Woonvoorziening autistische jongeren in Westenhage

Zwolle – Wethouder Erik Dannebrg opende vrijdagmiddag in Westenholte de woonvoorziening beMa-Westenhage.  De feestelijke opning vond plaats in het Grand Cafe Westenhage aan de Voorsterweg. BeMa-Westenhage is een woonvoorziening voor 13 autistische jongeren.

bema_4.jpg

BeMa staat voor “Bij Elkaar Maar Apart”. BeMa en is een ouderinitiatief dat al een 24-uurs wooncomplex "Het Ensemble" heeft in Stadshagen en ook een flink aantal satelietwoningen woningen voor jongeren die ambulant begeleid worden in Zwolle. De zorg in de locatie Westenhage wordt geleverd door Driezorg. De jongeren wonen op de bovenste etage van het nieuwe woonzorg-complex voor ouderen. Naast de 13 individuele appartementen is er een gemeenschappelijke appartement waar gezamenlijk gegeten kan worden, dag-activiteiten worden verzorgd door het zorgteam van Driezorg en waar het zorgteam kantoor houdt.

bema_1.jpg

bema_3.jpg

bema_5.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto…

Deze gemeenschappelijke woning is door sponsoring en subsidies tot stand gebracht! Naast diverse landelijke organisaties , leverde de gemeente Zwolle en het Zwolse aannemersbedrijf Beverwijk , Wuestman projectinrichting en de Blankhout Meubelhal uit Meppel een bijdrage. De contacten tussen Beverwijk en Theo van der Aar kwamen tot stand op de Beursvloer.

bema_2.jpg

Westenhage werd begin maart opgeleverd. Nu alle jongeren gewend zijn in hun nieuwe omgeving wordt op 7 september het complex feestelijk geopend samen met betrokken organisaties , maar ook samen met ouders en bewoners.

Toekomst
Nu de bewoners gesetteld zijn, zal de aandacht worden gericht op een fijn leefklimaat voor deze doelgroep. Lang niet alle bewoners hebben een goede en zinvolle dagbesteding. Dit wordt een nieuwe uitdaging voor de ouder-locatieraad, bestuur en zorgteam.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer