Zwerfkat aanleiding voor Feestbeest Festival

Zwolle – De afgelopen zomer dook hij ineens op bij café – cafetaria ’t Dobbertje in het winkelcentrum in de Aa – landen. Een van de vele katten die ook in Zwolle op straat zwerven. De uitbaters Mark en Vincent van Veenendaal gaven hem ruim 2 weken te eten, met als gevolg dat het beest niet meer verdween.

Op advies van één van de klanten werd uiteindelijk Ria Luijten van de Dierenbescherming ingeschakeld. Zij is al zes jaar coördinator van het zwerfkattenproject in Noord Overijssel. De zwerfkat kreeg een naam Dobbi en heeft inmiddels onderdak bij een gezin. Dit hebben de Dierenbescherming en het “kattenmevrouwtje” – zoals Ria Luijten inmiddels is gedoopt – veel goodwill opgeleverd bij de (stam)gasten van het ’t Dobbertje. Het gevolg: op vrijdag 21 september wordt vanaf 14.00 uur op het plein voor het café en cafetaria een Feestbeest Festival georganiseerd. De bedoeling is dat dat festival veel sponsors en donateurs voor de dierenbescherming opbrengt. In een stad als Zwolle leven veel verwilderde zwerfkatten op straat. Vorig jaar werden, mede door het werk van Ria Luijten, alleen al in Zwolle 87 volwassen katten en 65 kittens geholpen en via het dierenasiel in gezinnen geplaatst. Het (gratis) toegankelijke FEESTBEEST FESTIVAL aan de Dobbe begint met een kindervoorstelling, tussen 14.00 en 15.30 uur treden in ieder geval de jeugdige leerlingen van dansscool Ria van Diffelen op. Entertainment bureau Henri van Velzen regelt vanaf 15.30 uur een programma met tal van Zwolse en regionale artiesten waaronder Danny Heden, Mulder+Mulder, Stef Ekkel, Louis Fernandez en van Velzen zelf. Om gelden te genereren wordt een verloting georganiseerd en staan aan de Dobbe bussen waarin geld gestort kan worden. Als afsluiting komt een band op het podium waarbij tal van artiesten als gastzanger of zangeres zullen optreden. De presentatie van het geheel is in handen van Michael Kroegman. Het festival wordt op vrijdag gehouden omdat die dag koopavond wordt gehouden in het winkelcentrum Aa-landen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwerfkat aanleiding voor Feestbeest Festival”

  1. Super! Bravo aan iedereen die zich inzet voor onze dieren. De asiels zitten overvol met (gedumpte) huisgenoten die zoveel liefde te geven hebben. Geweldig initiatief dat landelijk mag worden uitgerold wat mij betreft.

    Hartelijke groet,
    Suus Kellerhuis
    Nazorgconsulent voor mens en dier

Reacties zijn gesloten.