle kanaal. Bernard heeft deze route ook gelopen, dus moet dat tunneltje ook kennen.
  Volgens dit oude bericht op WLZ willen ze een trekschuit inzetten.
  weblogzwolle.nl/content/view/17247/7/

 12. @Dame, het lukt me niet om hem aan te klikken, maar bedoel je, wanneer je langs het almeloos kanaal loopt, richting padvinderij, voorbij de woonwagenlocatie en dan onder de hoge brug door (hij zal vast ander heten, maar zo werd/wordt hij door Zwollenaren genoemd.

 13. ja, daar is een tunneltje dat vrijwel aan het oog is onttrokken. Je ziet het pas als je er voor staat. Lijkt me onzin om nog een tunnetje te maken, dan kunnen ze beter de weg van de kinderboerderij naar de Nooterhof attractiever maken, bv door een trekschuit over dat 1e kanaal.
  Ik probeer het nog een keer met dat bericht van 16 mei 2010:
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/17247/7/

 14. Dan maar zo:

  Tunnel verbindt kinderboerderij met Doepark Nooterhof
  zondag 16 mei 2010

  (…)directeur Rob van Kessel van ROC Landstede kon nog trots een primeur melden: het Doepark wordt via een trekpontje over een vijver en een tunneltje onder de Leo Majorlaan door verbonden met de daar aanwezige kinderboerderij. Dat is recent met de gemeente Zwolle afgesproken. Flora en fauna komen dan samen!

 15. en wel eens in de Nooterhof geweest, kan me geen vijver met een trekponte heugen, waarmee je naar de overkant kon. Vast niet goed opgelet. Dacht dat dit nog altijd één van de wensen was.

 16. Mensen, zeg toch Hortensialaan, dan weet ik waar we het over hebben. @Dame, je bedoelt dit tunneltje. Die route heb ik inderdaad al meerdere keren gelopen. Is niet druk. Ben er tot nu toe alleen maar fietsers en joggers tegengekomen.
  @Ingrid, het is niet helemaal Park Weezenlanden. Maar wel heel dicht daarbij.

 17. Heette de Leo Majorlaan vroeger zo? Dat tunneltje is zo dichtbij dat een nieuwe tunnel overdreven is. Maar wat vinden jullie van mijn idee om een eenvoudige bootjesverbinding te maken?

 18. Inderdaad deze onderdoorgang onder de Hortensia (hoge) brug bedoel ik ook. Wij kwamen daar, als pubers veelvuldig. Uit het zicht van iedereen, was je daar.:):):)
  Zie het nog niet helemaal voor me, om daar bootjes te laten varen, maar dat daar een onder doorgang komt naar de overkant, ja die ligt er al staat volgens mij alleen nog niet echt in verbinding met de Nooterhof.

 19. Hortensiastraat , en de Hogebrug; Jaagpad langs het Almeloos kanaal; schooltuintjes met herfstasters en tuinkers, schaatsen leren op houtjes (ergens waar nu het dierenpark is); kindertjesweilanden;

 20. @Drama, zo herkenbaar allemaal ik heb leren schaatsen, op de vroegere ijsbaan. Zit daar nu niet de boomkwekerij?
  Maar toen het park de Weezenlanden er kwam, was dat natuurlijk de plek om te schaatsen.

 21. Oh sorry Doeks, voor 't halve antwoord, 't zal je niet verbazen maar "werk" is ook dit keer (weliswaar ietsie later maar da's geheel eigen schuld) af gekomen. Wil je me in het weekend niet meer aan "werk" herinneren….en nu moet ik verdorie nog een halve minuut terugdraaien ook van Tirza >:( Hoop en verwacht dat Youp met een paar stichtelijke woorden komt………..zodadelijk 😀

 22. ~Komt er hier 1 met een vaag broodje van (never heard of) Subway binnenzeilen….zag er tegenaan dat ik het hele broodje kreeg. Gelukkig 1 hapje……Maar wat lekker!

 23. MoskoMosko ook te weinig meegekregen….hij begon ubersterk: ben geen politicus want dan moet ik teveel compromissen doen: vertel eens wat nieuws Mosko………………maar vanaf dat moment kan ie wel de discussie aan. Ben zelf weg overigens. Doeiiii

 24. Bericht door doeksen, op 8 september 2012 om 08:55
  jan d,wat is het strijdplan voor heute tag

  Zal deze keer wel verrassend zijn, eerst na de CLUB en daaarna C de P.:D

 25. Jazeker Doeksen, JanD.

  TITEL ARTIEST
  Tonight I'll be staying here with you Jeff Beck
  Games people play Joe South
  Aluquerque, New Mexico Taneytown
  All the hard times Joe South
  I'm done cryin' Robert Gray
  Rose Garden Joe South
  House of blues Gregg Allman
  These are not my people Joe South
  I'll remember you Jimmy LaFave
  Birds of a feather Joe South
  Lose myself to loving you Joanne Shaw Taylor
  Hush Joe South
  We're all looking Steve Winwood
  I knew you when Joe South
  Done somebody wrong Johnny Winter
  Walk a mile in my shoe Joe South
  Worried down with the blues Gov't Mule
  Children Joe South
  The dark end of the street Gregg Allman
  Don't it make you want to go home Joe South
  Louise Champion Jack Dupree
  Down in the boondocks Joe South
  I don't need somebody that don't need me Jimmy King
  Home and homesick Joe South
  Better off with the blues Kathleen Cairns
  So the seeds are growing Joe South
  Bitter wind Moby Grape
  United we stand Joe South
  I've got news for you Gregg Allman
  Drown in my own tears Joe South
  Gospel song The Be Good Tanyas
  Coming down all alone Joe South
  Sweet honey bee Billy Boy Arnold
  Riverdog Joe South
  Another cigarette Patrick Brooks
  Oprah cried Joe South
  Feel like going home Michael Burks

 26. We kunnen niet klagen over aandacht van RTV Oost; maar liefst 3 Zwolse berichten in de acualiteit: Zwolse door het lint in politieauto, Zwollenaar grijpt cafémedewerker bij de keel en Zwollenaar verdacht van brandstichting.
  Zulke aandacht hoeft van mij niet.>:(

 27. Lekker genoten op het voetbalveld van het weer. En ze hebben nog gewonnen ook.
  Hoe hebben jullie jongens het gedaan @Dame,@Dick en @Appie.

 28. Bericht door bernard, op 8 september 2012 om 09:53
  @Eva (8.36), even de Speld stemwijzer doen. Die is betrouwbaar, veilig, Diervriendelijk, tot op drie decimalen nauwkeurig en klinisch getest.

  Die kende ik nog niet, Bernard. Zal um zo eens doen, ben benieuwd. Na al het moddergooien naar elkaar ben ik het een beetje kwijt…

  @Dame; dick en ik hebben die politieke discussie al eens gehad, een hele poos geleden… Hij durft niet meer denk ik 😉

 29. @Bernard… ben al bij eerste vraag afgehaakt. Jammer dat het niet een serieuze stemwijzer is…

  @Assendorper… Ik stem ALTIJD. Ik vind namelijk, dat je niet mag meepraten als je niet gestemd hebt. Zonde om je stem weg te gooien!!

 30. Nee Eva, van De Speld kun je geen serieuze stemwijzer verwachten. De uitslag die dan uiteindelijk gegeven wordt kan ik hartelijk om lachen.

  Maar ook andere stemwijzers die wel serieus willen zijn moet je met een korrel zout nemen. Het hangt zo af van de vragen die gesteld worden en wat er gedaan wordt met bijvoorbeeld de keuze 'geen mening/overslaan'… Maar ik houd er hier over op, want dit hoort verder op het pol.log.

 31. @Jan D.

  Ik las uw verzoek tot een nadere kennismaking en sta daar, gezien de positieve informatie die de heer Assendörper over u gaf, positief tegenover.
  Wellicht kan ik u interesseren voor het nuttigen van enkele culinaire hoogstandjes in één van de vele gezellige etablissementen die Zwolle rijk is?
  In verband met de privacy laat ik verdere onderlinge communicatie voorlopig met gerust gevoel over aan de heer Assendörper.

 32. Heer Assendörper.

  Ik ben zeer verheugd te vernemen dat u de discretie in acht hebt genomen die gewenst was gedurende mijn afwezigheid hier en mijn verblijf bij Queen Elizabeth II.
  Zoals ik u toen al toegefluisterd had betrof het geen party van haar, maar van haar kleinzoon Harry waar nogal wat commotie rond ontstaan was door de compromitterende foto's die van hem in de pers verschenen zijn.
  Om verdere schade aan het Britse koningshuis te beperken vroeg zij mij naar Engeland over te komen en mee te denken hoe dit te bewerkstelligen.
  De knapste koppen van gans het Britse rijk waren aanwezig, maar toch verkeerde men in opperste staat van verwarring en ontreddering.
  Maar dankzij u, eenvoudige schoffelaar, kwam ik op het idee hoe dit probleem te tackelen.
  Uw woorden: "We zijn allemaal naakt geboren en vroeger liep iedereen naakt rond…" deden mij op het lumineuze idee komen om allen die aan de University of Cambridge verbonden zijn of waren, te vragen om naaktfoto's van zichzelf via de verschillende social media te verspreiden.
  Dit vond bij velen navolging, verspreidde zich als een olievlek door het land en haalde daarmee de angel uit deze netelige kwestie.

  Her Majesty Elizabeth II is u dan ook zeer dankbaar voor uw eenvoudige maar briljante bijdrage en wenst u daarom alle goeds toe.
  Het is overigens opmerkelijk om te mogen vernemen dat zij reeds van uw daden rondom de stilstaande uurwerken van de Assendorper Jozefkerk op de hoogte was.
  Her Majesty's Secret Service had haar al ingelicht hierover.
  De charmante wijze waarop zij uw naam placht uit te spreken doet mij immer een grote glimlach op het gezicht tevoorschijn toveren.

 33. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 9 september 2012 om 13:40
  @Jan D.

  Ik las uw verzoek tot een nadere kennismaking en sta daar, gezien de positieve informatie die de heer Assendörper over u gaf, positief tegenover.
  Wellicht kan ik u interesseren voor het nuttigen van enkele culinaire hoogstandjes in één van de vele gezellige etablissementen die Zwolle rijk is?
  In verband met de privacy laat ik verdere onderlinge communicatie voorlopig met gerust gevoel over aan de heer Assendörper.
  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 9 september 2012 om 14:06
  Heer Assendörper.

  Ik ben zeer verheugd te vernemen dat u de discretie in acht hebt genomen die gewenst was gedurende mijn afwezigheid hier en mijn verblijf bij Queen Elizabeth II.
  Zoals ik u toen al toegefluisterd had betrof het geen party van haar, maar van haar kleinzoon Harry waar nogal wat commotie rond ontstaan was door de compromitterende foto's die van hem in de pers verschenen zijn.
  Om verdere schade aan het Britse koningshuis te beperken vroeg zij mij naar Engeland over te komen en mee te denken hoe dit te bewerkstelligen.
  De knapste koppen van gans het Britse rijk waren aanwezig, maar toch verkeerde men in opperste staat van verwarring en ontreddering.
  Maar dankzij u, eenvoudige schoffelaar, kwam ik op het idee hoe dit probleem te tackelen.
  Uw woorden: "We zijn allemaal naakt geboren en vroeger liep iedereen naakt rond…" deden mij op het lumineuze idee komen om allen die aan de University of Cambridge verbonden zijn of waren, te vragen om naaktfoto's van zichzelf via de verschillende social media te verspreiden.
  Dit vond bij velen navolging, verspreidde zich als een olievlek door het land en haalde daarmee de angel uit deze netelige kwestie.

  Her Majesty Elizabeth II is u dan ook zeer dankbaar voor uw eenvoudige maar briljante bijdrage en wenst u daarom alle goeds toe.
  Het is overigens opmerkelijk om te mogen vernemen dat zij reeds van uw daden rondom de stilstaande uurwerken van de Assendorper Jozefkerk op de hoogte was.
  Her Majesty's Secret Service had haar al ingelicht hierover.
  De charmante wijze waarop zij uw naam placht uit te spreken doet mij immer een grote glimlach op het gezicht tevoorschijn toveren.

  Vind ik leuk! 🙂

 34. @ Assendörper, ben je gisteren iets vergeten te vragen. Ik moet morgen weer beginnen na 4 weken vakantie. Weet jij toevallig in welke ploeg ik morgen zit ?
  Hoe is het nu met je oog ? Begon gisteren al aardig blauw te worden.;D

 35. Jawel Dame, maar ik begin liever om 9 uur dan om 7 uur ! 😉
  Ik weet niet of Assie gevochten heeft met Doeksen. Er gaan verschillende verhalen rond hoe Assie aan dat blauwe oog is gekomen. Viel me gisteren ineens op dat ie met een nat washandje voor zijn oog zat, stil in een hoekje. Assie wou niet veel kwijt over het hele gebeuren.:o

 36. Tegen een deur gelopen, tik gehad, steel van z'n schoffel……….;D
  Maar dat laatste lijkt me sterk. Hij had gisteren voor zover ik kon zien geen schoffel bij zich !

 37. :D:D Hihi Dame, ik voel met je mee…

  Letterlijk. Gisteren spoot ik een zakje drinken in mijn decolleté op het Ter Pelkwijkpark. Gelukkig was het vrij snel droog, hoewel ik onder het shirt nog best een tijd voelde soppen 😉

 38. Bericht door JanD, op 9 september 2012 om 16:52
  @ Assendörper, ben je gisteren iets vergeten te vragen. Ik moet morgen weer beginnen na 4 weken vakantie. Weet jij toevallig in welke ploeg ik morgen zit ?

  Dat kan ik allemaal niet meer bijhouden JanD. Bel maar effe met Freek. 🙂

 39. Bericht door doeksen, op 9 september 2012 om 20:27
  anders krijg die er nog een paar…….balletje

  Neem jij de volgende keer je hond maar mee vervelend mannetje of zet anders een helm op.;D

 40. Bericht door Eva, op 9 september 2012 om 21:06
  Gelukkig was het vrij snel droog, hoewel ik onder het shirt nog best een tijd voelde soppen

  Lekker h? Eva, dat gesop.:)

 41. Verrassend, net op radio 2. Hoewel, toen ik ze bij Amstellive zag vond ik ze ook heel goed….

  De nieuwe supperplaat van Nick & Simon! "Alles overwinnen".

  Overigens nog niets gehoord van het nieuwe album van "Normaal".

 42. Bericht door dick, op 10 september 2012 om 13:45

  Overigens nog niets gehoord van het nieuwe album van "Normaal".

  Ik wel Dick. Heb 'm net binnen. Wel ff wennen. Nummers van Fats Domino, Cuby, Bob Marley……en veel blazers !!:o

 43. Bericht door dick, op 11 september 2012 om 08:28
  @ JanD, op 10 september 2012 om 19:31
  Is ie te downloaden? Heb je een tekstboekje?

  Jazeker. Tekstboekje ook aanwezig.(bij elk nummer een schilderij !!)

 44. Sorry Jan, 17:03…ipv halfgebakken tijd met emoticon. Maar wat doet dat tijdstip er eigenlijk ook toe in deze 😉 Bettien ruis. NL mooi wee 3 punten in de kontzak: laterrrr

 45. Mogge. Verkiezingsdag… Leuk! Vanavond met warme choco voor de buis de uitslagen kijken… Ik heb er zin in! Zometeen eerst nog even 3 stemmen uitbrengen.

 46. Heer Joppuh, JeanJacques heeft het momenteel heel erg druk. Zoals je weet vertoeft hij vaak in het buitenland, maar als hij in Nederland is bezoekt hij veel sociëteiten. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om in een sociëteit zijn visie te geven over allerlei belangrijke zaken. Hij heeft veel kennis en is een graag geziene gast in al die sociëteiten. Het zou wat beter voor hem zijn als hij niet op al die uitnodigingen in zou gaan, maar weet van hem dat (bijna) iedereen een beroep op hem kan doen.

 47. Heer Joppuh, JeanJacques heeft het momenteel heel erg druk. Zoals je weet vertoeft hij vaak in het buitenland, maar als hij in Nederland is bezoekt hij veel sociëteiten.

  Amice Francois, dank voor uw adequate en snelle respons! De achtergrond van mij vraag was ook om afstemming te vinden met JeanJacques voor ons tripje naar de SV Meppen, zoals bekend, zijn wij liefhebbers van het edele voetbal spel in de regionen waar de commercie nog niet genadeloos heeft toegeslagen en de sfeer derhalve omgekeerd evenredig goed is.

 48. Voor de rubriek: Stof tot nadenken.
  Fragment uit een interview met Hans Hopster in het Friesch Dagblad:

  … Ik had een zeug met biggen. Mijn dochtertje was een jaar of zeven. Die vond het hartstikke mooi om met die beesten rond te sjouwen. Een van mijn pedagogische doelstellingen was om mijn kinderen te leren: als je vlees eet, heeft het ooit behoord tot een levend dier. Nou, dat werd niet erg gewaardeerd. Het varken werd geslacht, kwam verpakt terug, en belandde op haar bord. Dat leidde tot behoorlijke discussies: dit eet ik niet. Daardoor heb ik een groot deel van het varken, dat ik met alle liefde had opgefokt en nu in de diepvries zat, in mijn eentje moeten opeten.

 49. O ja, vergeet ik nog te zeggen wat ik er zelf van vind. Nou ik ben geen vegetariër. Maar eet wel veel minder vlees dan voorheen. Om reden dat je bijna geen vlees nodig hebt en dat de vleesproductie ook nog eens slecht voor het milieu is en ook nog eens voor tekorten aan voedsel zorgt in andere delen in de wereld. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie hierover denken.

 50. Bericht door Joppuh, op 14 september 2012 om 10:38
  Heer Joppuh, JeanJacques heeft het momenteel heel erg druk. Zoals je weet vertoeft hij vaak in het buitenland, maar als hij in Nederland is bezoekt hij veel sociëteiten.

  Amice Francois, dank voor uw adequate en snelle respons! De achtergrond van mij vraag was ook om afstemming te vinden met JeanJacques voor ons tripje naar de SV Meppen, zoals bekend, zijn wij liefhebbers van het edele voetbal spel in de regionen waar de commercie nog niet genadeloos heeft toegeslagen en de sfeer derhalve omgekeerd evenredig goed is.

  Joppuh, daar moet dhr. Assendorper even over nadenken.:)

 51. Bernard, dat is helemaal waar wat je schrijft. Het produceren van vlees kost veel energie en gaat ten koste van andere voedingsstoffen (mais). Niettemin ben ik ook geen vegetariër en dat gaat in mijn huishouding ook niet lukken. Ik probeer wel de hoeveelheid pp te beperken.

 52. Dat is heel eenvoudig te verklaren Madame. Dankzij JeanJacques heeft deze eenvoudige schoffelaar veel meer aanzien gekregen en Heer Joppuh vond het daarom erg toepasselijk om mij van een sjieke naam te voorzien. Wat vind jij van mijn vriend JeanJacques?:)

 53. Dame.

  Bericht door Dame, op 14 september 2012 om 19:58
  Je vraagt je wel af waarom iemand die als nickname Assendörper heeft, in werkelijkheid Sjakie heet, nu opeens François wordt genoemd.

  Zou het niet kunnen dat Sjalie gewoonweg Frans heet?

  Het is maar zo een donkerbruin vermoeden.;)

 54. Heer Joppuh, u bent toch zo goed in het oplossen van cryptogrammen? Het valt me een beetje tegen van u dat u de JeanJacquescrypto tot nu toe niet op heb kunnen lossen. In uw reactie van 21:07 werd u een beetje warm. 😉

  Goa"j mörg"n nog noar EDON toe? Ikke weh.:)

 55. Zo, wat een simpele vraag al niet oproept.;D Joppuh, de vertaling is afhankelijk waar je naam van is afgeleid. Johannes (Jahweh is genadig) wordt Jean. Joseph of Jozef ( Jahweh geve vermeerdering) wordt Joseph.
  Ik weet het niet, maar jou een beetje inschattend is het Joseph.;) Leuker zou natuurlijk zijn Jean, omdat dat in combinatie met Sjakie goed bij jullie als trouwhartige hovelingen past. ;D
  En Assie, ik vind niets van jouw vrienden.

 56. Bericht door Dame, op 14 september 2012 om 22:18
  En Assie, ik vind niets van jouw vrienden.

  Da's pas een eerlijk antwoord. Ben zelf wel blij met mijn vriend JeanJacques.:)

 57. Da's een groot voordeel Joppuh. Heb je nog wat aanspraak. Doet me denken aan die twee gekken die van de psychiater naar huis mogen. Hij roept op de dag van vertrek een van beiden bij zich en zegt hem alle vertrouwen erin te hebben dat deze genezen is. Daarna zegt de psychiater zorg te hebben dat de andere gek terugvalt. Hij vraagt de ene gek een oogje in het zeil te houden en hem te bellen als het mis gaat. Na enkele weken belt de ene gek op met de mededeling dat het niet goed gaat met de andere gek; hij denkt dat hij een schemerlamp is. De psychiater schrikt en zegt dat hij hem maar meteen moet terugbrengen. " Ben je gek", zegt de ene gek, " dan zit ik zonder licht".:)

 58. jan,edon is zeer welberekende keus mijn vriend…..dacht aan een uurtje of 3………….moet joopeh nog effies spreken
  btw….zal joppeh nog eens gaan draaien

 59. Bericht door Joppuh., op 14 september 2012 om 22:25
  Jawel, maar .. een schizofreen is nooit alleen!

  Dat klopt Heer Joppuh. Een schizofreen heeft bijna altijd iemand bij zich.;)

 60. Goedenmorgen, de playlist van Johan Derksen van vandaag!

  TITEL ARTIEST
  I don't mind The Moody Blues
  My old friend the blues Patty Loveless
  Let it rain W.C. Clark
  The pain of loving you Patty Loveless
  Ten long years B.B. King & Eric Clapton
  Cold, cold heart Patty Loveless
  Love is a verb John Mayer
  You don't even know who I am Patty Loveless
  My father's house Darrell Scott
  My kind of woman, my kind of man Patty Loveless
  I'll take care of you Johnny Laws
  I try to think about Elvis Patty Loveless
  Three in the morning Big Papa and the TCB
  I know you're married Patty Loveless
  You left me with a broken heart Terry Robb
  Sorrowful angels Patty Loveless
  Three o'clock blues B.B. King & Eric Clapton
  Soul of constant sorrow Patty Loveless
  Save the last dance for me Aaron Neville
  You'll never leave Harlan alive Patty Loveless
  Yesterday Chris Farlowe
  Sounds of loneliness Patty Loveless
  Poor man blues John Primer
  Prisoner's tears Patty Loveless
  Another cigarette Patrick Brooks
  Friends in Gloryland Patty Loveless
  A matter of the heart Walter Trout
  Children of Abraham Patty Loveless
  Hard luck blues Magic Slim
  Diamonds in my crown Patty Loveless
  When my heart beats like a hammer B.B. King & Eric Clapton
  The night's too long Patty Loveless
  See me through Matt Schofield
  God will Patty Loveless
  Seven turns Allman Brothers Band
  What's a broken heart Patty Loveless
  I love you more than you'll ever know Oli Brown

 61. Wanneer hoor je nou zulke muziek op de radio? Het is jammer dat Ziggo radio rijnmond nog niet in haar pakket heeft zitten, wel radio limbabwe en flevoland en drente maar geen rijnmond! 🙁

 62. Waarde vrienden.

  Na enkele enerverende weken, waarin ik o.a. veelvuldig in het buitenland vertoefd heb, ben ik blij weer onder u te mogen zijn.
  Buiten het vele reizen heb ik ook nog de dienstwoningen op mijn lommerrijke landgoed leeg geruimd en is de volgende fase daarin het verder restaureren en in authentieke staat terugbrengen van deze opstallen.
  Zoals u waarschijnlijk wel weet mag ik het privilege genieten om heer Assendörper aan te stellen als rentmeester mijner vastgoed bezittingen te Zwolle en wens daarbij dat hij, indien nodig, na gedane arbeid nieuwe energie en inspiratie kan opdoen in een accommodatie passende bij zijn statuur.
  Een nadere invulling van de overige dienstwoningen heb ik nog in overweging, wellicht zijn deze idyllisch gelegen onderkomens te verhuren aan belangstellenden als bed & breakfast of als logeermogelijkheid voor de vele gasten die ik altijd mag verwelkomen op één van de door mij gegeven party's.

  Het doet mij deugd te vernemen dat monsieur Joppuh nog steeds geïnteresseerd is in een bezoek aan één van de voetbalclubs spelende in de lagere regionen van Duitsland.
  Ik hoop, en ga er vanuit, dat wij spoedig zullen afreizen daar naar toe en ons dan kunnen wentelen in Bier, Bradwurst und Deutsche gem?tlichkeit.

 63. Heer Assendörper.

  Volgende week komt de ballotagecommissie van de sociëteit bijeen om te oordelen over uw eventuele toetreding tot dit gezelschap.
  Zoals ik u reeds had medegedeeld was het uitstellen hiervan gelegen in mijn afwezigheid gedurende de afgelopen weken.
  Uw geduld en discretie worden zeer op prijs gesteld en kunnen daarbij alleen maar in uw voordeel werken.
  Wellicht kunnen wij deze zaterdagmiddag enkele alcoholische versnaperingen consumeren in een niet nader te noemen etablissement?
  Ik maak mij wel enigszins zorgen over de gebeurtenissen van vorige week tussen u en ene Doeksen.
  Hopelijk kunt u dan direct uit de doeken doen wat Doeksen doet.

 64. Da's een groot voordeel Joppuh. Heb je nog wat aanspraak. Doet me denken aan die twee gekken die van de psychiater naar huis mogen. Hij roept op de dag van vertrek een van beiden bij zich en zegt hem alle vertrouwen erin te hebben dat deze genezen is. Daarna zegt de psychiater zorg te hebben dat de andere gek terugvalt. Hij vraagt de ene gek een oogje in het zeil te houden en hem te bellen als het mis gaat. Na enkele weken belt de ene gek op met de mededeling dat het niet goed gaat met de andere gek; hij denkt dat hij een schemerlamp is. De psychiater schrikt en zegt dat hij hem maar meteen moet terugbrengen. " Ben je gek", zegt de ene gek, " dan zit ik zonder licht".

  Dame: de man die bij de psychiater komt en deze concludeert dat de paitënt in zijn ontkenningsfase zit. luidt het antwoord: "Ik?? Helemaal niet!"

 65. Ik hoop, en ga er vanuit, dat wij spoedig zullen afreizen daar naar toe en ons dan kunnen wentelen in Bier, Bradwurst und Deutsche gem?tlichkeit.

  genau Herr Rousseau!

 66. Een gewaarschuwd mens…
  Van RTV Oost:

  Politie waarschuwt voor oplichter met mobiele telefoon onder auto's

  De politie in Zwolle waarschuwt voor een oplichter die automobilisten valselijk beschuldigt van het vernielen van zijn mobiele telefoon.

  De man spreekt in gebrekkig Nederlands vooral oudere automobilisten aan die achteruit zijn weggereden. Hij beweert dat ze over zijn mobiele telefoon zijn gereden en dat ze hem een schadevergoeding moeten betalen. Hij gedraagt zich zeer intimiderend richting zijn slachtoffers. Voor zover bekend heeft de man de truc in ieder geval drie keer uitgevoerd, met wisselend succes. Dat gebeurde in de buurt van de Hogekampsweg in Zwolle. Mensen die met de man in aanraking komen, krijgen het advies van de politie om niet te betalen en en direct de politie te bellen.

 67. Monsieur Joppuh.

  Ik heb het door u aangeprezen I'll take care of you van Johnny Laws met ontroering zitten te beluisteren en ben voornemens zijn cd subiet aan te schaffen.
  Uw muziekkeuze is weer onovertroffen en het is inderdaad te hopen dat Ziggo er toe overgaat om Radio Rijnmond ook door te geven in deze contreien.
  Mijn stalen ros zal ik straks richting binnenstad wenden en na aanschaf van die cd wil ik mij laven aan enkele heerlijk koele gerstnatjes en wat dies meer zij.
  Gezien uw overvolle programma voor vanmiddag valt het te betwijfelen of wij elkaar vandaag zullen treffen.
  Edoch verheug ik mij op onze eerste ontmoeting, want de inspiratie die u mij bezorgt op muzikaal gebied is overweldigend en strekt mij tot grote vreugde.

 68. JeanJacques, welkom terug. Afgelopen week heb ik geconstateerd dat de klok van de voormalige Sint Jozefkerk een paar minuten achterloopt en heb er onmiddelijk werk van gemaakt. Er is me toegezegd dat de klokkengelijkzetter de klok een dezer dagen weer gelijkzet.

  Dat kunnen we vanmiddag wel even doen JeanJacques maar ga eerst even naar de houtenpalenclub. De afspraak met JanD heb ik voor u gemaakt. Die Doeksen is ook een goede vriend van mij maar zo af en toe moet hij gecorrigeerd worden. Vanmiddag vertel ik wel wat meer over hem.

 69. Ach heer Assendörper, u bent zelf toch al een lot uit de loterij?
  Of om maar even te spreken met een sociëteitsgrapje: U komt van geluk nog eens een keer onder de trein.

 70. Monsieur Rousseau, het doet mij deugd weer van u te mogen vernemen, nadat u druk bent geweest met uw zinvolle bezigheden in het buitenland, temidden de groten der aarde!
  Mijn eenvoudige programma staat een bezoek aan de houten palen club toe, daar waar ik ooit samen met amice Francois een gevreesd verdedigingsduo vormde. U merkt dat het gezamenlijke verleden van Francois en ik ver terug gaat in de tijd.
  Vervolgens vervoeg ik mij op mijn stalen ros richting binnenstad, waar mij een afspraak met een oude jeugdmakker wacht, maar eerst zal ik mijn broer eindelijk de lucht in zien gaan voor zijn welverdiende ballonvaart, mits de weergoden deze onderneming gunstig gezind zijn natuurlijk. Ik wens dan nog wel tijd vrij te maken om in mijn stamcafe nog enige glazen gerstenat te proeven want zonder dat is de zaterdag niet geslaagd. Wellicht biedt deze laatste mogelijkheid een aanknopingspunt oom elkaar te treffen? Amice Francois zal u zonder meer de benodigde details kunnen en mogen verstrekken!
  Voor nu; een welgemeende hartelijke groet!

 71. Heer Assendörper.

  Ik zal straks controleren of de klokkengelijkzetter de uurwerken van de kerkklokken van de Jozefkerk aan de naar u genoemde Assendörperstraat inderdaad weer gelijk gezet heeft.
  Moge uw inspanningen beloond worden.

 72. Monsieur Joppuh.

  Waar een wil is is een weg en wie niet weg is is gezien.
  Laveloos lag ie naast de weg… na een biertje of tien.

  Oud Middelnederlands spreekwoord.

  Waarmee ik maar wil zeggen: Bezint eer ge begint.

 73. Heer Assendörper.

  Na een korte telefonische rondgang langs mijn uitgebreide netwerk, is mij ter ore gekomen dat die Doeksen als een vervaarlijk heerschap oogt, of om het plastisch uit te drukken, als een type bootwerker.
  Mocht dit heerschap zich, ondanks uw vriendschap met hem, niet of uiterst moeizaam laten corrigeren, dan is de Queen bereid om MI6 opdracht te geven dit af te dwingen.
  Uw oplossing omtrent de dirty prince heeft haar bijzonder gunstig gestemd en het zal haar ten zeerste betreuren indien u met gevoelens van onveiligheid door het leven zult gaan.
  Maar gezien uw exceptionele kwaliteiten op het menselijk vlak verwacht en hoop ik dat het zo ver niet komen zal.

 74. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 15 september 2012 om 14:34
  Heer Assendörper.

  Na een korte telefonische rondgang langs mijn uitgebreide netwerk, is mij ter ore gekomen dat die Doeksen als een vervaarlijk heerschap oogt, of om het plastisch uit te drukken, als een type bootwerker.
  Mocht dit heerschap zich, ondanks uw vriendschap met hem, niet of uiterst moeizaam laten corrigeren, dan is de Queen bereid om MI6 opdracht te geven dit af te dwingen.
  Uw oplossing omtrent de dirty prince heeft haar bijzonder gunstig gestemd en het zal haar ten zeerste betreuren indien u met gevoelens van onveiligheid door het leven zult gaan.
  Maar gezien uw exceptionele kwaliteiten op het menselijk vlak verwacht en hoop ik dat het zo ver niet komen zal.

  Nou gaat JJR naar de houten palen club, want de afspraak was 15.00 uur. Leuk, maar verder zal het mij een worst zijn.

 75. Zo. We hebben onze auto gestript. Wat zit er toch nog een boel in zo'n wagen aan ditjes en datjes… Antivries, doekjes, CD's, snoeren voor tomtom, gevarendriehoek, kinderspeelgoed, enz enz enz. Binnenkort gaan we um omruilen… Vanavond er nog mee naar Lemelerveld of all places…

 76. 20:45 begint het potje tegen PEC ZWOLLE in Rotterdam.

  Journaal nu !!!! Pompe patiënten=opener. EINDELIJK EENS GEEN ruzie…Als vergoeding voor pompe stopt heeft dat gevolgen voor andere onderzoeken…….waarvan akte as Kabinet. Temeer omdat geen tegen reacie WIL (??????????????) worden gegeven. Willen, over ons gemeenscchapsgeld?

  Sab(r)ina Uitslag Show

  Deinig in Japan en China betogers hebben daar al gauw gelijk lijkt me :-*

 77. Bericht door dick, op 15 september 2012 om 20:13
  Eens Bernard, die Belgen zijn vaak zo gek nog niet! Denk dat de meeste Belgenmoppen vrogger uit frustratie zijn ontstaan.

  Maar hoe zijn die 'Nederlandermoppen' dan ontstaan? Zijn vaak wel erg leuk. Waaraan herken je een Nederlands schip? Wie heeft het koperdraad uitgevonden?

 78. Heer Joppuh, u hebt vanmiddag JeanJacques net gemist. U was nog maar net van het toneel verdwenen om uw broer de lucht in te zien gaan en zag tot mijn grote verrassing JeanJacques kort daarna arriveren.:)

 79. RTV Oost: Politie Zwolle waarschuwt voor oplichting met mobiele telefoon. De politie in Zwolle waarschuwt voor een oplichter die automobilisten valselijk beschuldigt …

 80. Hmmm Berkum-site zegt

  Zwolle – Berkum heeft zijn eerste nederlaag in de nieuwe competitie geïncasseerd door met 1-0 te verliezen bij Flevo Boys Emmeloord.

  WLZ zegt dat ook

  Sportiefzwolle: 0-1 verlies.,,,,

  Dat is verwarrend de juiste uitslag lijkt: Flevoboys-Berkum = 1-0; graag uniformenoteringen hanteren. De uitstag blijft 1-0; thanks!

  Hoeft Dame haar pumps er ook niet meer voor onder te zetten. Welkom overigens. Nog wat op het programma staan? ga zo weer PEC-BIJ Feyenoord live kijken haha.
  Afellay wint met Schalke ondanks missers Huntelaar
  Liverpool 4 wedstrijden op rij zonder winst
  De 23-jarige verdediger uit Doetinchem mocht op Old Trafford tegen Wigan Athletic in de basis beginnen van manager Alex Ferguson en was meteen trefzeker. B?ttner maakte in de 66e minuut het derde doelpunt van de 'Mancunians'. Enkele minuten daarvoor had de linksback het doelpunt van Javier Hernandez voorbereid.
  B?ttner maakte vorige maand tot ieders verrassing de overstap van Vitesse naar Manchester United. De Gelderlander kreeg zaterdag van Ferguson de voorkeur boven de Franse international Patrice Evra.

 81. Gamble, volgens mij ben ik de enige die 2-0 heeft ingevuld voor dat "arbeidersploegje"uit Rotterdam. Is die opgespaarde pot van een kleine 200 euro voor mij alleen? Ik heb wel geluk dit weekend want heb ook bijna een kip gewonnen met de loterij van de houtenpalenclub.

 82. Appie, kun je alweer posten of zit het nog steeds vast? Geen reactie = nee, veronderstel ik. In dat geval hoop ik dat WLZ vindt waaraan het ligt en het kan verhelpen.

 83. @Assie

  Ik heb wel geluk dit weekend want heb ook bijna een kip gewonnen met de loterij van de houtenpalenclub.

  wat je geluk noemt wanneer je bijna iets hebt gewonnen.
  Hopelijk heb je de pot niet bijna gewonnen.

 84. @Bernard; Nee, tomtom had ik mee, gelukkig maar. Dan wist ik bijtijds dat er een bocht aan zat te komen…. Man man man wat is het donker op de weg daar!!!!

  @Dame/Drama; De auto heb ik gewoon weer mee terug genomen. Nog een paar daagjes en dan doe ik een ruil in Hattem…

 85. @Drama… Wat een ervaring zeg… Lemelerveld… Hartje "centrum" en gewoon je auto kunnen parkeren. Overal plek en helemaal gratis!!! Ik ben nog wel ff ergens gaan vragen of het ECHT gratis was ;).
  En de muziek binnen was inderdaad loeierhard. Was gezellig, maar ik trok het volume na een paar uurtjes niet meer zo. Toen dus in het pikkedonker met behulp van Groot Licht thuis gekomen.

 86. Zaal Dijk, Eva? Daar ben ik in een grijs verleden ook enkele malen geweest. Waren memorabele avonden, iig de laatste keer dat ik cognac heb gedronken.:o

 87. Wil je vrienden Ingrid?

  "Als je wint heb je vrienden ,rijen, dicht echt vrienden……..klokt maar als ik die nep-vriend (mocht ik em al hebben tegenkwam? …..eert ook met hem/haar een goed sapje …….dan moet ie/zij blijven :-*

 88. NEE, DE DAG IS NL NOG VEEL TE VROEG…..OMDAT HET EVENLATER..
  INEENS NIET MEER ZO NOODZAKELIJK WORSDT OM MIJ PAD MET HEM TE DELEN….MIK IK EM IN "Mijn van staat geredde nog net levende bijna vertrate roos" oid.

 89. Edon ?? vv Kampen 6-1

  De zaterdagmiddag heeft uw scribent in deze opgeluisterd met een bezoek aan de houtenpalenclub vv Edon. Zij ontvingen het laag geplaatste Kampen en wellicht leidde deze wetenschap ertoe dat er ietwat lichtvaardig aan de wedstrijd begonnen werd. De Kampenaren verweerden zich kranig en wisten zo waar met enkele snelle counters, mede veroorzaakt door weifelend ingrijpen van de Zwolse defensie, nog enkele kansjes te creëeren. Daar tegenover stond het niet al te doorstastende aanvalsspel van Edon, zodat er voor de rust voor de toeschouwers (waaronder enkele prominente WLZ-ers zoals Doeksen, Assie en JanD, alsmede Henke B.) niet al te veel te genieten viel. De enkele kansen voor rust werden slordig en te gehaast afgewerkt zodat de rust met een brilstand in ging.
  Hoe anders was dit na de rust. De gastheren gingen in de 2e helft met vol gas de wedstrijd vervolgen en toen met een terecht gegeven strafschop de ban gebroken werd door Jeffrey de Nooijer en de bevrijdende 1-0 op het scorebord stond, was dit een belangrijk keerpunt in de wedstrijd. Het aanvankelijk heldhaftige verzet van de bezoekers was gebroken. De opkomende vermoeidheid bij de gasten in combinatie met de ruimte die nu achterin wel aanwezig was deden de Edonners meer dan goed.
  Nu werden de kansen wel in hoog tempo benut. De gastheren liepen vlotjes uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong en de Kampenaren wisten door het verzilveren van een strafschop de ere treffer op het score bord te krijgen. Uiteindelijk kon de thuisclub bij het klinken van het eindsignaal van de overigens goed fluitende arbiter een 6-1 zege in de clubhistorie bijgeschrijven.
  Al met al een bezienswaardige wedstrijd die recht deed aan het bezoek gisterenmiddag.
  Van dit Edon gaan we de huidige jaargang nog veel plezier beleven.
  Uiteraard werd onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen door de eerder genoemde WLZ prominenten het spel nog eens geëvalueerd, eerst in de kantine van het prachtige feërieke sportcomplex en later nog eens uitgebreid in Cafe de P te Assendorp.
  Onderweg daarvandaan naar de prachtige sfeervolle Zwolse binnenstad moest ik daadwerkelijk constateren dat we klok van de Jozefskerk nog steeds enkele minuten achterliep. Een beroep op de heer Assendörper (amice Francois) is hierbij op zijn plaats waarbij ik dien aan te tekenen dat het vertrouwen in onze schoffelaar groot is dat dit probleem weldra weer tot het verleden zal behoren!

 90. las net een bericht over tandemail

  @Drama, wat is dat.
  @Dame, ik wil inderdaad ook graag een geslachhte kip die zo de pan in kan.
  @Dick, nee ik wil geen vrienden kopen, maar iets weggeven aan diegene die ik al heb.

 91. Monsieur Joppuh.

  Helaas zijn wij elkaar gisteren, zoals heer Assendörper reeds memoreerde, net misgelopen bij het cafeetje nabij die prachtige oude volksbuurt.
  Het is zeer begrijpelijk dat u de luchtdoop van uw broer wenste bij te wonen en ik hoop dan ook dat hij een behouden vaart heeft gehad en op veilige wijze weer vaste grond onder de voeten heeft gekregen.
  Desondanks was het een zeer aangenaam samenzijn met heer Assendörper en zijn stralende vriendin in dat café en de ontmoeting met de heren Jan D. en Doeksen verliep ook op een bijzonder sympathieke manier.
  De heer Doeksen was reeds genoemd door enkele sociëteitsleden als een type bootwerker en zij hadden deze imposante heer niet treffender kunnen omschrijven.
  Ook Jan D. is een uiterst aimabel persoon gebleken en onze conversatie over de muzikale voorkeuren heeft mij op het spoor gezet van verfrissende nieuwe inzichten in deze.
  De tevens aanwezige W.S. lijkt welhaast een wandelende muziekencyclopedie, want zijn kennis over allerlei muzikanten en bands is fenomenaal te noemen.
  Wellicht kunnen wij de agenda's een volgende keer iets beter op elkaar afstemmen, want de lovende woorden die de heren over u spraken hebben mij uiterst nieuwsgierig gemaakt naar uw persoon.

 92. Monsieur Jean Jacques,

  Het bericht had mij inderdaad ook al bereikt dat u vlak na mijn vertrek het etablissement de P had bezocht. Mijn broer heeft een behouden vaart gehad. Het was een gezelig samenzijn met de WLZ-ers, uw beschrijving doet recht aan de perrsonages in kwestie.
  Ik hoop volgende week meer gelegenheid te hebben de agenda's af te stemmen.

 93. ondanks de context, moest ik toch een paar keer kijken wat bedoeld werd: Gaatjes in de tanden kunnen tot het verleden behoren dankzij een uitvinding van Japanse wetenschappers. De tanden krijgen daarbij een flinterdun laagje materiaal, gemaakt van hydroxyapatiet dat ook in tandemail zit. (Bron VK);)

 94. Nog maar ff hier. Vrees dat dit bericht onder '9 jaar WLZ' kan worden verwijderd wegens sluikreclame:

  Wil ook de sponsor PC Computer Serve Zwolle (Piet H.) complimenteren met zijn
  – meedenk
  – uiterst tevredenstellend
  – snelle
  – goedkope
  – vakmanschap
  – ook al jaren en ook door dit onvolprezen log
  – Dat ie uit zijn jassie is gegroeid zegt genoeg 😀

 95. Ben net met maat op de mail een flits-reunie aan het starten voor mensen van De Wiekslag (reeds ten gronde HELAAS) De hoogste 2 klassen van exact

  40 hele jaren geleden :-*

 96. Dick en Ingrid, volgens mij ging het zo:
  Assie had bijna een kip gewonnen;
  Ingrid zei dat zij hem liever echt zou winnen en weggeven als ze de prijs niks vond;
  Dick haalde tekst aan "als je wint heb je vienden etc"
  Ingrid reageerde met : "ik koop geen vrienden"

 97. Ben vrij vandaag, mag zeggen dat elke seconde dan nog wel een keer zo langzaam mag gaan 😮

  Maar als je dan in Goningen bent, blijf je er dan niet ff hangen…even zuurstof opsnuiven voor de terugreis?

 98. Dat je nog door je vorige werkgever gebeld wordt om een operator effe telefonisch door een procedure te loodsen "…want de anderen zijn allemaal met vakantie en niet bereikbaar." Eh, ik ben al een half jaar weg hoor. O, en ook nog onbetaald? Want weinig werk…? Succes!

 99. @Bernard… Hoe brutaal!! Maar dat zal waarschijnlijk een beetje dubbel gevoel geven? Natuurlijk de boosheid, want wat denken ze wel niet. Maar ik kan me voorstellen dat er ook nog andere gevoelens de revue hebben gepasseerd??

 100. Nee, geen boosheid. Meer verbazing maar ook herkenning. Andere jaren werden de vakanties ook niet handig gepland. Heb daar toen ook vaak op gemopperd. Zo moet men het kennelijk leren. Komt wel goed met dat bedrijf. Deed me goed te kunnen constateren dat ik me er niet meer bij betrokken voel.

 101. Bericht door Assendörper, op 15 september 2012 om 22:46
  Gamble, volgens mij ben ik de enige die 2-0 heeft ingevuld voor dat "arbeidersploegje"uit Rotterdam. Is die opgespaarde pot van een kleine 200 euro voor mij alleen? Ik heb wel geluk dit weekend want heb ook bijna een kip gewonnen met de loterij van de houtenpalenclub.

  Klopt Assie. Die kip had je net niet, maar de pot is helemaal voor jou alleen!! :D:D

 102. Zijn de kippen van de leg want ze zijn hier behoorlijk aan het kakelen.;D Die 176 euro die ik gewonnen heb deel ik met vrienden en andere klanten die de pot hebben gespekt. Ze hoeven mij niet te leren hoe iets eerlijk gedeeld moet worden. 😛

 103. Logisch lijkt me

  Die 176 euro die ik gewonnen heb deel ik met vrienden en andere klanten die de pot hebben gespekt. Ze hoeven mij niet te leren hoe iets eerlijk gedeeld moet worden.

  Maar waarom moet dit zo van de toren worden geblazen. Klinkt als: zien jullie het allemaal wel, ik doe de 3e slag bier achter elkaar in…Maar het mag.

 104. @Dick, wanneer je het verhaal vanaf het begin gevolgd had, wist je dat Dame en ik, Assie een beetje aan het "plagen"waren. En dat de opmerking die jij om 12.29 maakt niets met hoog van de toren blazen te maken heeft.

 105. Wooowwww Johan C. heeft weer gesproken op TV1 :-*

  Zlatan scoort gewoon voor 6 verschillende Europese topclubs. Volgens mij ook nog in de CL.

  Persie gaat vanavond niet starten.

 106. Interessante tv, naast de CL

  De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  Tafeldame: Claudia de Breij
  – Annemarie Oster en Sylvana Simons over het boek Vagina
  – Joost Zwagerman, Jeroen Henneman, Yuri Honing, Puck Verkade en Annet Gelink praten over de heropening van het Stedelijk Museum

 107. Dit jaar is op de dag na Prinsjesdag (dinsdag, Nederland 1, 1.042.000 kijkers) de jurk van koningin Beatrix het meest besproken kledingstuk. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) zegt: ??Haar jurk viel een beetje weg tegen het dessin van de Troon, waardoor je, volgens stylist Maik de Boer in RTL Boulevard (dinsdag, RTL 4, 1.167.000 kijkers), ⤽alleen een zwevend hoofd zag⤝.?? Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) vindt het zwevende hoofd van de koningin niet voldoende voor een geslaagde Prinsjesdag: hij typeert het als ??de meest gezapige Prinsjesdag aller tijden??. ??Alleen de gebarentolk op Nederland 2 maakte zich druk, maar er was geen nieuws, geen echte verrassing.??

 108. Misschien is dit nog interessant:

  DOCU: Argos-TV: Medialogica (N2, 22:55)
  De overval op een buschauffeur in Gouda in 2008 leidde tot een mediahype. Geert Wilders wilde prompt het leger inschakelen en De Telegraaf benoemde Nederland als ??vrijstaat voor tuig??. De documentairereeks Medialogica onderzoekt hoe de werkelijkheid vervaagt door de scoringsdrift van media en politiek

  *Werkelijkheid thuis? Het is hier hoe langer hoe multicultureler geworen thuis. Man o man wat wou ik graag al die verhalen opschrijven, ook van Nederlanders hoor, maar net….van een dochter van een gevluchte Iranees (hele gezin komt goed terrecht in de tandheelkunde) en haar Afgaanse vriendin (zoveel betrokkenheid bij wat ze daar hebben achtergelaten) ze wil advocate worden.

 109. Bericht door ingrid, op 19 september 2012 om 16:17
  @Dick, wanneer je het verhaal vanaf het begin gevolgd had, wist je dat Dame en ik, Assie een beetje aan het "plagen"waren. En dat de opmerking die jij om 12.29 maakt niets met hoog van de toren blazen te maken heeft.

  Jij snapt het Ingrid en dat heeft idd helemaal niks te maken met het hoog van de toren blazen. Het schijnt dat bij sommigen door veelvuldig internetgebruik de lees- en leervermogens sterk afnemen. Ook het schrijfvermogen schijnt er onder te lijden. Zie de postings maar van Dick in de nacht van zaterdag op zondag. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij net als Samsom af en toe in slaap sukkelt en daardoor geen controle meer heeft over de letters van het toetsenbord.;D:D

 110. Sorry As, wilde het echt volgen maar al die verbasteringen die je schromeloos leent van een impotente en door zijn vrienden hysterisch verklaard persoon die enkele eeuwen geleden leefde….maakt je er niet geloofwaardiger op. Net als je nick die je schijnbaar nodig acht en dat schoothondje als avator. Toch ben je wel lief hoor.

 111. Toch was hij een bekend filosoof Dick en hij heeft de geschiedenisboekjes gehaald. Die nick van mij vind ik gewoon leuk en dat hondje van mij is een schatje. Ik vind jou ook wel lief.:-*

 112. Dank eindelijk erkening en bij leven al. Staat ook goed ?filosoof Dick?.

  Je moest eens weten wie ik allemaal lief vind….haat? Hmmm oa Die Kony kijk straks maar een op Nieuwsuur.

 113. Graag gedaan Dick, en wat mij betreft mag jij je best identificeren met de filosoof waar jij het over had. Je weet dan meteen wat je nog te wachten staat.:)

 114. Voor mij is er maar 1 superfilosoof As…hij is altijd (niet nep) vrolijk…was op het afscheid van mij bij Gert O. in de kroeg….schreef vele pillen….is boer in aardappels en uien….senaatslid voor de VVD (was D'66) ….maar schreef pas een boekie over populisme mn Geert (vrees dat VVD em dat toen niet in dank afnam)…….maar doe maar minister hoor! Wat een man! Nee, hoef ook geen andere filosoof te kennen, Sybe Schaap. Mocht nog eens op zijn hoeve vertoeven voor jurering van de fotowedstrijd van de reis naar Parijs….en……en…….laamaa;)

 115. Schijnt geen onzin te zijn, Ingrid. Ik begreep vanmiddag dat het in Duitsland al tot problemen heeft geleid. Zou zelf niet weten wat eraan te doen.

 116. Bericht door dick, op 19 september 2012 om 22:03
  Voor mij is er maar 1 superfilosoof As…hij is altijd………..

  Maar waarom moet dit zo van de toren worden geblazen. Klinkt als: zien jullie het allemaal wel, ik ken iedereen…Maar het mag. 😛

 117. Mijn oudste begon er vanmiddag over, ben op zijn aanraden overgestapt op google-chroom dat hadden we er al op staan. Hij zei ook dat we echt wel serieus moesten nemen. Zal morgen op het werk eens informeren daar werken we ook met internet Explorer.

 118. 😮 Assie; Je bedoelt mij met http://www.youtube.com/watch?v=2UF7QF1DOTQ
  Man ik ben hartstikke bescheiden. Zie 1e letter van mijn naam. Durf niet eens op een podium…..behalve als 2 mooie vrouwen me er bij het tellen van de stemmen als het ware heensturen. Lesje mensenkennis nodig, of is't niet meer te redden? Shit ik had nog een mooiere van Lichterlaaie ga ff verder zoeken, bedankt. Youtuben gaat nou 1x sneller als de cd opzoeken en opzetten :-*

 119. @ Dame, hier komt ook een tablet…we wilden altijd al een gids. VARA is geweldig maar kreeg ik nooit in 1 week uit…..Is Veronica geworden: tablet voor 70 Euri erbij.

 120. @Dick, een gids dat is lang geleden dat ik daar in keek. Zoek alles op via de afstandsbediening. Denk dat hij hier ongelezen bij het oud papier ging.

 121. Beetje veel van het goede, niet?;D Die notebook is een oud beestje. Die tablet is makkelijker mee te nemen. Wordt ook steeds gewoner in een werkomgeving. De PC/notebook/tablet/netbook/smartphone-dichtheid is vrij hoog in Huize Dame.:)

 122. Zakie zeg: kettingreactie in beeldvorming. TTTTT demoniseerd PvdA -burgermeester. Geert wil't leger van Uruzgan naar NL …..Geert gooit olie op het vuur "Het is een Intifada" pfffff Kon de weldenkende pers nixxx aan die onzin doen?

 123. Ingrid hebben na de Vara-gids ook een tijd geen gids gehad. Maar wowwww alles wat er in stond was interessant. Vrogger hadden we Veronica en er zal vast wel wat voor de rest van hier in staan. Gidsen kosten haast nixxx zeker niet in vergelijking met een (ken geen goed) tijdschrift. Bij de Veronica krijg je dus een TABLET waar hier belang bij was …. voor 70 Euro. Ook handiger vooruitkijken….dan en dan komt iets wat ik dan wel opneem/terugkijk. oid

  Maar ik kies toch voor radio….daar staat ook een breed aanbod van in.

 124. Bericht door Assendörper, op 19 september 2012 om 20:45

  Bericht door dick, op 19 september 2012 om 17:59
  Op het pollog loopt ook nog zo'n joker rond.
  .

  Klopt Dick, Dat is die Assenkamper.:D