Gratis 34 monumenten bezichtigen in Zwolle

Zwolle – Dit jaar vindt op 8 september voor de 26e keer Open Monumentendag plaats. Op deze dag zijn in Zwolle weer veel monumenten gratis te bezoeken. Duizenden Zwollenaren en toeristen maken van de mogelijkheid gebruik om op deze manier van ons erfgoed kennis te nemen en te genieten. Het monumentenmagazine geeft iedereen veel informatie over deze bijzondere jaarlijkse dag.  

Ruim 27 Monumenten in het centrum van Zwolle en 7 monumenten buiten het centrum van Zwolle openen zaterdag 8 september 2012 hun deuren. De Monumenten zijn geopend van 10.00-17.00 uur en zijn herkenbaar aan de Open Monumentenvlag. 15 koren die zijn aangesloten bij de Zwolse zangraad, verzorgen 24 concerten in 11 monumenten in de stad. Ook een aantal orgels in de kerken zullen worden bespeeld met als afsluiting een concert op het Schnitgerorgel in de Grote-of St. Michaelskerk door Toon Hagen.

Het Monumentenmagazine Zwolle voor 2012 besteedt extra aandacht aan het Thema 'Groen van Toen' en is op zaterdag 8 september 2012 gratis verkrijgbaar bij de Open Monumentenstand, op de Grote Markt, voor de Hoofdwacht in het centrum van Zwolle. Hierin is de lijst van geopende Zwolse monumenten opgenomen en een programma van de koor- en orgelconcerten.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het zou leuk zijn als WLZ ook nog een lijstje had met monumenten die bezocht kunnen worden. Dat zou het zoeken een stuk gemakkelijk maken.

Reageer