Joop van Ommen viert 25-jarig jubleum

Zwolle – Vrijdagavond vierde Joop van Ommen (62) dat hij 25 jaar directeur is van de WRZV-hallen. Daarnaast in Van Ommen al 37 jaar de voorzitter van de Woensdag Recreatie Zaalvoetbal Vereniging (WRZV). Hij was daar ook de oprichter van. Met zijn familie, vrienden, kennissen en genodigden was het deze avond groot feest in zijn eigen hal. Ook was er muziek!

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_06.jpg

Joop van Ommen is vooral bekend van zijn rol als 'weldoener' voor dak- en thuislozenopvang achter de WRZV-hallen in Zwolle, ook wel bekend als het ‘Putje van Zwolle’, waar zo’n veertig daklozen per dag opgevangen werden in containers. Meer dan 20 jaar! En als Van Ommen vindt dat een dakloos iemand nergens terecht kan dan in zijn sporthal, dan vangt hij deze weer op, zo bleek een paar weken geleden nog.

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_01.jpg

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_02.jpg
Met de 80-jarige Oscar Harris…

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_04.jpg 

Via Lees verder meer foto's…

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_05.jpg

07-09-2012_joop_van_ommen_25_jr_wrzv_03.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Wel zo te zien is aan de freakshow binen de WRZV hallen nog steeds geen einde gekomen en blijft aan de achterlijke persoonsverheerlijking geen einde gekomen van deze zogenaamde zichzelf benoemde hulpverlener.
  Maar aan alle sprookjes komt toch een einde.

 2. Joop als weldoener… , veel mensen kennen zijn echte aard niet. Hij gooit zelf regelmatig mensen er ook weer uit. Als je het niet eens bent met Joop of het gaat niet op zijn manier… En hij beurt een goed loon elke maand… En hij delegeert alleen maar, zelf doet hij nooit enige vorm van administratie. Hij weet niet eens hoe de computer werkt.

 3. JO en R.Donker jullie lijken de gang van zaken goed te kennen daar, verraders noemen ze dat en dat is dus ook niet netjes.
  Ander punt wie zich in mijn huis niet fatsoenlijk gedraagt gaat er onmiddelijk uit en komt er nooit meer in.
  Zo zal het bij Joop ook gaan of is dat jullie zo overkomen?

  Dat hij niet met de computer overweg kan is geen schande, er zijn er meer ook met een functie.

 4. Ach, iemand als Joop kan het nooit iedereen naar zijn zin maken. Feit is dat er veel geholpen zijn dankzij hem. En tja, ben je pas met een diploma een hulpverlener? Er zijn er weinig die in de schoenen van Joop willen staan en dit 25 jaar willen doen en kunnen volhouden.

 5. Er zullen altijd mensen zijn die een andere mening hebben. maar die staan meestal aan de andere kant . Joop is wel degelijk een weldoener. en er zijn inderdaad weing mensen die in zijn schoenen willen staan.. Ik hoef hier geen lange voorbeelden aan te halen.
  wie joop kent die kent hem. en Joop hoeft zich nooit te verdedigen. IK kan het weten, want ik ken hem heel goed..( en ja, jaloezie heb overal )

 6. Inderdaad de meeste naievelingen die in deze "weldoener" geloof hechten kennen zijn ware aard niet maar ik maakte hem van de 24 uur per etmaal 14 uur mee.Dus de blinden volgen de stommen als zij afgaan op de publiekgeile tweede burgemeester van Zwolle zo als Joop zichzelf graag ziet.
  Alleen de kansarmen die dakloos op straat lopen of naar de voedselbank moeten gaan lijden onder Joops geplunder van de gemeentekas van zwolle wat betreft creatief boekhouden met als resultaat een huurschuld van 257.000 euro die de WRZV hallen al jaren schuldig zijn aan de gemeente Zwolle en die weigeren deze te innen en zelfs in 2000 een belastingschuld hebben voldaan van fl37.000,- die de hallen hadden open staan bij de belastingdienst,het is wel gemeenschapsgeld hoor.
  By the way,ik ben geen achterlijke dakloze die alles maar gelooft toen ik vanaf eind april tot juni 2003 bij de illegale opvang achter de WRZV hallen verbleef.
  Daarom heb ik de stichting kamperpoort ook maar eens op de hoogte gesteld i.v.m. de illegale opvang die Joop wou heropenen.Lees mijn blogs maar donkeredagen kingkong met als trefwoorden de herberg,Leger des heils,WRZV hallen,daklozen zwolle en weblog Zwolle extra opvang daklozen en tekort opvang daklozen,dagopvang bonjour een nutteloos gebouw en dossier Nel Banninkhuis.
  De Groeten

 7. Ik kreeg deze melding toen ik naar je blog ging:

  Het blog die je gaat bekijken, bevat mogelijk inhoud die alleen voor volwassenen geschikt is. In het algemeen beoordeelt of onderschrijft Google de inhoud van blogs niet. Zie de Servicevoorwaarden van Blogger voor meer informatie over ons inhoudsbeleid.

  Lama…

 8. R. Donker, als je zoveel kritiek spuit en het zo goed weet, wat heb jij dan de afgelopen 20 jaar gedaan voor de daklozen? Het is zo makkelijk naar een ander te wijzen, en of er nu wel of niet een kern van waarheid inzit, interesseert mij niet, ga voor je zelf maar eens na wat jij had kunnen doen!

Reageer