Een prik voor Serious Request

Zwolle – 3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

groep_prik.jpg

Woensdag 5 september hebben 40 studenten van ROC Menso Alting acties uitgevoerd in Zwolle voor Serious Request. Gewapend met grote naalden, huilende baby’s, een rolstoel met hoogzwangere vrouw en wenskaartjes informeerden ze het publiek op prikkelende wijze over Millenniumdoel 4, Babysterfte. Ieder persoon die de studenten hielp met het geven van een flesje, wens, prik, of het duwen van de rolstoel richting ziekenhuis werd beloond met een euro voor Serious Request. Op deze manier werd 400 euro verdiend voor Serious Request. Deze bijdrage word mogelijk gemaakt door de campagne Upgraden.nu.

Mensen die de actie van de studenten willen steunen kunnen dit doen via de actiepagina van Serious Request: http://www.kominactie.nl/een_prik_voor_serious_request

De acties werden uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu. Upgraders zijn jongeren die zichtbare, positieve acties uitvoeren voor een betere wereld. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.

De campagne Upgraden is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht, een vierjarig programma dat wordt uitgevoerd door COS, Tûmba en NJR. In de provincie Overijssel wordt het programma uitgevoerd door regiokantoor “Jong in de Wereld” (www.jongindewereld.nl).

Artikel delen:

Reageer