Oplevering gerenoveerde Huize Hofvliet

Zwolle – Huize Hofvliet, het monumentale pand aan de rand van de Zwolse binnenstad langs het Zwarte Water, is vrijdagmiddag officieel opgeleverd. 

 07-09-2012_voltooing_restouratie_huize_hofvliet__01.jpg

De restauratie was nodig omdat het pand in slechte staat verkeerde. Zwolle verwacht dat het monument na de restauratie weer een aansprekende bestemming kan krijgen. Niet alleen het pand zelf is bijzonder, ook de ligging spreekt aan: op een steenworp afstand van de Zwolse binnenstad, uitstekend bereikbaar en op de oever van het Zwarte Water. Huize Hofvliet kan in de toekomst gebruikt worden voor: wonen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan huis verbonden beroep, kantoren, dienstverlening of maatschappelijke voorzieningen.

07-09-2012_voltooing_restouratie_huize_hofvliet__04.jpg
Deze gevelsteen uit 1546 is van Bentheimer zandsteen. De steen laat een jager met honden zien, en op het tekstlint staat o.a. vermeld: "Ick wil int velt beseen wat mi fortuen toe deelt".

07-09-2012_voltooing_restouratie_huize_hofvliet__06.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's…

Tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Katerdijk werd een rondleiding langs met name het exterieur van het bijzondere gebouw verzorgd. Daarbij werd tekst en uitleg gegeven over de kwaliteiten van het gebouw en over de restauratiewerkzaamheden. Ook het (casco) opgeleverde interieur kwam tijdens een rondleiding aan bod. Na de rondleiding werd Huize Hofvliet officieel opgeleverd door wethouder René de Heer van Zwolle en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.

hh.jpg

07-09-2012_voltooing_restouratie_huize_hofvliet__02.jpg

07-09-2012_voltooing_restouratie_huize_hofvliet__03.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Ik vind anti-kraak niet wonen. Als je ergens woont beslis je zelf wanneer je gaat verhuizen, wie je wanneer binnenlaat, wanneer je de afwas doet, of je een feestje houdt. Als je anti-kraak woont heb je al die vrijheden niet, je bent slechts een bewaker die moet betalen voor dit werk. In ruil mag je er overnachten en je spullen neerzetten.

Reageer