Zwembaden introduceren duurzame denim shoecovers

Zwolle – Kinderen uit derdewereldlanden ondersteunen was nog nooit zo gemakkelijk. Je doet het letterlijk op je sloffen. Sezz zwembaden introduceert op woensdag 12 september in het Hanzebad in Zwolle de ‘Jeany’s’! Duurzame denim shoecovers. Geschikt voor ouders die hun kinderen tijdens zwemlessen vergezellen.

 

jeanydenim.jpg

 

Gerrit Piek, Wethouder Sport van de Gemeente Zwolle neemt het eerste paar in ontvangst. Vanaf woensdag worden de Jeany’s verkocht in het Hanzebad, Aa-bad en Therapiebad. De opbrengst gaat volledig naar kinderprojecten in Chili en Kenia. Ook een 10-tal ouders ontvangt de shoecovers ter gelegenheid van de feestelijke introductie. Jeany’s is een sympathiek project dat geïnitieerd wordt door creatieve moeder, Nely Visser, die de shoecovers voor zichzelf maakte en daarmee de interesse wekte van andere ouders. Zij zijn immers regelmatig te vinden in het zwembad en zijn daarbij verplicht hun schoenen te bedekken uit hygiënisch oogpunt, maar ook vanwege gladheid. Nely Visser vond de plastic schoenhoesjes die aangeschaft kunnen worden, bijzonder onhandig.

“De gladheid nam juist toe en de plastic covers gingen bijzonder snel kapot, waardoor er na elke zwemles een berg plastic hoesjes in de prullenbak lag. Dat stoorde me!” Nely Visser besloot uit een oude spijkerbroek zelf schoecovers te maken, niet wetende dat ze daarmee een oplossing bedacht voor een ergernis van vele ouders. De sloffen werden meteen populair en Nely Visser was al snel door haar oude spijkerbroeken heen. Tijdens de introductie op woensdag 12 september vertelt Nely verder over haar project.

Voor een veilig huis

Sezz Zwembaden omarmt dit initiatief. Nely Visser heeft een voorraad Jeany’s ter beschikking gesteld aan de Sezz. De opbrengst komt ten goede aan Stichting HelpTeamwork. Jeany’s dragen bij aan twee projecten: hulp aan straatkinderen in Chili en een gezinshuis in Mombasa (Kenia). In Chili werkt Stichting Help Teamwork in een achterstandswijk in Santiago. Hier worden straatkinderen opgevangen in een veilig huis, waar geen drugs- en drankmisbruik of seksuele uitbuiting voorkomt. Springs of Life heet het huis in Mombasa en biedt onderdak aan tien weeskinderen. Deze kinderen worden opgevoed door een liefhebbende moeder en wonen hier totdat zij hun school/opleiding hebben afgerond. Met een opleiding hebben deze kinderen een betere kans in de maatschappij.

Strak, stoer & hip

Voor € 4,95 zijn ouders verzekerd van hygiënische, stroeve schoenbedekking die zeker meegaan totdat de kinderen alle diploma’s binnen hebben. Jeany’s zijn uitwasbaar en milieuvriendelijk. Jeany’s zijn er in drie maten: 26-33, 34-39 en 40-47. Ze zijn er in diverse kleuren en soorten: hele strakke zonder toeters of bellen of juist stoere met zakken erop of hele hippe met bloemetjes en hartjes. Ieder paar is uniek! Jeany’s zijn verkrijgbaar bij de kassa/informatiebalie van alle Sezz zwembaden. Kijk voor meer informatie over Jeany’s op www.sezz.nl en voor de ondersteunde kinderprojecten op www.helpteamwork.nl. Heeft specifieke vragen over de Jeany’s kunt u mailen naar jeanys@helpteamwork.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Zwembaden introduceren duurzame denim shoecovers”

  1. Ik ben echt razend benieuwd wanneer het nieuws komt over de besmettingen met bacteriën in de zwembaden in Zwolle… Dit helpt toch helemaal niet meer voor het doel waarvoor ze om de voeten moeten?
    Maar wanneer ouders van kinderen met zwemles al niet eens de moeite nemen om een nieuw schoentjespaar te kopen wanneer er een gat in dat ding zit, dan hielp het toch al niet, dus ik vind het hele ‘schoentjes om schoenen doen voor de zwembadhygiëne’ een wassen neus….

  2. Het idee is zeker goed, maar een lapje stof om een schoen die nat wordt lijkt mij niet de oplossing. En het is net wat Marrianne schrijf, als jij met vieze schoenen in een stuk stof stapt en dat nat wordt is de hygiëne ver te zoeken. Ik kan me niet voorstellen dat het zwembad dat goed keurt. Of zit er soms een plastic binnen gedeelte in, dan vind ik het een goed idee 😀

  3. En het is net wat Marrianne schrijf, als jij met vieze schoenen in een stuk stof stapt en dat nat wordt is de hygiëne ver te zoeken. Ik kan me niet voorstellen dat het zwembad dat goed keurt.

    Volgens mij snap je het niet helemaal. Het zijn overschoenen die je alleen in het zwembad gebruikt.
    Dus het vuil van de straat komt niet in het zwemwater.
    Bovendien kun je ze uitwassen ?

    Maar wanneer ouders van kinderen met zwemles al niet eens de moeite nemen om een nieuw schoentjespaar te kopen wanneer er een gat in dat ding zit, dan hielp het toch al niet, dus ik vind het hele ‘schoentjes om schoenen doen voor de zwembadhygiëne’ een wassen neus….

    Het probleem was juist dat die plastic schoentjes gedurende de eerste keer gebruik in het zwembad kaopt gingen. Dat heeft dus helemaal niets te maken met niet de moiete willen nemen.

    Ik vind dit een fantastich initiatief.

  4. Woh, wat geweldig. Binnenkort gaat zwembad De Vrolijkheid open, waar Sezz volledig beuiten staat. Dus gaan we dit voor de laatste 2-3 maanden dat het zwembad open is nog doen. Echt weer een briljante aktie.

  5. Bij ons in het zwembad moet iedereen langs de douches, zijn dus de denim shoecover al nat. Maar als jij net in een dikke bult stront hebt gestapt, zonder te weten, heb je dus een vieze schoen in een natte denim shoecover waar de stront door de denim shoecover komt. Een denim shoecover houdt het vuil niet tegen, plastic wel. En ik kan een plastic schoenhoesje veel vaker gebruiken want je hebt ook witte hoesjes speciaal voor buiten en die zijn sterker.

  6. Tja… na al deze berichten ben ik wel heel erg benieuwd naar het product geworden. Zit er een plastic laagje in? Houdt het vuil van de schoen binnen het hoesje? Als dat allemaal zo is, lijkt het me een geweldige uitvinding.

    Maar de beste oplossing zou zijn, net als in een gymzaal, schoenen die je niet buiten, maar alleen binnen draagt. Van slippers tot Crocks of gympen. Als ze maar niet buiten worden gedragen…

  7. Ik denk dat ik inmiddels niet meer hoef uit te leggen wat ik bedoelde met mijn post.

    Toch, voor degenen die het niet snappen: ik denk ook dat er in de binnenkant die stevige (eventueel) witte plastic laag (maar er zijn ook tentstoffen die waterdicht zijn te koop dus het is er denk ik in veel kleuren, ik ken het in het blauw) moet zitten om het te laten werken, want de hygiëne is ver te zoeken wanneer er alleen denimstof om je schoen zit.

    Wat betreft de luiheid van ouders: ik denk dat ouders die te lui zijn om overschoenen te dragen ook deze denimversie nog altijd niet zullen gaan dragen. Of misschien zelfs wel naar buiten lopen met die dingen aan de voeten.

    Vuil op een schoen zie je niet altijd.
    Net wat Kire zegt: wanneer je vuil op je schoen niet ziet (dat hoeft niet eens zichtbare natte stront te zijn, droge is ook voldoende…) dan gaat het water op de zwembadvloer (dat er toch altijd wel ligt) door de denimstof en weekt het het vuil dat je niet ziet wel los. Dat gaat dan weer door de denimstof naar buiten en komt op de zwembadvloer terecht.
    Vuilheid alom dus!
    Dan kan je net zo goed geen overschoenen aan laten doen.

    Nog beter zou het zijn als er aan de bezoekers die niet zwemmen wordt gezegd om de schoenen in een bak met ontsmettingmiddel of zoiets te doen, vóór het betreden van de vloer met die schoenen.

    Maar hoe dan ook is het mij tijdens de zwemlessen al wel duidelijk geworden dat er heel veel mensen zijn die niet snappen wat nou het nut is van het voorzichtig doen met die overschoenen. En die dan ook niet de moeite nemen om nieuwe overschoenen te kopen voor ??0,50 per paar… Als je dat dan al te duur vindt, dan moet je maar zuinig doen met de overschoenen!

Reacties zijn gesloten.