Mogelijk samenwerking PEC Zwolle en Werder Bremen

Zwolle – PEC Zwolle en Werder Bremen gaan samenwerken, schrijft AD Sportwereld. De clubs bespreken eind oktober hoe ze elkaar in de toekomst gaan helpen. De Zweed Denni Avdic (24) werd alvast gehuurd van de Bundesligaclub om het spitsenprobleem bij de promovendus op te lossen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp en hoofdtrainer Ard Langeler van PEC Zwolle gingen reden kort voor het sluiten van de transfermaskt naar Bremen om Avdic te bekijken. 'Het was kort dag. In een wedstrijd konden we hem niet meer bekijken en ook voor een stage in Zwolle was niet genoeg tijd. Daarop zijn Langeler en ik naar Bremen gereden. Dat initiatief werd zeer gewaardeerd door technisch directeur Klaus Allofs en Avdic zelf', zegt Nijkamp. In Bremen kwamen de clubs tot een akkoord over de verhuur van de Bosnische Zweed en wierpen beide delegaties ook vast een blik op de toekomst. Nijkamp bevestigt dat de overgang van Denni Avdic waarschijnlijk het begin is van een structurele samenwerking met Werder Bremen.

De clubs zullen eind oktober, als Allofs namens Bremen een bezoek brengt aan PEC Zwolle-PSV, bespreken hoe ze elkaar de komende jaren kunnen helpen. 'We zullen in eerste instantie onze kennis op onder andere technisch en organisatorisch vlak delen. Dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. We hebben gemerkt dat de clubs veel gemeen hebben. Werder Bremen is eigenlijk PEC Zwolle in het groot.'

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Voor gehuurde spelers hoef je dan ook geen transfergeld te betalen. RKC heeft dat heel goed gedaan vorig jaar. Mochten ze degraderen, dan hebben ze fors minder vaste kosten dan wanneer spelers gekocht/gecontracteerd worden.

  2. real is toch gewoon lachertje je gaat toch niet huren van bremen de amateurs van duitsland nu:P als je dan zo close bent met real haar je daar de spelers. dus is ook gewoon lekker maken. oja slot is ook pas weer beschikbaar na de winterstop dus met andere woorden gaat helemaal goed komen met zwolle. volgende week feyenoord ik hou het op 5-1 fijn weekend8)

  3. @brulie, ik neem aan dat jouw reactie voor 100% sarcastisch bedoeld is? Wat een flauwekul anders zeg, 3 ut2 in de bundesliga ais nog niets mis mee. En het is toch altijd naar buiten toe gecommuniceerd dat de "samenwerking" met (een onderdeel van) Real Madrid puur op commercieel belang is gericht?

    Feyenoord – Zwolle 5-1 zal best zijn maar voor de rest flauwekul (en toch, ik weet ook wel dat je het alleen maar doet zodat mensen als ik op de kast zitten en reageren maar toch gun ik je dat momentje ;))

Reageer