Ton voor Zwolse jeugd via Jongerenbudget

Zwolle – Vanaf 7 september kunnen alle jongeren van Zwolle hun goede idee voor het Jongerenbudget 2012 indienen. Wethouder Nelleke Vedelaar gaf vrijdagmiddag hiervoor tijdens een speciale bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis het officiële startsein.

Via het Jongerenbudget kunnen jongeren tussen 11 en 19 jaar tot en met 28 september initiatieven indienen, die de stad Zwolle ten goede komen. Het credo is ‘Door jongeren, voor Zwolle.’ “Jongeren barsten van de ideeën en creativiteit. Bovendien heeft de jeugd de toekomst. Met het beschikbaar stellen van het Jongerenbudget, willen we jongeren de mogelijkheid bieden om die ideeën en creativiteit tot uiting te brengen”, aldus wethouder Nelleke Vedelaar. De ingediende ideeën voor het Jongerenbudget moeten iets bijdragen om de sociale samenhang, participatie en leefbaarheid van de stad te verbeteren. Alle jongeren kunnen hun idee via de website van de gemeente Zwolle indienen. In totaal is er € 100.000,- euro te verdelen.

Zwolse jongeren kunnen vanaf 26 november digitaal hun stem op hun favoriete idee uitbrengen. Hiervoor ontvangen zij thuis een inlogcode, waarmee zij op www.zwolle.nl/jongerenbudget kunnen inloggen en stemmen.

Alle wijken van Zwolle (behalve bedrijventerreinen en Kamperpoort) hebben meegedaan aan de Wijkbudgetten. Daarmee is een einde gekomen aan de cyclus van Wijkbudgetten. Omdat deze participatievorm bijdraagt aan de wens van bewoners om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk budget, het ruimte biedt aan de eigen kracht van bewoners en participatie van de leefomgeving vergroot, kwam vorig jaar het Stadsbudget ter beschikking en dit jaar, speciaal voor jongeren, het Jongerenbudget.

Artikel delen:

Reageer