Honderden studenten omsingelen Zwolle

Donderdagmiddag vond ‘De Omsingeling van Zwolle’ plaats. 417 studenten van Windesheim trotseerden al fietsend de regenbuien in de regio. Dat was het sportieve onderdeel van het Studenten Lustrumfeest van de hogeschool, die zijn 20-jarig bestaan viert. Vanavond serveerden het College van Bestuur en directeuren aan de studenten een maaltijd in de IJsselhallen. De zogenaamde Lustrum Mensa.

417 studenten omringden donderdag de stad op de fiets, op het traject van het bekende Rondje Zwolle. Het record van ’s Werelds Langste Fietslint werd met het aantal fietsers niet gehaald. Het record staat nu op 641 fietsers. Onderweg kwamen de fietsers optredens tegen van de band Blz 15 en theateract Firma Weijland. Ook konden ze genieten van een picknick op de heuvel bij het Westerveldse Bos. Per fietser droeg de hogeschool vijf euro bij aan EducAid en Respo International, twee stichtingen die Windesheimstudenten inschakelden voor projecten in ontwikkelingslanden.

‘De Omsingeling van Zwolle’ werd gesponsord en ondersteund door studentencafé Het Vliegende Paard, de IJsselhallen, Friesland Foods, Master Foods, Team Spirit, de VVV, de gemeente Zwolle en Stichting Evenementen Support Zwolle.

Maaltijd en concert

De fietstocht eindigde bij de IJsselhallen, waar vanaf 17.30 uur aan lange tafels een massale maaltijd geserveerd werd. De bediening was in handen van het management van de hogeschool: het college van bestuur en de directeuren. Honderden studenten schoven daarbij aan, begeleid door live muziek.

Bij het feest ’s avonds in de IJsselhallen worden ruim 3.000 studenten verwacht. Daar treden gospelzanger Ralph van Manen op, de Zwolse formatie Swelter en de Nederlandse topband Bløf uit Zeeland. Bovendien is er tot in de late uurtjes het dancefeest Lipgloss Student Edition, met dj’s Cuzco en Erick E, en dance act Vika Kova.

Artikel delen:

Reageer