Fietstocht in kader van fietsbeleid Zwolle

Op zaterdag 9 juni organiseert de Zwolse afdeling van de Fietsersbond een korte fietstocht onder het motto “Langs hoogte- en dieptepunten”. Dat klinkt naar indrukwekkende cols en pijlsnelle afdalingen, maar de opzet is anders. De deelnemers aan de rit maken kennis met een aantal Zwolse verkeerssituaties. Deze worden vooral bekeken vanuit het perspectief van de fietser. Een korte toelichting maakt de deelnemers duidelijk of deze situatie werkelijk hoogte- of dieptepunt moet worden genoemd.

De Fietsersbond vraagt met deze tocht aandacht voor het Zwolse fietsbeleid. Dat kent een groot aantal successen. Toch is voor sommige situaties nog aandacht nodig van het Zwolse stadsbestuur, aldus de Fietsersbond. Voor deze tocht is een aantal Zwolse verkeersambtenaren dan ook persoonlijk uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zijn welkom om zich aan te sluiten.

De vijftien kilometer lange route wordt afgesloten met een discussie.  Aan dat gesprek neemt ook een rijder van de Zwolse fietskoerier Cycloon deel. Hij ervaart als geen ander aan den lijve hoe de situatie in Zwolle is voor de fietser. De fietstocht start op 9 juni om 14.00 uur bij de ingang van het stadskantoor op het Lübeckplein en eindigt na ongeveer 15 kilometer in het Engelse Werk met een drankje en de discussie.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Luxeproblemen met dat fietsen. In Duitsland mag je vaak gewoon langs 100km wegen fietsen. We mogen in dit land absoluut niet klagen met zoveel (vrijliggende) fietspaden.


  ⚠️ Meld

 2. Zo sterk zou ik het niet een luxeprobleem noemen. In Nederland hebben we ook enorm veel fietsen We hebben meer fietsen dan inwoners!
  Omdat de fiets hier zoveel gebruikt wordt, is het niet vreemd dat er ook meer aandacht besteed wordt aan de infrastructuur van fietsers.
  Wees als automobilist blij dat het gebeurt. Zou dat niet het geval zijn, dan zouden fietsers op de rijbaan terecht komen. Dat komt het rijplezier van de automobilist ook niet ten goede ;D


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb vandaag van de Fietsersbond een uitnodiging gehad. Ik weet dat het begint om 14.00h bij de ingang van het stadskantoor op het Lubeckplein en eindigt na ongeveer 15 kilometer in het Engelse werk. Maar de route daartussen staat niet vermeld.


  ⚠️ Meld

 4. Ach, ligt eraan. Rustig fietsen is natuurlijk een mogelijkheid. Met rustig fietsen kan ook de klep omhoog blijven staan tijdens het rijden (niet echt bevorderlijk voor het zicht maar als je rustig rijdt kan ik gewoon wat scheef hangen en langs de klep kijken). Vanmiddag ook gedaan op weg naar huis. Helaas dat rustig fietsen nogal moeilijk is. Met moeite kon ik 20 km/h rijden maar dat was al genoeg om door eigen rijsnelheid en de tegenwind m’n klep omlaag te laten klappen; die wilde dus niet meer overeind blijven staan. Dan maar gewoon rustig rijden met de klep omlaag op een kierstand zodat ikzelf niet warm werd van het trappen maar nog wel een briesje in de fiets had. Zo ben ik rustig met 26,5 km/h naar huis gereden en dat valt verder goed vol te houden.

  Maar over morgen: ik had het niet direct in de planning om mee te fietsen (ik ben wel lid van de Fietsersbond maar verder niet echt een actief lid; de enige activiteit die ik doe is in wezen fietsen, fietsen promoten en hun blad lezen ) 😉


  ⚠️ Meld

 5. @Henk
  Ik ben van de week bij de wijkbeheerder van Zwolle-Zuid geweest, dhr. Wensink of Mensink, met het verzoek om de struiken bij IJsselcentraleweg/Hollewandsweg te verwijderen of zeer ver in te korten i.v.m. de onveilige oversteek aldaar.
  Hij zou het overleggen met de voorman van de werkploeg om zo spoedig mogelijk tot een oplossing te komen.

  We zullen zien. 😉


  ⚠️ Meld

 6. @ De Echte

  Hartstikke goed om het bij Wim Mensink aan te kaarten, hoe meer mensen hoe beter. Vanmiddag daar weer overgestoken, ging nog net goed.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.