Kunstobject symboliseert ontwikkeling Kraanbolwerk

Zwolle – Donderdagmiddag werd op het Kraanbolwerk een communicatieobject onthuld door adjunct directeur van AM Zwolle Antoinette Wilmot en de Zwolse wethouder Erik Dannenberg. Het object was daar al enige tijd te zien. Met deze onthulling wilden de gemeente Zwolle en ontwikkelaar AM laten zien dat het Kraanbolwerkterrein volop in ontwikkeling is. Met een knipoog naar het verleden symboliseert het kunstig gemaakte object de ontwikkeling van het plan en de samenwerking tussen de partijen.

06-09-2012_onthulling_kunstwerk_kraanbolwerk_04.jpg

Kunstenaar Edward Otten maakte het met de dakbalken van de voormalige Schaepmanfabriek, het symboliseert het bijzondere karakter van de locatie en verwijst naar de pay off van het Kraanbolwerk: “ik vaar mijn eigen koers, ik kies voor Kraanbolwerk”. De toekomstige bewoners kunnen hun eigen koers varen, hebben inspraak, denken mee over de ontwikkelingen op deze bijzondere locatie. De doeken die aan het object zijn bevestigd verwijzen naar de samenwerking tussen AM en de gemeente Zwolle. De vermelding van de website (kraanbolwerkzwolle.nl) is voor geïnteresseerden, daar staat informatie over de plannen en bestaat de mogelijkheid om mee te denken.

06-09-2012_onthulling_kunstwerk_kraanbolwerk_02.jpg 

 

06-09-2012_onthulling_kunstwerk_kraanbolwerk_03.jpg 

 

06-09-2012_onthulling_kunstwerk_kraanbolwerk_05.jpg

06-09-2012_onthulling_kunstwerk_kraanbolwerk_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik kan de schoonheid hiervan niet zien. Gewoon een gedrocht, vind ik. Ik snap wel dat er iets met restmateriaal is gemaakt, en symboliek heeft, maar ik vind het dus een raar staketsel in een bouwput.
  Maar iedereen verder mag dit mooi vinden!

 2. Ah vandaar dat ik geen reactie krijg wanneer ik AM vraag wanneer dit idiote ding afgebroken word. Vanaf de Buitenkant is het een christelijk kruis:( bijzonder storend om elke dag tegen aan te moeten kijken.

 3. Mooi of lelijk daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Maar dat het zo'n uiting van het geloof moet zijn vind ik onbegrijpelijk. Had daar een object neergezet wat aan de islam had doen denken en iedereen was er over gevallen.

  Ik geloof helemaal niet in al die onzin en vind dit bijzonder storend. Gemeente Zwolle doet overal moeilijk over maar dit moet zo maar kunnen?

 4. Ik zie daar helemaal niets Christelijks in, dus die discussie lijkt me overbodig. Wat ik wel bedenkelijk vind, is dat dit "met steun van de gemeente Zwolle" tot stand is gekomen. Die hebben dus bijgelapt. Blijkbaar heeft zo staketsel dus prioriteit boven bijv. woningnood onder jongeren…

 5. @wim141 het is maar net vanaf welke kant je er naar kijkt. Vanaf de Buitenkant is er niets anders van te maken.

  Heel bedenkelijk idd dat de gemeente Zwolle hierin geld steekt. Kerk en staat los van elkaar?

Reageer